به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، خسروی نیا روز گذشته در مراسم تجلیل از برگزیدگان پژوهش استان لرستان که در دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: سهم تولید ناخالص ملی ایران در پژوهش کمتر از پنج درصد است و با این حال ضرورت دارد که کشور سهم این سرمایه گذاری را در راستای مولفه های اساسی ثبات و امنیت افزایش دهد؛ چنانچه که این سرمایه گذاری در مولفه هایی همچون صنایع نظامی، صنایع هوا و فضا و چند نوع غذا و دارو موجب ثبات و امنیت شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته سیاست مداران آمریکایی بارها از چین و ایران به عنوان تهدیدات اصلی این کشور نام بردند، افزود: سیاست مداران آمریکا ایران را به دلیل نفوذ فرهنگی و تلاش در راستای توسعه تمدن اسلامی و چین را از این نظر که سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در این کشور برای اولین بار در سال 2014 به 3.7 افزایش یافته است تهدیدات اصلی این کشور معرفی کرده اند و این در حالی است که سهم تولید ناخالص ملی آمریکا در پژوهش سه درصد است و این معنایش این است که چینی ها در تمام صنایع در حال پیشی گرفتن از آمریکاییها هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: صرف نظر از روحیه استکباری آمریکا که ما با آن مبارزه می کنیم، نباید فراموش می کنیم که اگر امروز این کشور به عنوان یک قدرت برتر در دنیا مطرح است، این قدرت برتر بر بال پژوهش رقم خورده است.
خسروی نیا در ادامه به محدودیت های پیش روی بخش کشاورزی در استان لرستان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به محدودیت هایی که از حیث اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد، باید حداکثر بهره برداری را از اراضی موجود داشته باشیم.
وی توسعه کشت های گلخانه ای و همچنین توسعه روش های کشاورزی محدود اما با کارایی بالا را با توجه به محدودیت زمین های کشاورزی در استان ضروری دانست و تصریح کرد: در حاشیه شهرها که متاسفانه اغلب در دشت ها و زمین های مسطح استان واقع شده اند؛ در صورت اهتمام مسئولان می توان با توسعه کشت های گلخانه ای بهره برداری لازم را از این اراضی برد.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: در صورت توسعه کشت های گلخانه ای می توان کشت گیاهان دارویی را که از مزیت های اساسی استان هستند، در اولویت قرار داد.