به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا شهریار کامرانی عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران در خصوص علل شکستگی مچدست عنوان کرد: شایعترین مراجعات به اورژانس ارتوپدی مربوط به شکستگی مچدست بوده و از هر ۶ شکستگی که به اورژانس ارتوپدی مراجعه میکنند یک مورد مربوط به مچدست و انتهای ساعد است.
وی افزود: شکستگیهای مچدست عمدتاً 2 دلیل دارند، اول در افراد مسن است که به دلیل از دست دادن تعادل خود در راهرفتن شانس بیشتری برای زمین خوردن دارند، علت دوم که بسیار حائز اهمیت است نیز پوکی استخوان ذکر میشود.
وی اضافه کرد: شکستگی مچدست در خانمها به خصوص در نژاد سفید نسبت به آقایان بیشتر است، زیرا این افراد بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند.
وی ادامه داد: شکستگی مچدست معمولاً 2 عارضه ایجاد میکند، اول اینکه برای مدت طولانی شخص را از زندگی عادی خود محروم میکند و دومین عارضه در واقع پیبردن به پوکی استخوان در فرد بیمار است.
عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران در خصوص پوکی استخوان بیان کرد: پیشگیری از پوکی استخوان از سنین جوانی شروع می شود. استفاده از رژیم غذایی مغذی و مفید، لبنیات، سبزیجات در میوههای تازه ، کلسیم و ورزش کردن از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است.
کامرانی درمورد افراد در معرض پوکی استخوان اظهار کرد: کسانی که هورمون کورتیزول خون آنها بالا رفته یا بیماریهایی دارند که باید از داروهای پوک کننده استخوان مانند کورتن استفاده کنند افراد پرخطر هستند.
وی ادامه داد: شکستگیها می توانند نشانهی پوکی استخوان باشند که باید جدی گرفته شوند زیرا تقریبا یک سوم از موارد مرگ و میر در سال اول به دنبال شکستگی ران اتفاق می افتند.