آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۰۶۲۱
رئیس بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

بخش‌های غیردرمانی بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تبدیل به بخش درمانی است/۲۴ تخت ICU در بیمارستان به بهره‌برداری خواهد رسید

رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: تمام بخش‌های غیردرمانی بیمارستان قائم (عج) را جهت کاهش ازدحام جمعیت بیمارن در سالن‌های عمومی و انتظار به بخش‌های درمانی تبدیل خواهیم کرد.

مصطفی داستانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با اشاره به ظرفیت بیمارستان قائم مشهد در پذیرش بیماران، گفت: به دلیل تجمع بالای بیماران در این بیمارستان تلاش خود را آغاز کرده‌ایم تا تغییراتی در بخش بستری و اورژانس بیمارستانی خود داشته باشیم.
 

وی افزود: تغییرات در بخش‌های مختلف بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌تواند ما را در ارتقای فضای درمانی و ارتقای خدمات بالینی به بیماران کمک کند و این تغییرات در حال حاضر در دستور کار بیمارستان قرار دارد.
 

رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش تخت اورژانس و بستری در این بیمارستان خبر داد و متذکر شد: قرار دادن بخش مجزای درمان بیماران اعصاب و روان بر این اساس شکل گرفته است تا ما بتوانیم علاوه بر ارائه خدمات درمانی مناسب برای این بیماران تعداد بیشتری از بیماران خود را تحت پوشش قرار دهیم.

 

داستانی به طرح گسترش اتاق عمل جراحی اعصاب و روان در بیمارستان قائم مشهد اشاره کرد و بیان داشت: طرح گسترش اتاق‌های عمل جراحی اعصاب و روان از جمله دیگر طرح هایی است که به ما در خصوص کمک به بیماران در انتظار اعصاب و روان کمک می رساند که بر این اساس چهار اتاق عمل جراحی اعصاب و روان به بیمارستان اضافه می‌شود.


24 تخت ICU به بیمارستان افزوده می‌شود

 

وی به بیماران بدحال و اهمیت رسیدگی به این بیماران در بیمارستان اشاره داشت و تصریح کرد: به منظور سرعت بخشی به ارائه خدمات درمانی برای بیماران بدحال و به منظور مجتمع کردن این بیماران در بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال ارتقای ارائه خدمات تخصصی در این بیمارستان هستیم.


داستانی متذکر شد: گسترش تخت‌های ICU نیز در دستور کار بیمارستان قرار دارد که در این راستا ۲۴ تخت ICU و همچنین ۱۰ تخت NICU به این بیمارستان افزوده می‌شود.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد از فعال سازی طب اورژانس و سر و سامان دادن به این بخش اشاره داشت و گفت: رسیدگی به بیماران اورژانسی و فعال کردن طب اورژانس که در هر بیمارستان، پیشانی معرفی جایگاه بیمارستان است نیز با جدیدت در دستور کار مدیریت بیمارستان قرار دارد.
 

وی به اهمیت ارائه خدمات به مادران باردار در این بیمارستان اشاره داشت و افزود: بهبودبخشی به خدمات زایمان نیز از دیگر برنامه‌های بیمارستان قائم است که در این راستا در حال توسعه بخش زایمان بیمارستان می‌باشیم.


فضای زایشگاه بیمارستان قائم(عج) توسعه می‌یاید

 

رئیس بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طرح گسترش فضای زایشگاه بیمارستان قائم اشاره داشت و تاکید کرد: بر این اساس بنا داریم فضای زایشگاه و اتاق عمل‌های زنان در طبقه دوم بیمارستان را به بخش فعلی زایشگاه بیمارستان متصل کنیم که با انجام این پیوست امکان افزایش خدمات زایمانی در بیمارستان نیز ارتقاء خواهد یافت.
 

 

داستانی از تبدیل بخش‌های غیر درمانی بیمارستان به بخش‌های درمانی خبر داد و تصریح کرد: ما در نظر داریم تا تمامی بخش‌های غیر درمانی بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله ساختمان نرجس را به بخش‌های درمانی تبدیل کرده تا با توزیع بیماران در این بخش‌ها از هجم و فشار بالای بیماران بر دیگر بخش‌ها بکاهیم.

 

وی از تبدیل فضاهای درمانی استریل طبقه همکف این بیمارستان به بخش‌های درمانی مختلف خبر داد و افزود: جانمایی بخش فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی و بازتوانی در این طبقه نیز از دیگر برنامه‌های ما جهت ایجاد ارتقای فضاهای درمانی مناسب است.

 

رئیس بیمارستان قائم مشهد در پاسخ به این سئوال که مجموعه نرجس از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه مورد نیاز جهت استفاده خوابگاهی دانشجویان می‌باشد، گفت: این مشکل با توجه به پیشنهادات سه معاونت دانشگاه همچنان باقی است و با توجه به تغییر کاربری‌های این مجموعه‌ها به فضای درمانی فکر می‌کنم نمی‌توان انتظار اضافه شدن این ساختمان‌ها به مجموعه فرهنگی را داشت.

 

پروژه‌های در حال ساخت بیمارستان تا پایان اسفندماه بهره برداری می‌شوند

 

داستانی با اشاره به تکمیل پروژه‌های در حال ساخت بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد بیماری‌های غیر واگیردار و موقعیت خاص بیمارستان قائم(عج) و البته فشار حضور بیماران بر بخش‌های مختلف درمانی امیدواریم تا پایان اسفندماه سال جاری تمامی این پروژه‌ها مورد بهره برداری قرار بگیرد.

 

وی به اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره داشت و تصریح کرد: طرح تحول نظام سلامت در حقیقت نیازمند امکاناتی است که در طول زمان اجرای طرح بسط پیدا خواهد کرد.

 

رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: بر این اساس اجرای این طرح در بیمارستان‌ها نیز با تغییراتی به بهره برداری رسید؛ اما جهت اجرای هر چه بهتر آن نیازمند پایش مستمر از سوی مسئولان دانشگاهی هستیم تا با اطمینان جهت ارتقای خدمات درمانی به مردم کار را پیش ببریم.

 

داستانی از ایجاد گروه ارزشیاب از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت پایش چگونگی اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان‌های این دانشگاه اشاره داشت و افزود: بر این اساس معاونت درمان دانشگاه به صورت مستمر بیمارستان‌های 13 گانه مشهد را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد تا اجرای طرح تحول نظام سلامت در بخش‌های مختلف مانند هتلینگ، ارتقای تخت‌های درمانی و ICU، تهیه ملزومات بیماران در داخل بیمارستان و غیره را مورد توجه قرار دهد.

 

مسئولان ستادی در رفع مشکلات بیمارستانی در خصوص اجرای طرح تحول نظام سلامت کمک می‌کنند

 

وی به حضور مسئولان ستادی در بحث ارزیابی اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و تاکید کرد: مسئولان ستادی در بیمارستان‌ها با احصاء کردن مشکلات اجرای طرح تحول نظام سلامت و ارجاع آن به مسئولان بالاتر، بیمارستان‌ها را جهت اجرای هر چه بهتر این طرح یاری می‌رسازند.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: پس از مشخص شدن مشکلات از سوی مسئولان ستادی مشکلات در دو بخش پیگیری می‌شود که بخش مربوط به بیمارستان توسط  مدیریت و مسئولان بیمارستانی مورد بررسی قرار گرفته و بخشی که مربوط به دانشگاه و وزارت خانه است از طریق مسئولان مربوطه در دانشگاه پیگیری و جهت رفع آن کوشش می‌شود.

 

رئیس بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به جایگاه مشهد در اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد نه تنها به اجرای طرح تحول نظام سلامت در بخش‌های درمانی خود پرداخته است؛ بلکه با همت و تلاش، جمعیت حاشیه شهر مشهد را نیز تحت پوشش خود قرار داده است.

 

وی در پاسخ به این سئوال که متاسفانه دیده شده است به دلیل ازدحام بیماران در این بیمارستان برخی بیمارن در داخل سالن و حتی تا پشت در آسانسور بستری می‌شوند! گفت: تغییر کاربری ساختمان‌های خالی بیمارستان به فضای درمانی به همین دلیل است که از بار بیماران کاسته شود و از بستری بیماران در سالن‌های عمومی و انتظار جلوگیری به عمل آید.

 

داستانی به تغییر فضای آشپزخانه بیمارستان به بخش درمانی خبر داد و متذکر شد: تغییر بخش‌های خالی و بخش‌های کمتر مورد استفاده مانند آشپزخانه، فیزیوتراپی، سی تی اسکن و کوبالت قدیمی و غیره به بخش‌های درمانی حرکتی احسن است که قطعا مانع از تکرار این شرایط در این بیمارستان خواهد شد.

 

ارائه برخی رشته‌های تخصصی در بیمارستان قائم(عج) موجب رشد هجم بیمار شده است

 

رئیس بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارائه خدمات درمانی در برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستان قائم دانشگاه علوم پزشکی مشهد را عامل مراجعه هجم بالای بیماران در این بیمارستان دانست و بیان داشت: این نکته نیز نباید فراموش شود که برخی رشته‌های نخصصی و فوق تخصصی تنها در بیمارستان قائم(عج) و امام رضا(ع) مشهد ارائه خدمات درمانی می‌کند.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بالاترین کادر پزشکی کشور در بیمارستان‌های دانشگاهی مانند بیمارستان‌های قائم و امام رضا(ع) در حال ارائه خدمت هستند و مراجعه بیماران به دلیل وجود این رشته‌های تخصصی در این دو بیمارستان موجب افزایش بار پذیرش بیمار به صورت متمرکز در این نقطه از شهر شده است.

 

وی به کمبودهای بیمارستان قائم(عج) با توجه به هجم بالای مراجعان اشاره کرد و متذکر شد: تا سال ۹۴ مشهد با کمبود ۲۰۰۰ تخت درمانی رویه رو بوده است، که در بیمارستان قائم(عج) نیز کمبود تخت درمانی یکی از مشکلات بوده و هست.

 

داستانی با بیان این نکته که هر قدر خدمات در یک مجموعه درمانی بیشتر و فضاهای درمانی محدودتر باشد، نقاط قوت و ضعف کار بیشتر به چشم خواهد آمد، گفت: بیمارستان قائم(عج) به نحوی چینش شده است که همه بخش‌های درمانی آن در یک قسمت متمرکز شده‌اند و بر این اساس کمبودها نیز در این بیمارستان بیشتر به چشم می‌آید.

 

با کمبود نیروی پرستار و تخصصی در بیمارستان مواجهه هستیم

 

رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سهم توزیع تخت بیمارستانی در میان بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و افزود: هر اندازه تعداد تخت‌های بیمارستانی بیشتری به مشهد اختصاص پیدا کند به همان اندازه سهم بیمارستانی نیز افزایش خواهد داشت.

 

وی به کمبود نیرو در این بیمارستان اشاره داشت و تصریح کرد: در این موضوع که در بیمارستان با کمبود نیروی تخصصی و خدماتی روبه رو هستیم هیچ بحثی نیست و کمبودها همچنان وجود دارد.

 

داستانی در پاسخ به این سئوال که آیا بیمارستان‌ها بر اساس ابلاغیه «تربیت کارشناس پرستاری» که در ماه‌های اخیر از سوی وزارت بهداشت ارائه شده است تلاش در تربیت و به کارگیری پرستار دارند یا خیر؟ بیان داشت: در ابتدا باید گفت در حال حاضر تلاش‌هایی جهت گرفتن نیرو انجام شده است و بر این اساس تعدادی نیروی پرستار را جذب کرده و به خدمت گرفته‌ایم.

 

تعدادی نیروی خدماتی به کارگیری خواهند شد

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تلاش جهت گرفتن تعدادی نیروی خدماتی در این بیمارستان خبر داد و افزود: امیدواریم با این ابلاغیه‌ها و البته طرح‌هایی که در آینده از سوی وزارت ابلاغ می‌شود افزایش نیروی درمانی به نحوی باشد که از فشار کار به نیروهای مشغول در بیمارستان کاسته شود.

 

رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سئوال که تخصصی شدن بیمارستان قائم و ارجاع بیماران به دو بیمارستان امدادی و طالقانی موجب کاهش بار بیماران در این بیمارستان نخواهد شد؟ خاطرنشان کرد: تجمع تخصص‌ها در یک بیمارستان موجب ارجاع بیماران بیش از پیش به بیمارستان مربوطه خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این نکته که اکنون تجهیزت پزشکی بسیار گران نیست و این امر به ارائه خدمات پزشکی کمک خواهد کرد من فکر می‌کنم تبدیل بیمارستان قائم(عج) مشهد به یک بیمارستان تخصصی باید توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مدیریت شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار