به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، بهرامی امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم پایه این دانشگاه، گفت: در تهران جلسه تجلیل از پژوهشگران برگزیده برگزار شد که در آن به چند آسیب جدی در حوزه پژوهش پرداختیم، در آمارهایی که در این جلسه گزارش میشد ایران در اسکوپوس رتبه ۲۳ و در عرصه مقالات ISI دارای رتبه ۱۷ بود؛ اما در کیفیت پژوهشها رتبه ۶۸ دنیا را داریم.
وی ادامه داد: کیفیت پژوهشها معیارهای خاص خود را دارد که استنادات یکی از این معیارها میباشد.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه ما در عرصه پژوهشی باید هم سرآمد جهان باشیم و هم مشکلات کشور را برطرف کنیم، گفت: چندی است که جو کشور کمی به بحثهای انتقادی برگشته است که باید به آن توجه کرد. بسیاری امروز به این نتیجه رسیدهاند که باید در این عرصه نظارت وجود داشته باشد و خوشبختانه دانشگاه فردوسی در این دوره توانسته به یک مرجع تبدیل شود و الگویی برای دانشگاههای رقیب خود باشد.
بهرامی تاکید کرد: هدف گذاری معاونت پژوهشی فردوسی مشهد میل به اهداف سند راهبردی دانشگاه و تحقق شاخصهای مندرج در سه بخش ترفیع مرجعیت علمی دانشگاه، اثربخشی علوم انسانی و علوم اجتماعی و توجه به فعالیتهای فناورانه میباشد.
وی در ادامه افزایش حمایت از پایان نامهها، حمایت از کنفرانسهای داخلی و خارجی، کیفی سازی شاخصهای آیین نامه پژوه، کیفی سازی آیین نامه ترفیع، برنامه ریزی برای تاسیس سایت فناوری دانشگاه، ساماندهی هفتههای پژوهشی، تدوین دستور العمل حمایت از فناوران و غیره را از جمله فعالیتهای دانشگاه در خصوص حمایت از اساتید و پژوهشگران برشمرد.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد به بررسی مزایای نسبی دانشگاه و تشکیل خوشههای تخصصی در زمینههای نفت و گاز، آب، انرژیهای نو و ترافیک مترو اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از توجهات دانشگاه تاکید بر افزایش اثربخشی علوم انسانی و اجتماعی است و در این رابطه کارگروه ترفیع اثربخشی علوم انسانی و اجتماعی را تشکیل دادهایم.
بهرامی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۲۰۱۱، ۹۳۰مقاله در ISI به چاپ رسانده که این رقم در سال ۲۰۱۴ به ۱۰۷۰ مقاله رسیده است.
وی بیان داشت: از کل مقالات چاپ شده در دانشگاه فردوسی در سال ۲۰۱۴، ۳۵.۵ درصد مقالات ISI بوده است که این رقم در سال ۲۰۱۳، ۳۴.۲ درصد بوده؛ همچنین مقالات چاپ شده ما در خارج از کشور حدود ۸.۳ درصد بود.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد گروه مکانیک را گروهی موفق در چاپ میانگین کل مقالات ISI در سال ۲۰۱۲تا ۲۰۱۴ دانست و گفت: روند پژوهشی ما طی این چند ساله مثبت بوده و اینکه از دیگر دانشگاهها عقبتر و یا جلوتر باشیم مهم نیست؛ بلکه نقشه راه دارای اهمیت است و اینکه نشان دهیم از منابع در دسترس به درستی بهره بردهایم.