به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های استان گیلان در بیانیه شماره ۱ به مناسبت ۱۶ آذر اعلام کرد: باید بفهمیم که نقشه آمریکا و انگلیس برای اجرای سیاست های خود، نفوذ است.
متن بیانیه به شرح زیر است:
مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖفَمِنهُممَن قَضىٰنَحبَهُوَمِنهُممَنيَنتَظِرُۖوَمابَدَّلواتَبديلًا ﴿ سورهمبارکهالأحزابآیه ۲۳﴾
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
امروز ۱۶ آذر، روزي است كه سه دانشجوي دانشگاه تهران در اعتراض به دخالت هاي آمريكا و انگليس در امور ايران و سفر «ريچارد نيكسون» معاون رئيس جمهوري آمريكا به تهران، همراه ديگر دانشجويان بپاخاستند و سينه خود را آماج گلوله هاي رژيم پهلوي قرار دادند تا سندي ديگر از روح ميهن پرستي، آزادي خواهي و استقلال طلبي فرزندان اين مرز و بوم را براي هميشه در دل تاريخ ثبت كنند. اين روز را روز دانشجو نامیده اند.
از وقایع مهم آن دوران میتوان به ملی شدن صنعت نفت، قطع رابطه با بریتانیا، فرار شاه و کودتای ۲۸ مرداد اشاره کرد.
کودتایی که با صحنه گردانی آمریکا و بازیگری ارتشبد زاهدی صورت گرفت و نقطه عطفی شد تا تمام دستاوردهای ملی شدن صنعت نفت با قرارداد ننگین کنسرسیوم نفتی زیر سوال رود.
آن دوران مصطفى بزرگنيا، به همراه آذر شریعت رضوی و احمد قندچی از دانشجویان دانشکده فنی قربانی شدند تا بصیرت جامعه افزایش پیدا کند ... قربانی شدند چون ماهیت بریتانیا و استکبار جهانی را شناخته بودند ... خوب میدانستند که در پس هر لبخند انگلیس و آمریکا، نقشه ای شوم برای به تاراج بردن ثروت های ملی نهفته است.
در دوران جهل سران مملکتی که نتیجه اعتماد به کمک های امریکا و عواقب آن همانند حکایت «دُر دَر برابر آبنبات» میباشد.
چند ماه بعد با عقد قرارداد نفتی موسوم به قرارداد کنسرسیوم نفتی، عملا امتیاز اکتشاف و استخراج نفت از ایران سلب شد، یعنی تلاش های مصدق برای ملی شدن صنعت نفت نادیده گرفته و این همان بازگشت به عقب است.
همزمان با عقد قرارداد، اقدام هایی در وزارت خارجه در دست پیگیری بودند تا با بزک کردن چهره انگلیس، افکار ضد انگلیسی ملت را عوض کنند و با خیالی آسوده اقدام به تجدید مناسبات سیاسی و اقتصادی کنند.
با توجه به وقایع آن روزها، این سه شهید دانشجو و گروگان ها از سیاست های کلی استکبار آگاهی یافته و ضرب المثل «سلام گرگ بی طمع نیست» را با پوست و گوشت و استخوان درک کرده بودند.
آری درک کرده بودند که زیر بار ذلت نرفتند و حاضر به حضور نیکسون در ایران نشدند.
ای کاش تمام سیاستمداران ما از تاریخ عبرت میگرفتند . . .
ای کاش بیشتر از اینکه محو تماشای خنده آمریکا شویم، کمی هم به دندان های تیز و برنده پشت لبخند گرگ فکر کنیم . . .
جالب است که هروقت به مطالعه تاریخ میپردازیم شباهت های زیادی میان زمان حال و گذشته پیدا میکنیم و به اهمیت آیه «سیروا فی الأرض» پی میبریم
مطالعه در تاریخ باید موجب پند آموزی و عبرت شود، باید شرایط کنونی را با شرایط گذشته تطبیق دهیم و درس بگیریم.
باید بفهمیم که اگر زمانی جنگ سر نفت بود، اکنون جایگزین نفت چیست؟!
باید بفهمیم که لبخندهای استکبار از جنس حقوق بشر نیست؛ بلکه از جنس دلارهای نفتی است.
باید عبرت گرفت که نباید به لبخند های آمریکا اعتماد کرد.
باید بفهمیم که نقشه آمریکا و انگلیس برای اجرای سیاست های خود، نفوذ است، برای اجرای برنامه های خود نیازمند افراد سرسپرده بیگانه پرستی هستند که راه پیشرفت را ارتباط با آمریکا میدانند، همچون زاهدی ها و ...
نباید کنسرسیومی هسته ای، تاریخ و عبرت آیندگان شود.
نباید از زاهدی های زمان خود غافل بود.
در طی این ۶۲ سال مصطفی ها برگزیده شدند تا با بصیرت و همت بلند خود از نفوذ دشمن چه در عرصه های علمی و چه در عرصه های سیاسی جلوگیری کنند و دست مان را به سوی رژیم های خونخوار و جنایتکار جهانی دراز نکنیم.
اگر دیروز مصطفی بزرگ نیا با شهادت، بزرگی خود را ثابت کرد، امروز مصطفی احمدی روشن ها تکمیل کننده راه آن بزرگواران و روشنایی بخش جهاد علمی کشورند و امروز ما دانشجویان انقلابی و پیرو خط ولایت در عصر هسته ای با پایبندی به آرمان های شهدای دانشجوی ۱۶ آذر و شهدای هسته ای و با ایستادگی در برابر توطئه های شوم استکبار جهانی خواستار حمایت های همه جانبه مسئولان دولتی هستیم تا با استعانت به وعده تخلف ناپذیر نصرت الهی و اتکا بر توان داخلی فرزندان این مرزوبوم دست بیگانگان را از هرگونه تعرض به کیان میهن عزیزمان قطع کرده و با نگاهی اسلامی پیش به سوی آرمان های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری قدم برداریم.