به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پس از اجماع نمایندگان مردم در پارلمان انگلیس مبنی بر اعطای مجوز به دولت برای حمله به کشور سوریه، اکنون برخی مقامهای غربی از ارتباط گروه عاملِ وقایع تروریستی پاریس با اشخاصی در انگلیس حکایت میکنند.
به نوشته وبگاه «وال استریت ژورنال»، مقامهای غربی بر این باورند گروهی که در ماه گذشته اقدام به انجام حملات تروریستی در فرانسه کرده است با افرادی ساکن در انگلیس ارتباط دارند.
آلکسیس فِلین در ابتدای این گزارش، که با بازتابهای قابلملاحظهای در برخی رسانهها همچون فاکسنیوز و بیبیسی روبرو شده است، مینویسد: این مسأله دلیلی بر صحت حرفهای رؤسای کشورهای اروپایی درمورد افزایش تهدید تروریسم در این قاره است.
به گزارش والاستریتژورنال، بهتازگی دو نفر از مقامهای غربی اعلام کردهاند شماری از افرادی که مظنون به ارتباط با «عبدالحمید عبود» مغز متفکر حملات 13 نوامبر پاریس هستند، در کشور انگلیس و در شهر بیرمنگام به سر میبرند. بیرمنگام، دومین شهر پرجمعیت انگلیس، در 120 مایلی لندن و در ناحیۀ «وست میدلندز» واقع شده است.
رسانههای غربی بیان میکنند از دیدگاه دو مقام مذکور، از آنجایی که عبود، با نام مستعار ابوعمر السوسی، دارای ریشۀ مراکشی بوده است پس امکان ارتباط افرادی که مرتکب حملات پاریس شدهاند با مراکشیتبارهای مقیم شهر بیرمنگام وجود دارد.
به گفته دو مقام غربی، که هیچ نام و نشانی از آنها در بازتاب رسانهای این موضوع به چشم نمیخورد، دستکم یک فرد مرتبط با واقعه پاریس پیش از وقوع تیراندازی و حادثۀ کشتن مردم، به انگلیس رفته است.
نیروی پلیس کلانشهر لندن، موسوم به MPS، که وظیفۀ تأمین امنیت ناحیۀ «لندن بزرگ»، رهبری عملیات ضدتروریسم و همچنین حفاظت از خانواده سلطنتی انگلیس را برعهده دارد، افسران خود را برای آنچه همکاری با مسئولان امنیتی پاریس خوانده، به این فرانسه اعزام کرده است.
یکی دیگر از مطالبی که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال بعنوان دلیلی بر وجود تهدید تروریسم در انگلیس برمیشمرد، به قضیۀ هلاکت یکی از تروریستهای عضو گروه تکفیری-صهیونیستی داعش برمیگردد، که به گفته این رسانه در ماه اوت سال جاری توسط پهپاد آمریکا در شهر «رقه» سوریه از پای درآمد. در رسانهها نام این فرد «جنید حسین» خوانده شده است و مطبوعات غرب، او را دارای تابعیت انگلیسی و ساکن بیرمنگام میدانند.
توجیه نمایندگان پارلمان انگلیس، که هفته پیش اقدام به اعطای مجوز حمله به کشور سوریه کردند، حول این محور میگردد که باتوجه به اصالت برخی از اعضای گروه داعش به کشورهای شمالآفریقا و تابعیت انگلیسی آنها، و همچنین سابقه سکونتشان در شهر بیرمنگام و نواحی اطراف آن، اکنون این اوضاع را باید بعنوان تهدید امنیت مردم این کشور دانست.
این موضوع در جریان حضور دو هفتهی پیشِ «مارک راولی» در جمع نمایندگان پارلمان، بعنوان افسر ارشد پلیس کلانشهر لندن در مقام دستیار کمیسر واحد عملیات ویژه، قوت گرفت.
راولی ضمن اشاره به حملات 13 نوامبر پاریس و نامگذاری این واقعه با نام مظهر وجود یک شبکهی ویژه برای ایجاد ناامنی و حمله به اروپا، خواستار همکاری بیشتر نمایندگان پارلمان با دولت و نهادهای امنیتی وابسته به آن شد.
روالی در این دیدار گفت: «به یقین، انتظار شما از ما تلاش برای یافتن ارتباطات احتمالیِ آن شبکه با هرچیزی در کشور انگلستان است. من صددرصد به شما این اطمینان و تضمین را میدهم که ما دقیقاً در حال انجام همین کار هستیم، اما از ما انتظار نداشته باشید که درمورد جزئیات پیشرفتها در این خصوص صحبت کنیم.»
دولت انگلیس سال گذشته وضع هشدار امنیتی را در حد «شدید» اعلام کرده بود که معادل وجود ضریب بالای احتمال وقوع حمله تروریستی در این کشور محسوب می شود.
دولت دیوید کامرون که توانسته بود در سال جاری میلادی حداکثر کرسیهای مجلس نمایندگان انگلیس را از آنِ خود کند، اخیراً اعلام کرد وجود سطح بالای هشدار امنیتی [قبل از مرحلۀ موسوم به اوضاع بحرانی یا critical]، بدلیل رشد فزایندۀ گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق است.
کامرون در روزهای گذشته و پیش از رأی پارلمان مبنی بر آغاز حمله به کشور سوریه، از لزوم پیوستن انگلیس به گروه موسوم به ائتلاف ضدداعش – به رهبری آمریکا – صحبت کرد. نخستوزیر انگلیس در اظهارات خود داعش را با عنوان تهدید مستقیم برای کشورش خطاب کرد.
دیوید کامرون که در تاریخ 26 نوامبر (5 آذر) به این سخنان پرداخته بود، در ادامه گفت: «آنچه در پاریس، پایتخت فرانسه رخ داد، میتوانست در انگلیس اتفاق بیفتد.»
اعطای مجوز به دولت برای حمله به سوریه در حالی با کسب 397 رأی موافق و 223 رأی مخالفِ مجلس عوام انگلیس در تاریخ 12 آذر روبرو شد، که مخالفین این طرح از سوی «دیوید ویلیام دونالد کامرون» 49 ساله بعنوان کمککنندگان به عضوگیری گروه تکفیری داعش تشبیه شده بودند.