به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به همراه نشان خواجه نصیرالدین طوسی امروز با حضور 12 تیم برگزیده از 170 تیم کشوری در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد که این مناظرات را 30 آذر ماه ادامه خواهد داشت.
در ابتدای این مراسم دکتر منتظری رئیس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ضمن خوشامدگویی به دانشجویان شرکت کننده در این مسابقه گفت: ایده برگزاری مسابقات ملی مناظره را حدود 15 سال پیش به مسئولان فرهنگی جهاد دانشگاهی دادم اما در ابتدای برگزاری این ایده ابهامات زیادی برای همه ما وجود داشت که پس از برطرف شدن آنها در آخر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در سال 1391 مسئولیت اجرای این ایده را برعهده گرفت و اولین دوره مناظرات دانشجویی با محدودیت و کاستیهای اولیه خود شروع به کار کرد که امروز شاهد برگزاری چهارمین مرحله آن هستیم.
وی مسابقات ملی مناظره دانشجویان را یک تمرین برای اجتماعی شدن عنوان کرد و افزود: این مناظرات تمرینی برای گفتگو، آزاداندیشی و تحمل نظر موافق و مخالف است هدف از برگزاری این مناظرات بین دانشجویان دادن جام جهانی به برنده نیست بلکه مسابقات برای خود دانشجویان است.
رئیس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: امیدواریم مسابقات ملی مناظره دانشجویان به یک جریان فرهنگی فاخر و ممتاز در سطح دانشگاه و سپس به یک الگوسازی در سطح جامعه تبدیل شود.
منتظری ادامه داد: این مسابقات علاوه بر اینکه پاسخی به مطالبه رهبری در دانشگاهها و مراکز علمی است تلاشی برای الگوسازی صحیح در دانشگاه و جامعه است.
وی با اشاره به نامه برخی طلاب در سال های پیش به مقام معظم رهبری با موضوع چالشهای نظری در خصوص مسائل اجتماعی و فرهنگی یادآور شد: این نامه حاوی پیامی به رهبری بود که نشان می داد جای طرح، صحبت و بحث در خصوص مسائل اجتماعی و فرهنگی وجود ندارد و نوعی تنگی نفس برای طرح این نوع مسائل حس میشود رهبری نیز در پاسخ به نامه طلاب نامهای نوشتند که به منشور آزاداندیشی معروف شد که به نظر من حرف های ایشان در این نامه بسیار پخته است و نشان می دهد نباید نقد و انتقاد را به یک کالای قاچاق تبدیل کرد.
رئیس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران آزادی، اخلاق و منطق را از جمله عوامل نقش آفرین و موثر در جامعه عنوان کرد و گفت: این سه عامل باعث شده تا امروز در جمع شما دانشجویان از رشتهها و حوزههای مختلف پزشکی، علوم پایه، هنر، مهندسی و علوم انسانی باشیم که طبیعتا تعداد شرکت کنندگان از رشته علوم انسانی به موجب ماهیتش بیشتر است.
وی در پایان سخنان خود خطاب به دانشجویان شرکت کننده در مسابقات ملی مناظرات تصریح کرد: سعی کنید تا در مناظراتی که طی سه روز آینده برگزار میشود در چارچوب امکانات و توانایی های خود مسائل را مطرح کنید چرا که می شود خیلی ایده آلیک حرف زد اما به آن عمل نکرد.
در ادامه این مراسم ورسهای، رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر در خصوص ماهیت این مسابقات گفت: مناظرات دانشجویی فرصتی برای با هم بودن و صحبت کردن میان نظرات مخالف و موافق دانشجویان است که از نظر من می تواند تمرینی برای ورود به مناسبات بالاتر در جامعه اعم از خانواده و فرصت های سیاسی باشد که ممکن است برای هر یک از شما در آینده بروز پیدا کند.
وی تاکید کرد: ما چه در عرصه خانواده و چه در عرصه سیاست نیاز به گفتگو و تعامل داریم و این مسابقات فضای مناسبی را ایجاد میکند تا به نوع آمادگی برای بدنه اصلی کشور یعنی دانشجویان ایجاد شود.
رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: همه ما در مسیر گفتگو نیازمند سعه صدر هستیم و باید یاد بگیریم که چگونه در فضایی دو قطبی با حفظ و رعایت همه شئونات صحبت کنیم.