به گزارش گروه دانشگاههای خبرگزاری دانشجو، ترابی در همایش نقش پژوهشهای دانشگاهی در شناسایی چالشهای توسعه لرستان با بیان اینکه در مدیریت منابع آب هنوز مشکلات را نشناختهایم و یا اشتباه شناختیم، اظهار کرد: مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی در کل کشور به صورت مجزا انجام میشده و بعد از سالها تازه متوجه شدهایم که باید این دو به صورت پیوسته مدیریت شود.
وی با بیان اینکه منابع آبهای سطحی و زیرزمینی سیستمهای پیوستهای هستند که به طور دائم با هم در فعل و انفعال هستند، بیان کرد: برداشت از منابع زیرزمینی باعث خشک شدن رودخانهها شده البته مساله خشکسالی نیز مزید بر علت بوده است.
ترابی اضافه کرد: فاضلاب اکثر روستاهای کشور جذبی نیست و به آبهای زیرزمینی منتقل میشود و این در حالیست که قبلاً فضولات انسانی و حیوانی را مخلوط و بعد از یکسال که میکروب آن از بین رفت وارد اراضی میکردند.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: آب زیرزمینی، منبع آب شرب روستاها و شهرهاست که در حال آلوده شدن است و این نتیجه ورود بهداشت به روستاها بوده که برای ما آلودگی آب و انواع سرطانها و بیماریها را به ارمغان آورده است.
وی با بیان اینکه ورود صنعت به شهرها، باعث افزایش جمعیت و افزایش فاضلاب میشود، یادآور شد: 60 درصد منابع آب کشور از آبهای زیرزمینی تامین میشود؛ مگر میشود در کشوری انتظار توسعه را داشت اما با منابع آبی آن اینگونه برخورد شود.
ترابی با تاکید بر اینکه بیس توسعه در کشور منابع آب است، افزود: چرا با کیفیت آبها اینگونه برخورد میشود چراکه تاکنون مشکل از سوی موسسات تحقیقاتی شناسایی نشده است.