کد خبر:۴۷۳۵۲۰
دانش آموخته دانشگاه شریف عنوان کرد

ارائه نظرسنجی از ایرانیان مقیم خارج از کشور برای بازگشت به ایران

دانش آموخته دانشگاه شریف گفت: یک نظرسنجی با سه سوال عمومی از ایرانیان مقیم خارج از کشور پرسیده‌ام که این سه سوال شامل این موارد بوده است: آیا به بازگشت به ایران فکر می‌کنید؟، آیا کمک به پیشرفت برای ایران بخشی از دغدغه اصلی شماست؟، در صورت حضور در خارج از کشور آیا علاقه مندید فعالیت‌هایی مرتبط با ایران همکاری کنید؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صادقی، دانش آموخته دانشگاه شریف در همایش دانش آموختگان ایرانی مقیم خارج از کشور به ارائه آمار و تحلیل‌هایی از نظرسنجی خود پرداخت و گفت: من یک نظرسنجی با سه سوال عمومی از ایرانیان مقیم خارج از کشور پرسیده‌ام که این سه سوال شامل این موارد بوده است: آیا به بازگشت به ایران فکر می‌کنید؟، آیا کمک به پیشرفت برای ایران بخشی از دغدغه اصلی شماست؟، در صورت حضور در خارج از کشور آیا علاقه مندید فعالیت‌هایی مرتبط با ایران همکاری کنید؟

 


وی به ارائه نتایج این نظرسنجی پرداخت و گفت: برای سوال اول ۴۷ درصد از افراد پاسخ بله دادند ولی برنامه مشخصی برای بازگشت نداشتند ۳۲ درصد پاسخ خیر ۱۲ درصد پاسخ دادند که در سه تا پنج سال آینده به بازگشت به ایران فکر می‌کنند و هفت درصد هم در یک یا دو سال آینده به بازگشت فکر می‌کنند درباره سوال دوم ۷۰ درصد پاسخ مثبت و ۲۹ درصد پاسخ منفی دادند سوال سوم نیز شامل ۸۳ درصد پاسخ بله و ۱۸ درصد پاسخ خیر بوده است.

 


صادقی در ادامه اظهار داشت: موانع بازگشت به ایران بیشتر موانع مالی بوده که پس از آن مسکن رتبه دوم را داشته همچنین درباره شرایط مالی ایده آل از این افراد سوال شد که ماهیانه چه حقوقی را در نظر دارد ۳۴ درصد چهار تا هفت میلیون تومان ۲۱ درصد هفت تا ده میلیون تومان ۲۰ درصد دو تا چهار میلیون ۱۶ درصد بالای ده میلیون دو درصد کمتر از دو میلیون و چهار درصد هیچ پاسخی ندادند.

 


وی درباره مشکلات شغلی گفت: عدم قطعیت در یافتن شغل عدم تناسب دانش و تجربه با امکانات ایران نداشتن شبکه ارتباطی با صاحبان حرفه بی‌ثباتی قوانین کسب و کار از جمله مشکلات شغلی بود همچنین درباره مشکلات آکادمیک ضعف امکانات تحقیقاتی فرآیند طولانی جذب دانشگاه سطح علمی پایین و مشکلات فرهنگی اجتماعی سیاسی وجود دارد.

 


وی درباره موانع بازگشت به ایران توضیح داد: ۳۶ درصد موانع فرهنگی و اجتماعی ۳۰ درصد موانع اقتصادی ۱۳ درصد موانع شغلی ۱۰ درصد موانع سیاسی ۳ درصد هیچ مشکل جدی ندارند ۲ درصد موانع شخصی و یک درصد مشکلات دیگر را مانع بازگشت به ایران داستند.

 


وی در پایان خاطرنشان کرد: درباره انگیزه بازگشت به ایران هم ۳۸ درصد دلایل شخصی را عنوان کردند ۱۷ درصد ملاحظات شغلی ۱۴ درصد احساس وظیفه نسبت به وطن ۱۴ درصد دلایل فرهنگی اجتماعی یک درصد انگیزه‌های دیگر را بیان کردند همچنین ۱۲ درصد هیچ انگیزه‌ای برای بازگشت به ایران نداشتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار