به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهندس مهدی صفاری نیا، دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص)، درباره پیوند و تعامل مسابقه فیلمسازی نور ابن هیثم با جایزه مصطفی(ص) افزود: هدف جایزه مصطفی(ص) توسعه و ترویج علم در سراسر دنیاست. بخشی از این هدف امسال در حوزه دانش آموزی پیگیری می شود که آن را مسابقه فیلمسازی نور ابن هیثم نامگذاری کرده ایم. چراکه سال 2015 میلادی همزمان با هزارمین سال تالیف کتاب المناظر او توسط یونسکو با عنوان سال نور نامگذاری شده است. این کتاب ارزشمند پایه علم نور یا اپتیک در سراسر دنیا به شمار می آید و بسیاری از دستاوردهای علمی و فناوری جهان بر پایه آن قرار دارد.
صفاری نیا با بیان این که مسابقه فیلمسازی نور ابن هیثم با هدف آشنایی بیشتر با علم فیزیک و نور برگزار می شود، ادامه داد: این مسابقه علاوه بر افزایش اطلاعات دانش آموزان کشور با علم فیزیک و نور یک کار هنری نیز عرضه میکنند و فیلم مستندی یک دقیقه ای به صورت گروهی می سازند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این مسابقه از ابتدای آبان ماه شروع شده و درباره آن در سطح پژوهشسراها، مدارس استعدادهای درخشان و سایر مدارس سراسر کشورها اطلاع رسانی شده است. تاکنون نیز بیش از 8000 دانش آموز برای شرکت در این رقابت نام نویسی کرده اند و قرار است طرح ها و ایده های جدید و خلاقانه خود را بر اساس اصول فیزیک و نور به فیلم تبدیل کنند. بیش از 300 نمونه اثر در سایت http://mustafaprize.org/ برای الگوبرداری دانش آموزان نیز قرار دارد و خوشبختانه تاکنون از همه استان ها و در سطحی وسیع متقاضیانی برای شرکت در این رقابت دانش آموزی ثبت نام کرده اند.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) با اشاره به همکاری صداوسیما در اطلاع رسانی این جایزه و مسابقه فیلم نور ابن هیثم بیان کرد: بخشی از فعالیت ها و اقدامات جایزه مصطفی(ص) و مسابقه فیلم نور ابن هیثم از طریق رادیو و تلویزیون اطلاع رسانی می شود. همچنین وزارت آموزش و پرورش و مجموعه هایی که با بدنه دانش آموزی و سینما در ارتباط هستند، نیز ما را همراهی خواهند کرد. همچنین بنا داریم تا در سال های آینده مسابقه فیلم دانش آموزی را به سایر بخش های علمی اختصاص دهیم تا دانش آموزان ابتکارات و اطلاعات خود درباره موضوعات مختلف را به منصه ظهور برسانند.
مسابقه فیلم نور ابن هیثم از برنامه هایی است که توسط دبیرخانه جایزه مصطفی(ص)، برگزار می شود.