به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی شب گذشته در مراسم تجلیل از دانش آموختگان برتر و اعضای هیات علمی برجسته دانشگاه فردوسی مشهد که توسط بنیاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالیم که برگزاری این مراسم با ولایت مهدویت قرین شده و از این بابت خدا را شاکریم و امید است نتیجه و برکت این تقارن شکوفایی علم و فناوری در کشور ما باشد.
وی با اشاره به این موضوع که بدون حمایت نیکوکاران، این دانشگاه نمیتوانست به این مرحله برسد، افزود: تمام تلاش خود را به کار بستیم تا در عرصه آموزش به کمیت گرایی پایان دهیم و در جهت عمق بخشی و کیفیت آموزش عالی حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: پس از 65 سال توانستیم دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش عالی را تاسیس کنیم. قبل از این آمایش دقیقی از برنامههای آموزش عالی وجود نداشت و این مباحث در شوراها مورد بحث قرار میگرفت.
کافی بیان داشت: دانشگاه فردوسی در مسیر هدایت استعدادهای درخشان و تیزهوشان دفتر هدایت استعدادهای درخشان را راه اندازی کرد.
وی توجه به دیپلماسی علمی را یکی از نکات مورد تاکید این دانشگاه دانست و گفت: در حوزه دیپلماسی علمی نیز دانشگاه در سطح دانشگاههای کشور مقام برجستهای کسب کرده؛ به طوری که در حال حاضر حدود 1300 دانشجو خارجی از 30 کشور جهان در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اعلام این خبر که دانشگاه در حوزه پژوهش در هفته گذشته توانست در نمایشگاه ملی پژوهش و فناوری به عنوان دانشگاه پیشتاز معرفی شود، افزود: همچنین دانشگاه فردوسی مشهد در عرصه پژوهشهای جامعه محور در سطح کشور رتبه اول را کسب کرده است.
کافی با تاکید بر این موضوع که البته با اهداف بزرگ خود فاصله داریم و تلاشهایمان را باید چندین برابر کنیم، گفت: دانشگاه فردوسی باید به دانشگاهی در تراز خراسان بزرگ درخشش داشته باشد؛ چرا که هر فردی که در گذشته به خراسان سفر میکرده؛ تحت تاثیر این استان علم خیز قرار میگرفت.
وی با اشاره به این نکته که تمام تلاش ما این است که دانشگاه به قدری بالنده شود که به مهد فناوری در کشور و در سطح دنیا تبدیل شود، تصریح کرد: دانشگاه فردوسی میکوشد تا بستر تحقیقاتی و پژوهشی لازم را فراهم و تجهیزات خود را تکمیل کند، بنابراین امید است مقطع بعدی خود را این دانشگاه بگذرانید.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: تلاش میکنیم دانشگاه فردوسی توسط مشهدیها اداره شود و از بودجههای دولت بینیاز باشد؛ چراکه دولتها سیاستهای خود را اعمال کرده و تاثیر خود را بر دانشگاه میگذارند. باید به سمتی حرکت کنیم تا همانند دانشگاههای دنیا که توسط بنیادهای بزرگ اداره میشوند، ما نیز توسط بنیادها و توسط خود اداره شویم.
تاسیس شش خوابگاه طی 11 سال
در ادامه ناظری، مدیر عامل بنیاد دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد با اعلام این خبر که این بنیاد در طول 11 سال توانسته شش خوابگاه با بیش از 30 هزار متر مربع برای دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس کند، گفت: امروز ظرفیت پذیرش خوابگاههای بنیاد بیش از تعداد دانشجویان متقاضی در این دانشگاه میباشد و ما این ظرفیت خالی را با دانشجویان دیگر دانشگاهها پر میکنیم.
وی بهره برداری از دو دستگاه آپارتمان اهدایی جهت تامین هزینههای پژوهشی دانشگاه، پرداخت هزینه تغذیه دانشجویانی که توانایی خرید یک وعده غذا در طول روز را ندارند، اعطای وام درمان به دانشجویان بیبضاعت، حمایت از پایان نامههای ارشد با محوریت نیکوکاری، پرداخت ماهانه 200 هزار تومان به مدت چهار سال به دانشجویان رتبه بالا را از دیگر اقدامات این بنیاد در طول این چند ساله برشمرد.
مدیر عامل بنیاد دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد توجه به کاربردی بودن علوم در جامعه را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: تاسیس خوابگاه نخستین دغدغه این بنیاد بود و به طور کلی در وهله نخست این بنیاد برای این منظور به وجود آمد.
ناظری با اشاره به این مطلب که یکی از نکات مورد توجه در اساسنامه بنیاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد رسیدن به یک قطب علمی در منطقه بود، گفت: به همین دلیل تمام تلاش خود را کردیم تا به مسائل رفاهی دانشجویان توجه کنی تا آنان با فراغ بال به تحصیل بپردازند.