به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه حق الناس به مناسبت گرامی داشت روز نهم دی به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شریف با حضور عزت الله ضرغامی رئیس سابق سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم ضرغامی در خصوص وقایع نهم دی در سال ۸۸ و جایگاه فعلی ایران پس از این وقایع گفت: امروز بنایی که برای انقلاب اسلامی ایران بر پایه ایمان، اعتقاد مردم و خون شهدا بنا شده است باعث شده تا رژیم استکبار که توانسته با بسیاری از کشورها کنار بیاید با ایران روی سازش پیدا نکند علت آن نیز استحکامی است که این نظام دارد.
قانون محدودسازی ویزا که اوباما آن را امضا کرد یک تحریم تجاری است
وی ادامه داد: اگر همه چیز را به آمریکا گره بزنیم خانهای که هنوز بنا نشده است ویران خواهد شد چرا که موضع ۴۸ ساعت گذشته آمریکا نشان داد آنها با مذاکره و برجام و غیره باز هم به هر نحوی دست به تصویب تحریم علیه ایران میزنند قانونی که اوباما در خصوص تحریم امضا کرد یک تحریم تجاری به معنای واقعی کلمه است که البته جای تشکردارد دولت سریعا پاسخ اقدام آمریکا را داد چرا که برجامی که تازه میخواست اجرا شود و هنوز آغاز نشده علیهش قانون محدودسازی تصویب میکنند.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما با تاکید بر اینکه اگر همه بحثها را به تحریم گره بزنیم کار از این دشوارتر خواهد شد یادآور شد: هر رئیس جمهوری که از دوره رهبری امام خامنهای به توصیههای دلسوزانه ایشان گوش نداده دچار ناکارآمدی شد و نتوانست آن طور که باید کارآمدی خودش را ثابت کند. من از جمله کسانی بودم که در سه دولت متفاوت عضو بودم و اگر روزی بخواهم خاطرات خودم را از این سه دولت بنوسم قطعا شنیدنی خواهد بود.
ضرغامی در ادامه سخنان خود گفت: اکثر وزرای دولت فعلی معتقدند همه مشکلات کشور به تحریمها برمی گردد. خاطرم است زمانی به مسئولان این دولت میگفتم شما ۹۰ درصد مشکلات کشور را در ضعف مدیریتی میبینید و مدام بر روی فرماندهی کشور و چگونگی مدیریت آن تاکید دارید اما حالا چه طور میگویید صددرصد مشکلات کشور به تحریمها بستگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: نظارت برجام امروز مسئله مهمی است اما به شما اطمینان میدهم که کارشکنی طرف مقابل همچنان ادامه خواهد داشت چرا که علی رغم نامه جان کری به وزیر خاجه ما مبنی براینکه پس از برجام به ایران اطمینان داده میشود عهدشکنی و کارشکنی از جانب طرف مقابل رخ نخواهد داد پس امروز امضای آقای رئیس جمهور آمریکا پای این قانون محدودسازی چه میکند؟ این تحریم اینقدر واضح بود که ظریف و عراقچی صراحتا پاسخ آن را ندادند و قطعا رئیس جمهور نیز پاسخ روشنی به این مسئله خواهند داد.
مردم ایران حالا به یک بصیرت و بلوغ جدید در مقابله با آمریکا رسیدهاند
رئیس سابق سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه منظور رهبری از توسعه ملی و اقتصاد مقاومتی یعنی بنای خانهای محکم برای ایران تصریح کرد: خوشبختانه مردم ایران طی یکی دو سال گذشته به بصیرت و بلوغ جدیدی در مقابله با آمریکا رسیدهاند و یک پله بالاتر آمدهاند.
نهم دی سیلی محکم واقعیت بر صورت توهم بود
ضرغامی نهم دی را سیلی محکم واقعیت بر صورت توهم دانست و گفت: اتفاقاتی که طی یک سال گذشته در رابطه با آمریکا برای ما رخ داد بسیار جالب بود ما با آنها پای میز مذاکره نشستیم، خندیدیم و دست دادیم دیگر چه کار باید میکردیم؟ به آقای ظریف در خصوص رفتارهای دوستانشان طی رفت و آمدهای مذاکرات هستهای تذکر دادم که در برخوردهایشان با طرف مقابل بسیار هوشیارانه رفتار کنند چرا که دوربینهای آنها هوشمند است و ممکن است به نوع دیگری تصاویر را مخابره کنند آقای ظریف نیز نوعا این توصیهها را میپذیرفت و در بعضی جلسات رعایت میکرد. من همچنین نهم دی را انقلاب سوم میدانم چرا که مردم از نهم دی ۸۸ تاکنون احساس رشد بیشتری میکنند.
ایران از سوریه تا حیات خلوت آمریکا به محور مقاومت تبدیل شده است
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: امروز ایران از روسیه تا سوریه محور مقاومت قرار گرفته است و شاهد هستیم که از عراق، لبنان، فلسطین، یمن و بحرین قلب آمریکای جنوبی و حیات خلوت آنها ایران محور مقاومت است و من جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران را امروز از برکت راه امام (ره) میدانم. اگر هم ضعفی بوده از مدیریت امثال من بوده است اما راه حل کردن این ضعفها گره زدن همه مشکلات به دشمن نیست.
نهم دی پیوند عمیق بین مردم و امام را بدون هیچ حاشیهای نشان داد
رئیس سابق سازمان صدا و سیما قیام نهم دی را قیامی خودجوش و فراگیر در کشور دانست و افزود: به نظر من این قیام قابل مقایسه با دو انقلاب قبل است چرا که نهم دی پیوند عمیق بین مردم و امام را بدون هیچ حاشیهای نشان داد و مردم نشان دادند که با این نسیمها انقلابشان تکان نخواهد خورد.
ضرغامی با اشاره به اینکه بنا به سمت خود به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما در سال ۸۸ به عنوان یکی از بازیگران صحنه به حساب میآمده چهار پایه را به عنوان خطرات فتنه ۸۸ برای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: من پایه اول را بحث خواص در فتنه میدانم چرا که این خواص بودند که به میدان آمدند و به مقابله با آرمانهای امام ایستادند. پایه دوم نیز کارهای احساسی بر روی ذهن بعضی از مردم بود پایه سوم نیز همراهی ضد انقلاب و دشمنان انقلاب بود درست خاطرم است در همین برهه زمانی رهبری از من خواستند میان ۱۳ میلیون رایی که به موسوی داده شده بود و آشوب گرانی که به اسم خون خواهی از رای نیاوردن موسوی به خیابانها ریخته بودند تفکیک قائل شویم و ذهنها را روشن سازیم چرا که تجمع چند صد هزار نفری این آشوب گران در ۲۵ خرداد باعث شد همان شب بیش از ۳۰ کشته و شهید روی دست ما بماند اما جرات پیدا نکردند حتی در اولین نماز جمعه بعد از انتخابات که حضورشان هیچ مانعی نداشت حاضر شوند چرا که تا قبل از آن تبلیغهای بسیاری برای کودتا به پا کردن و کلید خوردن آن در نماز جمعه کرده بودند اما من معتقدم هیچ کدام از این آشوبها کف خیابان اتفاق نیفتاد.
این رسانههای ضد انقلاب بودند که شب قبل از اعلام نتایج مصاحبه موسوی را مبنی براینکه او برنده است پخش کردند
وی پایه چهارم خطر برای انقلاب را در سال ۸۸ همراهی دشمن خارجی به ویژه از راه رسانههایشان معرفی کرد و گفت: شبکههای خبری ضد انقلاب درست چند روز قبل از اعلام نتایج انتخابات اعلام کردند که برنامههایشان برای انتخابات ایران ۲۴ ساعته شده این در حالی بود که خبر خود ما ۲۴ ساعته برای انتخابات کار نمیکردند همین حرکت رسانه هیا ضد انقلابی باعث شد یک شب قبل از اعلام نتایج ساعت یازدهم شلب مصاحبه موسوی را که اعلام میکنند برنده است و رمز فتنه را تقلب قرار دهند چرا که دشمن فکر میکرد میتواند انقلاب رنگی را که در سه کشور دیگر جواب داده بود در ایران نیز اجرایی کند.
شبکه العالم را به جرم سیاسی بازی از ماهوارهها حذف کردند اما شبکههای خودشان درست در زمان انتخابات ما شورش شهری را یاد میداد
رئیس سابق سازمان صدا و سیما ادامه داد: زمانی که برخی شبکههای ما مثل العالم را از ماهواره حذف کردند به مسئول نامه زدم که چه طور میگویید در العالم فیلم سیاسی پخش میکنیم اما شبکههای شما که شورش شهری را قبل از انتخابات ما آموزش میداد سیاسی نیست؟ به نظر من حرکت رسانههای ضد انقلابی در زمان انتخابات ۸۸ درست مثل اتاق جنگ همه چیز را هدایت میکرد و تبدیل به اتاق فتنه شده بود و باعث شد آثار زیانبارش نصیب کشور شود.
یک روز از گافهای بزرگ شبکههای معروف جهانی که در فتنه ۸۸ به صدا و سیما کمک کرد حرف خواهم زد
ضرغامی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: چیزی که باعث خروش مردم ایران در روز نهم دی شد اوج بیاحترامی آشوبگران به سیدالشهدا در عصر عاشورا بود شاید رسانههای غربی و ضد انقلابی در بعضی جاها توانستند به مقصود خود برسند اما دیگر در جایی مقابل حقانیت توانایی ایستادن نداشتند روزی از گافهای بزرگ شبکههای معروف جهانی که در فتنه ۸۸ به صدا و سیما جمهوری اسلامی کمک کرد حرف خواهم زد چرا که حادثه زیر پل کالج و اهانت به امام حسین و آتش زدن تکیه اعضای ایشان چیزی نبود که در باور هیچ یک از مردم ایران بگنجد و خود ما تصاویر محدودی از اتفاقات آن روز داشتیم اما تصاویر اصلی را شبکههای ماهوارهای در اختیار ما گذاشتند و مانند قطعات پازل از جز به جز اتفاقات عصر عاشورا خبر داشتند و آنها بودند که این اتفاقات را هدایت میکردند.
وی گفت: عصر روز عاشورا وقتی تصاویر عزاداری مردم را در ۵۰ تلویزیون در صدا و سیما تماشا میکردم تصاویر شبکههای خارجی را از آشوب گران و هتک حرمت آنها به امام حسین نیز دیدم و تصمیم گرفته شد آن تصاویر نیز در رسانه ما پخش شد.
حصر تدبیر نظام برای برخورد با عوامل فتنه در شرایط کنونی است
رئیس سابق سازمان صدا و سیما در خصوص مسئله حصر عوامل فتنه از سال ۸۸ تاکنون خاطر نشان کرد: یعنی آنها هنوز هستند و نفس میکشند و امکانات دارند اما هر قاضی که پای پرده آنها بنشیند حکمشان کاملا مشخص است و اینکه تاکنون آنها در حصر ماندند تدبیر نظام است که این گونه با آنها برخورد شود.
ضرغامی در پایان سخنان خود در خصوص یوم الله نهم دی عنوان کرد: وقتی تصاویر هشتم دی از شهرستانها به دست ما رسید واقعا جا خورده بودیم اینکه میگویم نهم دی را انقلاب سوم میدانم به همین خاطر است چرا که مردم ایران در نهم دی انقلابشان را بیمه کردند و باعث شدند عدهای از توهم بیرون بیایند من نهم دی را حادثهای استثنایی میدانم و چندین سال که از آن میگذرد باید به درستی بازخوانی شود تا در آینده بتوانیم به خوبی بهرهمند شویم.
در ادامه این مراسم ضرغامی به پرسش برخی از دانشجویان پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی براینکه اگر قرار باشد به عملکرد هشت ساله خود در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نمره بدهید آن نمره چند است و این که در بحث شفاف سازی همه ابعاد فتنه آیا منفعلانه عمل کرده اید یا خیر گفت: من به خود نمره ای نمی دهم و این دیگران هستند که باید نسبت به عملکرد من نمره بدهند ما فاکتورهایی را در بحث فتنه از صدا و سیما پخش کردیم که شاید خیلی از آن ها آگاهی ندارند هنگامی که دشمن جار می زد آشوب ایران را فرا گرفته و سعی داشت یک ناپایداری جدی را نشان دهد ما در صدا و سیما همان خیابان هایی که شب گذشته رسانه های خارجی آن ها را به عنوان خیابان های آشوب زده نشان می دادند به گونه ای نشان دادیم فردای آن روز مردم مشغول کسب و کار هستند ودر مصاحبه های خود احساس ناراحتی و انزجار آن ها را از آشوبگرانی که شیشه های مغازه را شکسته و باعث ختلال در کسب و کار شدند را نشان دادیم که از نظر من این برنامه ریزی دقیق برای مقابله با فتنه بود.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چرا صدا و سیما در بحث مناظرت کاندیدا مغرضانه عمل کرد و وقت بیشتری به احمدی نژاد نیز گفت: در بحث مناظرات انتخاباتی قانونی تصویب شده که اگر کاندیدایی در وقت صحبت خود نسبت به کاندیدای دیگر که غایب است صحبت کند آن کاندیدا حق دارد در تایمی مشخص از خود دفاع کند که این اتفاق نسبت به احمدی نژاد افتاد و طبق قانون مصوب ایشان حق داشتند از خود دفاع کنند.
ضرغامی در خصوص این مسئله یادآور شد: خاطرم هست که به آقای احمدی نژاد گفتم با این که این 17 دقیقه حق قانونی شما است اما می توانید برای اینکه همه چیز با یک منوال طبیعی و عادی طی شود از آن صرف نظر کنید اما ایشان خواستار استفاده از این وقت قانونی بودند.
وی هم چنین افزود: یک نکته دیگر این است که آقای احمدی نژاد برای آن دوره از انتخابات رئیس جمهور ایران بود به همین خاطر نمی شد تصاویر ایشان را از یک ماه مانده به انتخابات بایکوت کنید چون طبیعتا هر رئیس جمهوری سفرهای استانی برنامه های افتتاح و سخنرانی ها و برنامه های خاص خودش را دارد که خاطرم هست همین سوتفاهم و مشکل برای زمان ریاست جمهوری هاشمی در دوره سازندگی نیز اتفاق افتاد.