کد خبر:۴۷۲۲۵۸
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

هزینه احداث باغبام در هر متر مربع ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در سلسله نشست‌های مدیریت شهری که به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز این دانشگاه برگزار شد، گفت: بالا بودن هزینه و ناآگاهی مردم، دلیل بی توجهی مردم به باغبام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد زرگریان امروز در ششمین نشست از سلسله نشست‌های مدیریت شهری  که به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی، گروه فضای سبز این دانشگاه و گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: ما به دنبال فضاهایی هستیم که با توجه به اقلیمی که داریم بتوانند پایدارتر شوند که یکی از روش‌ها مورد توجه استفاده مناسب از گیاهان مقارم به خشکی است.

 

وی با تاکید بر این نکته که متاسفانه در فضاهایی که در حال طراحی آن هستیم به این مسئله بی‌توجهیم، تصریح کرد: با کاشت گیاهان پر مصرف از نظر آب تنها باعث هدر رفت آب می‌شویم و این امر را هم در سطح شهرها وهم در سطح دانشگاه بسیار مشاهده می‌کنیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: باید فضاهای خود را به فضاهای پرآب، کم آب و متوسط تقسم کنیم و بر اساس موقعیتی که گیاهان از نظر مصرف آب دارند در این تقسیم بندی قرار دهیم تا بتوان هم بحث آب و هم بحث فضای سبز را به درستی مدیریت کرد.

 

زرگریان حذف چمن را اقدامی اصولی نداست و خاطرنشان کرد:  منتها باید چمن را در مکان‌های خاص مانند مدخل ورودی پارک‌ها آن هم با هدف کشاندن مردم به پارک ها استفاده کنیم.

 

وی استاده از مالچ برای حفظ رطوبت خاک را بسیار مناسب خواند و ادامه داد: ما می‌توانیم طرح‌های جدیدی را در طراحی پارک‌ها مد نظر قرار دهیم به طور مثال می‌توانیم به ایجاد پارک‌های مدرنی همچون پارک معما،  هنر و موسیقی، پارک مدرن،  بهشت و جهنم و یا به ایجاد پارک‌های موضوعی بپردازیم که قطعا برای مردم جذابیت خواهند داشت.

 

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود بر استفاده از دیوارها سبز تاکید کردو یادآور شد: براساس تحقیقات، روزانه 1192 تن مواد آلاینده در هوای شهری شهری‌های بزرگ وجود دارد که بسیاری علت این میزان آلودگی را وجود کارخانه‌ها می‌دانند در صورتی که علت اصلی این آلودگی‌ها وجود خوردو است.

 

زرگریان به ایجاد باغبام و دیوار سبز در جهت افزایش فضای سبز شهری اشاره و تصریح کرد: متاسفانه بالا بودن هزینه احداث این باغبام‌ها در واحدهای مسکونی از قبل احداث شده، بالا بودن سطح آلودگی هوا در شهرها و تاثیری که بر روی گیاهان باغبام خواهد داشت، ناآگاهی مردم در این رابطه و به طور کلی هزینه بالای احداث این باغبام‌ها از جمله دلایلی است که باعث شده مردم نسبت به این امر توجه نکنند.

 

وی هزینه احداث باغبام در هر متر مربع را 100 تا 500 هزار تومان دانست و افزود: یکی از اقداماتی که می‌توانیم در جهت افزایش این باغبام‌ها انجام دهیم تشویق معماران به ایجاد این باغبام‌ها است بنابراین جامعه معماری شهری ما باید با این سازه آشنا شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار