به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، «کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان» در گزارشی اعلام کرد این رقم تخمینی شامل ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار پناهنده است که از جنگ و آزار و اذیت گریخته اند؛ رقمی که بیشترین تعداد از سال ۱۹۹۲ است.
براساس این گزارش، درخواست های پناهندگی حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار آواره در حال بررسی است به طوری که آلمان، روسیه و آمریکا بیشترین تعداد از نزدیک به یک میلیون درخواست جدید ثبت شده در نیمه نخست سال را دریافت کردند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد: «پیش بینی می شود سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار، شاهد آوارگی بیش از ۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان باشد - امروز از هر ۱۲۲ نفر، یک نفر مجبور شده است از خانه خود بگریزد».
کل این رقم در پایان سال ۲۰۱۴، ۵۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود.
حدود ۳۴ میلیون نفر تا اواسط سال در داخل کشور خود آواره بودند که حدود دو میلیون نفر بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۱۴ است.
یمن، جایی که جنگ داخلی در ماه مارس در آن آغاز شد، بیشترین تعداد افراد به تازگی آواره شده را که ۹۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر بود، گزارش کرد.
آنتونیو گوترس کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بیانیه ای اعلام کرد: «هیچگاه به این میزان نیاز به رواداری، دلسوزی و همبستگی با افرادی که همه چیز خود را از دست دادند، وجود نداشته است».
در این گزارش خاطر نشان شده است کشورهای در حال توسعه هم مرز مناطق جنگی همچنان میزبان بیشترین تعداد آوارگان هستند.
این گزارش براساس آمار رسمی تا اواسط سال پیش از آن است که عبور آوارگان از دریای مدیترانه برای رسیدن به اروپا در ماه اکتبر افزایش یابد.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد جنگ داخلی سوریه که در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، عامل اصلی آوارگی گسترده بوده است به طوری که بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار آواره سوری به خارج گریخته اند و هفت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز تا اواسط سال در داخل کشور خود آواره شده اند.
براساس این گزارش، رویهم رفته، اتباع سوریه و اوکراین، جایی که شورش جدایی طلبان در شرق آن در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ آغاز شد، نیمی از ۸۳۹ هزار نفری را که در نیمه نخست سال ۲۰۱۵ پناهنده شدند، در بر می گرفتند.
خشونت ها در افغانستان، سومالی و سودان جنوبی و همچنین درگیری ها در بروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو و عراق باعث جابجایی گسترده آوارگان شد.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد بازگشت داوطلبانه آوارگان در پایین ترین سطح خود در بیش از سه دهه گذشته قرار دارد به طوری که فقط ۸۴ هزار نفر تا اواسط سال به کشورهای خود بازگشتند.
این در حالی است که این تعداد در همین مدت یک سال قبل، ۱۰۷ هزار نفر بود.
در این گزارش اعلام شده است بسیاری از آوارگان در سال های آینده در تبعید زندگی خواهند کرد.
براساس این گزارش، «در عمل، اگر شما امروز آواره شوید، احتمال بازگشت شما به کشورتان از هر زمان دیگری در بیش از ۳۰ سال گذشته، کمتر است».