کد خبر:۴۶۷۸۲۳
در مناظره دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مطرح شد؛ 

یزدان پناه: هاشمی هم اگر ولایت مدار نباشد با او تعارف نداریم/ آملی: بحث عبور از رئیس دولت اصلاحات را تندروهای دفتر تحکیم وحدت مطرح کردند

مناظره سیاسی با موضوع «نفوذ» شب گذشته با حضور ناصر آملی از فعالان سیاسی اصلاح طلب و یزدان پناه از فعالان سیاسی اصولگرا در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، یزدان پناه در مناظره سیاسی با موضوع «نفوذ» که شب گذشته با حضور ناصر آملی از فعالان سیاسی اصلاح طلب در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد، با بیان اینکه در سال ۳۲ دولتی که از پشتوانه مردمی برخوردار بود مانند مصدق که خدماتش برای مردم ایران مشخص است با کودتای انگلیسی و آمریکایی و از بیرون طراحی شده براندازی می‌شود و هیچ کس در داخل هیچ حرفی را نمی‌زند، گفت: چهار ماه بعد معاون رئیس جمهور آمریکا وارد ایران می‌شود که با تظاهرات دانشجویان در دانشگاه تهران و دانشکده فنی مواجه می‌شود که سه دانشجو شهید شدند، چطور می‌شود در مرداد ۳۲ کسی اعتراضی نمی‌کند؛ اما مقایل آمریکا قد علم می‌کنند چون اینجا دانشجویان در صحنه بودند.

 

وی در پاسخ به این سوال گفت: وقتی عنصر دانشگاه و حرکت های دانشجویی به میان می‌آید می‌توان انتظار جهش‌های بزرگ علمی و سیاسی و غیره را داشت، بدلیل وابسته نبودن دانشجو به عناصر قدرت و سرزندگی و شادابی و آرمان خواهی و دغدغه‌مند بودن دانشجو ویژگی‌هایی است که می‌توان از جنبش دانشجویی انتظاراتی داشته باشیم.

 

این فعال اصولگرا با بیان اینکه رصد کردن رفتار دشمنان و مسئولان نظام از وظایف دانشجویان است، گفت: جنبش دانشجویی باید از قدرت تحلیلی خود استفاده کند و اتاق فکر تشکیل دهد مردم ما در حوزه نیز دچار مشکلاتی هستند که جنبش دانشجویی باید به وظیفه خود در این زمینه عمل کند.

 

یزدان پناه بیان داشت: جنبش دانشجویی وقتی عرصه جهاد عوض شد، در زمینه سازندگی و کمک به روستائیان و غیره وارد میدان شدند و خوب کار کردند که نشان از عدم وابستگی به قدرت دانشجو دارد.

 

وی با بیان اینکه اصولگرایان تا زمانی که احمدی‌نژاد از مسیر منحرف نشده بود در کنار او بودند؛ اما زمانی که منحرف شد و ۱۱ روز خانه نشینی اتفاق افتاد خود اصولگرایان در مقابل او موضع گرفتند و نشان دادند که هیچ وقت سیستم خود را فدای فرد نمی‌کنند، گفت: انسان باید در مقابل افرادی که وابسته به او هستند موضع داشته باشد و مقابل قانون شکنی و از بین بردن قانون بایستد، بنای دفاع از احمدی‌نژاد نداری؛م اما کارهای خوب و بد هم را باید گفت.

 

این فعال اصولگرا با بیان اینکه در دورانی که نفت هشت دلار بود، ۲۰۰۰ تومان حقوق می‌دادند، اما الان یک و نیم میلیون تومان حقوق می‌دهند، درآمد نفتی که احمدی‌نژاد داشت خوب بود؛ اما خوب مدیریت نشد، گفت: جریان‌های اصلاح طلب امید است که موضع آن‌ها در برابر عوامل قانون شکن مشخص شود و اگر کسی راه را اشتباه می‌رود اگر به مسیر اصلی برنگشت راه خود را از او جدا کنند.

 

اصلاح طلبان افرادی که قانون شکنی کردند و یا پناهنده شدند را از خود جدا کنند

 

یزدان پناه با بیان اینکه معاون اول احمدی‌نژاد اولین معاون اولی بود که در ایران محاکمه شد؛ اما اصولگرا‌ها از او حمایت نکردند و راه خود را از افراد منحرف جدا کردند، افزود: انتظار داریم اصلاح طلب‌ها هم اگر فردی که قبلا در این طیف بوده و اکنون قانون شکنی کرده و یا پناهنده شده راه خود را از او جدا کند.

 

وی با بیان اینکه آملی گفت که اصولگرایان در دوران رئیس دولت اصلاحات مقابل او ایستادند، رئیس دولت اصلاحات هشت سال رئیس جمهور کشور بود، مگر همین اصلاح طلب‌ها نبودند که طرح عبور از وی را کلید زدند، گفت: هاشمی که اکنون از رئیس دولت اصلاحات دفاع می کند، اگر فیلم انتخاباتی او در سال ۸۴ را ببینیم می‌بینیم که چه غصه‌هایی را از شرایط اقتصادی و تورمی و اشتغال و مالی مردم در آنجا مطرح می‌کند اگر واقعا شرایط اصلاحات آن زمان خوب بود؛ چرا آن زمان ان طور هاشمی موضع گرفت.

 

هاشمی هم اگر ولایت مدار نباشد با او تعارف نداریم

 

این فعال اصولگرا با بیان اینکه هاشمی تا وقتی در مسیر انقلاب و ولایت مدار باشد از او دفاع می‌کنیم؛ اما وقتی ولایت مدار نباشد با او تعارف نداریم؛ کمااینکه در انقلاب افرادی بزرگ‌تر از هاشمی هم بودند که حذف شدند، گفت: جنبش دانشجویی باید اتاق فکر داشته باشد که بتواند مرکز رصد رفتار مسئولان در همه سطوح باشد.

 

یزدان پناه با بیان اینکه جنبش دانشجویی در موضوع اقتصاد ورود خوبی داشته باشد، گفت: احزاب سیاسی باید خودشان بتوانند افراد منحرف را از حزب خود خارج کنند.

 

وی در خصوص این گفته آملی که «ایران در دهه آینده شریک استراتژیک غرب می‌شود»، گفت: تقابل استراتژیک ایران و غرب در سه موضوع وجود دارد که یکی اسرائیل است، این موضوع را چطور می‌خواهیم حل کنیم؛ اگر آمریکا دست از پشتیبانی از اسرائیل را بردارد یک قدم نزدیک‌تر می‌شود، هر کجا یک فرد و گروهی مقابل امنیت ایران شکل بگیرید و منافع کشور را بخواهد بر هم بزند، آمریکا از او حمایت می‌کند پس چطور می‌خواهید ایران و آمریکا شریک هم شوند.

 

این فعال اصولگرا افزود: همه اهداف و برنامه ریزی‌های ما جمع می‌شود در شعار «مرگ بر آمریکا» و این شعار نشان دهنده مسیر دقیق جمهوری اسلامی در مقابل دشمن است.

 

احزاب سیاسی نباید در دانشگاه دکان باز کنند

 

ناصر آملی، عضو حزب اعتماد ملی و از فعالان اصلاح طلب در این مناظره با بیان اینکه دانشجو‌ها باید به علم سیاست بپردازند و نه کار سیاسی، گفت: هر نوع اندیشه سیاسی که دانشجو داشته باشد، اشکالی ندارد؛ اما احزاب سیاسی نباید در دانشگاه دفتر بزنند و دکان باز کنند.

 

وی با بیان اینکه فضای دانشگاه فضای علم و گفتگو است نه فضای سوء استفاده جریان‌های بیرون از دانشگاه که می‌ایند درون دانشگاه، گفت: نیروی دانشگاهی هم اگر می‌خواهد کار سیاسی کند برود خارج از دانشگاه انجام دهد، محیط دانشگاه محیط علم است.

 

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه وقتی صحبت از نفوذ می‌شود باید ببینیم منظور ما از نفوذ چیست؟، گفت: برخی جریان‌های سیاسی از واژه نفوذ به عنوان یک حربه سیاسی علیه رقبای خود استفاده می‌کنند، این درست نیست و باید موضوع نفوذ را بررسی کنیم.

 

آملی بیان داشت: نفوذ یعنی یک عنصر بیگانه از خارج کشور وارد حوزه‌ها و نهادهایی بشود که آن‌ها حریم ملی ما است؛ و ورودش به حاکمیت ملی حق اعتبار و هویت ما را نقض می‌کند و به منافع ما آسیب می‌رساند.

 

وی گفت: نفوذ سیاسی، فرهنگی و امنیتی سه مقوله‌ای است که با آن مواجه هستیم؛ اما روش های مقابله با آن‌ها تفاوت دارد. آمریکایی‌ها به خاطر منافع اقتصادی و نفت ایران و موقعیت استراتژیکی که ایران را سه راه قاره‌ای قرار داده است، بدنبال نفوذ هستند.

 

این فعال اصلاح طلب گفت: اینکه یک خبرنگار رقیب را گرفتند، او چه چیزی دارد برای نفوذ که او را می‌گیرند. اگر با انتخاب غلط و حمایت‌های نادرست عناصری را در کشور به قدرت رساندیم، اگر هزار سال آمریکایی‌ها تلاش کنند نمی‌توانند به اندازه او به آمریکا و اسرائیل خدمت کنند، خطر کدام یک بیشتر است؟ که یک نفر یک حرف بزند که به نفع آمریکایی‌ها تمام شود.

 

آملی با بیان اینکه گاهی یک طراحی غلط موجب نفوذ بیگانگان می‌شود، گفت: جنبش دانشجویی در قبال فساد می‌تواند اعتراض کند و سوال کند و سیاست‌های جاری را نقض کند، اما این توقع که جنبش دانشجویی بیاید برای مبارزه با فساد طرح بدهد نادرست است.

 

وی با بیان اینکه آفت جنبش دانشجویی این است که حرمت روسای جمهور گذشته جلوی چشمش را بگیرید و قوت نقد را در او خفه کند، گفت: هیچ شخصیت سیاسی و اجتماعی نباید در دانشگاه قداست پیدا کند، دانشجو باید آزادانه نقد کند و طراحی برای اجرای عدالت کار کارشناس است.

 

این فعال اصلاح طلب با اشاره به اینکه در هشت سال دولت گذشته بیش از کل دوران تاریخ نفت ایران، نفت فروخته شده است، افزود: در دوره رئیس دولت اصلاحات آخرش نفت بشکه‌ای ۴۰ دلار بود؛ اما در دوره احمدی‌نژاد به ۱۲۰ دلار رسید و در این دوره دسته بیل و سنگ قبر از چین وارد کردیم، نه برای رئیس دولت اصلاحات باید پپسی الکی باز کنیم و نه برای سایر رئیس جمهور‌ها باید عملکرد همه رو مقابل چشم بگذاریم و بررسی کنیم.

 

بحث عبور از رئیس دولت اصلاحات را تندروهای دفتر تحکیم وحدت مطرح کردند

 

آملی با بیان اینکه هر کس وارد قدرت می‌شود باید ردای قداست خود را پشت در بگذارد؛ چراکه عرصه قدرت عرصه نقد است، گفت: بحث عبور از رئیس دولت اصلاحات را یک جریان دانشجویی تندرویی که بخشی دفتر تحکیم دوستان تندروی آرمان خواهی بودند مطرح کردند، من هیچ جریان اصلاح طلبی را نمی‌شناسم که گفته باشد از رئیس دولت اصلاحات عبور کردیم هرچند که مقوله رئیس دولت اصلاحات مهم نیست و بحث ما اصلاحات است.

 

وی با بیان اینکه غربی‌ها برای منطقه طراحی جدیدی کردند و بعد از اینکه انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها کشورهای عربی را لقمه لقمه کردند و اولین اقدام آن‌ها هم طرح ریزی نظام شوم اسرائیل بود تا چندی قبل آن نقشه برای ان‌ها فایده داشت؛ اما اخیرا آن‌ها بدنبال این هستند که نقشه خاورمیانه را عوض کنند و تنها جایی که نتوانستند کار جدی کنند ایران و ترکیه بوده است، گفت: شعار «مرگ بر امریکا» اگر در حال جنگ باشیم درست است، اما زمان صلح چه ضرورتی دارد که به او فحش بدهیم. اگر با آمریکایی‌ها درگیر جنگ شدیم و درگیری شدت پیدا کرد در زبان ما هم تندی هست؛ اما وقتی مشکلی جدی وجود ندارد؛ چرا باید انگشت در چشم طرف مقابل کنیم.

 

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه ایران در دهه آینده شریک استراتژیک غرب می‌شود؛ چراکه اهمیت نفت در منطقه کم شده و هیچ کشوری به اندازه ایران در منطقه لنگربان ثبات نیست، گفت: بنابراین غربی‌ها ناچار هستند به ایران امتیاز بدهد و حمایت ایران را به سمت خود جمع کنند.

 

آملی با بیان اینکه سلفی‌گری داعش مثل اژد‌ها در منطقه رشد می‌کند که دشمن مشترک ایران و غرب است، گفت: در دراز مدت سیاست دوران صفویه در دوران جدید ایران مجدد بازسازی خواهد شد، یعنی‌‌ همان طور که آن زمان ایرانی‌ها برای حفظ هویت خود در مقابل امپراتوری عثمانی با غربی‌ها به وحدت رسیدند همین اتفاق در ایران خواهد افتاد.

 

وی با بیان اینکه مگر ابوسفیان کم علیه مسلمانان ظلم کرد؛ در یک مقطعی پیامبر (ص) تشخیص دادند که باید با ابوسفیان کنار آمد، ما هر کجا دشمن با ما دشمنی کرد با او دشمنی می‌کنیم، هر کجا دست دوستی دراز کرد‌‌ همان روش پیامبر (ص) با ابوسفیان را می‌رویم، گفت: روحانی در جنگ حضور داشته، در فرماندهی جنگ بوده و رئیس شورای عالی امنیت ملی بوده؛ بنابراین مغر و استخوان امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران است، او دغدغه امنیتی ندارد برای گفت‌و‌گو با آمریکایی‌ها؟

 

وی گفت: اگر دیدیم روحانی، احمدی‌نژاد یا رئیس دولت اصلاحات در هر لباسی با برهان و استدلال علیه منافع ملی ما عمل می‌کند، باید مقابل آن‌ها بایستیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار