به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، علی زینی وند، رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش «آرایش سیاسی انتخابات» که به همت انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه یزد در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد، گفت: در این مقطع تاریخی اتفاقات خوبی در کشور رخ داده است که به دنبال توافق هسته ای قطعنامه ای با اجماع پرونده ما برگردانده شد و این اتفاق تاریخی در کشور است.
وی افزود: مشکلات ساختاری در نظام اداری، قوانین موجود کشور و نظام قانون گذاری در کشور، ساختار فعلی مجلس، محیط زیست، آب از جمله مهمترین مشکلات ما در کشور است که مجلس وظیفه پرداختن به آن را دارد.
رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مجلس دهم باید به تناسب فضای سیاسی کشور بسیاری از انسان های فنی و کارآمد را به خود وارد کند و همه دستگاه های اجرایی به تناسب وضعیت کشور برای مجلس کارآمد و به روز فعالیت کنند.
زینی وند تصریح کرد: براساس آمار غیر رسمی بیش از 63 هزار قانون، مقرره، مصوبه و رای وحدت رویه داریم که در این بخش ممکن است با این قانون ها اختلاف نظرهای مختلف نامناسب وجود داشته باشد که در این بخش زمینه ناکارآمدی و لاپوشانی و رشوه است که وظیفه مجلس این است امیدواریم اتفاقی در این حوزه بوجود بیاورد.
وی افزود: کد بندی و باب گزاری تبویب و تنقیح قوانین مهمترین وظیفه مجلس است تا از قوانین ناکارآمد جلوگیری کند.
رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در همه کشورهای پیشرفته دو مجلسی هستند یعنی یک مجلس اتصال حاکمیت به درون افکار عمومی را برعهده دارد و مجلس دوم نیز بررسی قوانین موجود و برکناری قوانین ناکارآمد بر عهده دارد که ما نیز باید آن را داشته باشیم و ساختار کنونی را تغییر دهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه مجلس ما همراه با یک دولت است و اگر دولتی متفاوت صورت بگیرد مخالف با دولت می شود و همیشه مجالس اول تکیه بر روی لوایح دارند و مجلس دوم نیز روی طرح ها تکیه دارد که مجلس دهم در این راستا وظیفه مهمی دارد و لوایح کارشناسی تر هستند و طرح ها غیر کارشناسی تر هستند که مجلس دهم نیز باید بیشتر بر روی لوایح و به خصوص اقتصادی تکیه کند.
رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: الان نمایندگان ما بیشتر از اینکه به مجلس بپردازند درگیر کارهای قوه مجریه هستند که باید اصلاح شود و نمایندگان مجلس به کار مجلس می پردازند و الان با گذشت 9 دوره از مجلس بیش از 40 نفر از نمایندگان درگیر مسائل مجلس نیستند.
زینی وند خاطرنشان کرد: اگر نظام اداری شفاف نشود و قوانین را کدگذاری نکنیم تعامل با خارج مشکل ما را حل نمی کند؛ بلکه بیشتر هم می شود.
وی تصریح کرد: وضعیت کشور ما در حالت پنجره جمعیتی است بدین معنی که جوانان جویای کار زیاد شده است و این معضلی برای کشور ما است و وضعیت جامعه ممکن است به حالت خمودگی دجار شود و مجلس باید بداند که این زنگ خطر است.
رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجلس آینده مجلسی است که همگام با دولت است و ما می توانیم به این دولت امیدوار باشیم زیرا دولت مشورت پذیر است.
وی ادامه داد: مجلس باید حفظ ارزش های کشور زمینه را برای جذب گردشگران خارجی ایجاد کند؛ زیرا بر اساس آمارها هر گردشگر می تواند شش شغل مستقیم ایجاد کند و محققی جهانی نیز در این راستا بیان کرده است که ایران می تواند با ایجاد زمینه ها اولین کشور جذب کننده توریست در دنیا باشد که این نقطه قوتی برای ما است و این برابر با فروش نفت با اوج قیمت است.
رئیس کمیته سیاستهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: فضای کشور در این انتخابات به فضای عقلانی رسیده است؛ زیرا ما از فضای سیاسی سال های گذشته فاصله گرفتیم و همه قواعد و قانون را عقلانی رعایت می کنند.
زینی وند گفت: الان در آرایش سیاسی کشور همه گروه ها حضور دارند و در حال گرم کردن کشور هستند و جامعه احساس نشاط را می بیند.
وی بیان کرد: آرزوی ما این است که دو حزب قوی در کشور تاسیس شود و با رعایت اصول جوانمردی با در اختیار داشتن همه شرایط در کشور فعالیت کنند و هرچند ما با ان اصول داریم اما باید به این سمت برویم.