آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۰۹۰۸
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد:

۳۱ هزار نفر در کشور به HIV مبتلا هستند/ ۱۱ استراتژی جهت پیشگیری از ابتلا به HIV

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد مبتلایان به بیماری HIV در کشور را ۳۱ هزار نفر بیان کرد و گفت: در حال حاضر در ایران حدود ۳۱ هزار نفر بیمار دارای HIV مثبت وجود دارند که از این تعداد سهم خراسان رضوی ۶۶۶ نفر می‌باشد که رقم واقعی بسیار بیش از این خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی محمد حسین پور امروز در نشست خبری اطلاع رسانی هفته HIV در سالن شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این نکته که ۲۳ تا ۲۹ آذر ماه جاری هفته اطلاع رسانی HIV در مشهد است، گفت: دهم آذر ماه جاری هفته مبارزه با بیماری HIV در جهان است، که به همین مناسبت امسال دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از پایان ایام سوگواری، برنامه‌های خود در این زمینه را دنبال می‌کند.

 

حسین پور با اشاره به این نکته که دو شعار مهم در رابطه با مبارزه با بیماری HIV در جهان اعلام شده است، گفت: شاید این شعار که «پیشگیری از HIV همان درمان HIV است» تا اندازه‌ای تعجب آور باشد؛ اما این نکته بسیار مهم است که بدانیم این تغییر نگرش ساختار برنامه‌های مبارزه با ایدز در جهان و کشور را تغییر خواهد داد.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که کمیته پیشگیری و کنترل ایدز در استان در حال کار است، بیان داشت: ریاست این کمیته بر عهده ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و زیر نظر معاونت بهداشتی دانشگاه برنامه‌های خود را اجرایی می‌کند.

 

۱۱  استراتژی جهت پیشگیری از ابتلا به HIV در حال انجام است

 

وی از اجرای ۱۱ استراتژی جهت کنترل ایدز در استان خبر داد و تاکید کرد: آموزش و اطلاع رسانی بیماری HIV، تامین سلامت خون، مشاوره و تست HIV، کاهش آسیب تزریقی، کاهش آسیب جنسی، درمان بیماران آمیزشی، پیشگیری از انتقال بیماری HIV از مادر به فرزند، مراقبت و درمان HIV، حمایت و توانمند سازی بیماران، مراقبت از طریق تحقیقات بر اساس آخرین وضعیت و تقویت زیرساخت‌ها ۱۱ راهبرد ما در راه مبارزه با بیماری HIV است.

 

حسین پور از همکاری ۱۵ سازمان در مسیر مبارزه با HIV در استان خبر داد و بیان داشت: عمده سازمان‌هایی که در مسیر مبارزه با ایدز در استان با دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری می‌کنند سازمان زندان، بهزیستی، انتقال خون، آموزش و پرورش و هلال احمر می‌باشند.

 

حسین پور برنامه‌های آموزشی کمیته را دارای دایره گسترده‌ای دانست و افزود: در بخش اطلاع رسانی تلاش داریم با صدا و سیما خود را هماهنگ کرده و در این زمینه مهمترین گروه‌های هدف ما به چهار دسته تقسیم می‌شوند.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین گروهی که باید روی آن‌ کار شود تا مانع از گسترش این بیماری شد را، افراد مبتلا به  HIV دانست و افزود: خود فرد مبتلا به بیماری HIV جامعه هدف ما در بحث پیشگیری از این بیماری می‌باشد.

 

وی تاکید کرد: خانواده فرد مبتلا، مخصوصا همسر وی اولویت دوم ما در بحث آموزش در پیشگیری از HIV است که ما تلاش داریم این باور را در میان افراد خانواده بیمار ایجاد کنیم که فرد مبتلا به بیماری HIV تهدید نیست و می‌تواند در کنار خانواده خود زندگی راحت و عادی داشته باشد.


حسین پور اولویت سوم در برنامه آموزشی پیشگیری از HIV را مصرف کنندگان تزریقی دانست و بیان داشت: تمام مراکزی که به صورت کمپ محل مراقبت از مصرف کنندگان تزریقی می‌باشد محل مراجعه ما در این خصوص خواهد بود.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مراکز اقامتی ماده ۱۵ و ۱۶ که مراکز مراجعه مصرف کنندگان تزریقی است از طرف همکاران ما مورد ارزیابی قرار گرفته و تست HIV در این مراکز گرفته می‌شود.

 

حسین پور افراد انجام دهنده رفتارهای پرخطر جنسی خصوصا زنان را جامعه هدف چهارم دانست و افزود: مراکزی چون مرکز ارتقای سلامت زنان که کلیه زنان آسیب دیده و آسیب پذیر را در خود جای داده است نیز محل مراجعه کارشناسان و مسئولان دانشگاهی است تا بتوان با گرفتن تست HIV وضعیت سلامت زنان در میان این اقشار را مورد بررسی قرار داد.

 

وی از قرار داشتن دو مرکز سلامت زنان در طبرسی و وکیل آباد مشهد خبر داد و بیان داشت: در این مراکز تست REPID یا تست سریع انجام می‌شود تا سریعا وضعیت ابتلای زنان به بیماری HIV مشخص شود.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مراکز قرنطینه زنان و بازداشتگاه‌هایی که زنان را نگاهداری و یا به بهزیستی ارجاع می‌دهند نیز، اشاره داشت و گفت: در هر هفته بین هفت تا ۱۰ زن ساکن در بهزیستی مورد انجام تست HIV قرار می‌گیرند.

 

حسین پور از وجود ۷۰ مرکز جهت حضور داوطلبانه مردم جهت انجام تست HIV در استان خبر داد و با بیان این که ۵۵ مرکز از این تعداد در مشهد است، خاطر نشان کرد: تمامی این ۷۰ مرکز، جزئی از مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به شمار نمی‌رود، اما در تمامی این ۷۰ مرکز تست HIV از درخواست کنندگان به صورت رایگان گرفته می‌شود.

 

چهار مرکز مشاوه بیماری‌های رفتاری در مشهد افتتاح می‌شود

 

وی از افتتاح چهار مرکز مشاوره رفتاری در مشهد خبر داد و افزود: تا انتهای سال جاری چهار مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در مشهد آغاز به کار خواهد کرد که در مجموع مشهد دارای پنج مرکز از این نوع خواهد شد.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گرفتن تست HIV از ۱۰۰ کودک خیابانی خبر داد و بیان داشت: مراجعه دانشگاه در این خصوص بیشتر کانون اصلاح و تربیت است که در آن زندانیان نوجوان نگاهداری می‌شوند و توانسته‌ایم ۱۰۰ تست سریع HIV را از میان این قشر گرفته و نظارت بر این کودکان را نیز در برنامه داشته باشیم.

 

حسین پور به موفقیت‌های زندان مشهد در مبارزه با رشد بیماری HIV اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های زندان مشهد بسیار موفقیت آمیز بوده است و مسئولان زندان توانسته‌اند چندین بار جایزه برترین فعالیت‌های پیشگیرانه از HIV را نیز از آن خود کنند.

 

وی بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های کمیته پیشگیری و کنترل HIV را معطوف به گروه‌های در معرض خطر اعلام شده دانست و تصریح کرد: دانشجویان و دانش آموزان نیز در برنامه حمایتی ما قرار دارند و ما تلاش داریم تا با حمایت برخی مربیان آموزش دیده و همچنین همکاری اولیا و مربیان کار خود را جهت آموزش به اقشار تحصیل کرده پیش ببریم.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برخی نگرانی‌ها در خصوص انتقال بیماری HIV از طریق انتقال خون، بیان داشت: تامین سلامت خون دریافتی در سازمان‌های انتقال و دریافت کننده خون جای نگرانی ندارد، زیرا تمامی پزشکان مستقر در این واحدها به خوبی آموزش دیده هستند و با دریافت کارت ملی فرد دهنده خون و دادن پرسش نامه از سلامت فرد دهنده خون اطمینان کسب می‌کنند.

 

عدم ابتلای جنین مادر باردار به بیماری HIV دارای اهمیت بسیار است

 

حسین پور تمرکز واحد مشاوره کمیته پیشگیری از ابتلا به بیماری HIV را بر تمامی افراد مبتلا به این بیماری دانست و تصریح کرد: تمرکز دوم ما بر مادری است که باردار بوده و تلاش دارد بیماری HIV خود را به کودکش منتقل نکند.

 

وی آغاز پروسه مراقبت مادرین باردار از انتقال بیماری به نوزاد خود را سه ماه قبل از تصمیم به باردار شدن دانست و تاکید کرد: مادری دارای HIV مثبت باید سه ماه قبل از تصمیم به بارداری تحت نظر بوده و در هنگام بارداری، زایمان و پس از بارداری داروی تزریقی دریافت کرده و به نوزاد نیز پس از به دنیا آمدن شربت خورانده می‌شود و تحت مراقبت قرار می‌گیرد.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان ابتلای فرزند مادر دارای HIV مثبت در شرایط عادی را ۴۰ درصد در هر زایمان دانست و تاکید کرد: در صورتی که پروسه مراقبت از جنین از سوی مادر رعایت شود احتمال ابتلا به بیماری HIV مثبت در نوزاد جنین به دو درصد کاهش پیدا می‌کند.

 

حسین پور افزایش بیماری HIV در حاشیه شهر مشهد را مهم ارزیابی و بیان داشت: متاسفانه رفتارهای پرخطر جنسی و اجتماعی در حاشیه شهر مشهد بیش از دیگر نقاط دیده می‌شود که بر این اساس برنامه‌های خوبی جهت گرفتن تست بیماری HIV از این مناطق داشته و در حال رشد برنامه‌های پیشگیرانه هستیم.

 

وی با بیان این نکته که در حال حاضر 50 درصد بیماران مبتلا به  HIV از طریق رفتاری‌های پرخطر جنسی مبتلا شده‌اند، ضمن انتقاد از عدم رعایت اصول اخلاقی  در میان برخی افراد گفت: در قدیم ۷۰ درصد علت ابتلای مردم به بیماری HIV اعتیاد تزریقی و استفاده از سرنگ آلوده مشترک بود و تنها ۱۲ درصد از مبتلایان از طریق رفتارهای پرخطر جنسی مبتلا به بیماری HIV می‌شدند.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر متاسفانه ابتلای بیماران به HIV به دلیل داشتن رفتارهای پرخطر جنسی بوده است که این جای تاسف و نیازمند کار در حوزه آموزشی و فرهنگ سازی در این خصوص دارد.

 

حسین پور به استقرار اتوبوس تست گیری بیماری HIV در منطقه سجاد مشهد در هفته‌های اخیر اشاره داشت و متذکر شد: علی رغم احتمالاتی که می‌گفت مراجعه کننده‌ای به این اتوبوس به دلیل قبح بیماری HIV سر نخواهد زد؛ اما در مدت چهار ساعت استقرار این اتوبوس بیش از ۷۰ جوان دارای رفتارهای پرخطر اجتماعی و جنسی جهت گرفتن تست HIV به ما مراجعه داشتند.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ایجاد «باشگاه مثبت» در مشهد جهت رشد امید و حس اعتماد به نفس در مبتلایان به HIV خبر داد و بیان داشت: در این باشگاه تلاش داریم تا فرد مبتلا را توانمند کرده و به او این انگیزه را بدهیم که می‌تواند مانند یک فرد سالم به زندگی خود ادامه دهد.

 

31 هزار بیمار HIV در کشور وجود دارد

 

حسین پور تعداد مبتلایان به بیماری HIV در کشور را ۳۱ هزار نفر عنوان و متذکر شد: در حال حاضر در ایران حدود ۳۱ هزار نفر بیمار دارای HIV مثبت وجود دارند که از این تعداد سهم خراسان رضوی ۶۶۶ نفر است.

 

وی متذکر شد: البته ذکر این نکته مهم است که آمار واقعی مبتلایان در جهان و ایران امکان پذیر نیست، زیرا از هنگام ورود ویروس  HIV در بدن فرد تا هنگام ابتلای کامل سه ماه زمان می‌گذرد و از هنگام ابتلای کامل فرد تا هنگام دیده شدن آثار بیماری بین پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد.

 

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد واقعی مبتلایان در خراسان رضوی رابیش از ۳۰۰۰ نفر دانست و افزود: مشهد به دلیل این که یک شهر مذهبی است در شناخت بیماران HIV مثبت دارای شرایط بدتری است و ابهام تعداد بیماران در این خصوص بیش از دیگر استان‌ها است.

 

حسین پور در پایان با بیان این نکته که آموزش پرورش به تنهایی نمی‌تواند در مسیر آموزش پیشگیری از بیماری HIV موفق باشد، بیان کرد: ما تفاهم نامه‌هایی با آموزش و پرورش داشته و تا ماه آینده جهت رشد برنامه‌های آموزشی پیشگیری از HIV برای دوره متوسطه اول با آموزش و پرورش قرار داد داریم.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار