کد خبر:۴۷۳۷۶۵
در سومین هم اندیشی دانش آموختگان خارج از کشور عنوان شد

زرگری: برنامه جامع برای استفاده از پتانسیل ایرانیان خارج از کشور نداریم/ بیرنگ: ۲۵ نفر از ایرانیان فارغ التحصیل ده دانشگاه کشور به کشور بازگشتند

سومین هم اندیشی دانشجویان و دانش اموختگان ایرانی خارج از کشور در روز دوم خود میزگردی را برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در ادامه سلسله نشست‌های سومین هم اندیشی دانشجویان و دانش اموختگان ایرانی خارج از کشور صبح امروز با برپایی میزگردی با حضور قره یازی رئیس اداره برنامه ریزی و بودجه، زواشکیانی عضو هیئت علمی دانشگاه سورنتو، زرگری مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ایران و بیرنگ معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پایان یافت.

 

 در این میزگرد زرگری مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: ابلاغ سیاست اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری انجام شد که ترجیع بند این سیاست‌ها اقتصاد دانش بنیان است و جفایی که به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی شده است بوده که اقتصاد مقاومتی را مساوی با شرایط سخت و ریاضتی و بخور نمی‌ری کرده‌اند.

 

وی افزود: به هیچ عنوان این القاب درست نیست و اقتصاد مقاومتی بهره برداری از آخرین یافته‌های علوم اقتصادی با اتکا به درون است اقتصاد مقاومتی باعث تقویت اقتصاد درونی است و برای این اقتصاد ۱۱ برنامه ترتیب داده شده که ریاست و فرماندهی آن را اسحاق جهانگیری به عهده دارد و یکی از برنامه‌های اساسی آن اقتصاد دانش بنیان و تکیه بر دارایی‌های نامشهود است.

 

وی تاکید کرد: تدبیری که دولت دارد بیکاری را به وجود می‌آورد که دانشگاه‌های ایران و مراکز علمی پژوهشی آن با این تدابیر سکوی پرتابی داشته باشند.

 

زرگری در ادامه بیان داشت: حدود سه هفته پیش با یکی از مدیر عاملان شرکت‌های آلمانی جلسه‌ای داشتم و به آن‌ها گفتم که ما در سال ۲۰۱۱ رتبه‌ای که در بخش زراعت داشتیم رتبه پنجم دنیا بوده که شما رتبه هشتم را داشتید ما در بسیاری از شاخصه‌های دیگر هم پیشرفت داشتیم و از آلمان جلوتریم ما توانسته‌ایم با شرایط دشوار و تنگناهای مالی که مسبب آن زیاده خواهی، بد ذاتی غرب و آمریکا بوده است و هم سو تدبیر دو دولت گذشته و حتی تحریم‌های خارجی شکوفایی علمی را رقم بزنیم.

 

وی تاکید کرد: کار در شرایط سخت، موفقیت در شرایط سخت، سخت کوشی ما دستاوردهایی داشت و امیدواریم روز به روز بیشتر شود و ما با فراهم کردن بستر مناسب دانشجویان ایرانی خارج از کشور را به بازگشت ترغیب کنیم.

 

در ادامه این میزگرد بیرنگ معاون امور بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برخی تیترهای ژورنالیستی با هدف سیاه نمایی آمار خروج نخبگان از ایران وجود دارد که البته با تعریف بنیاد ملی نخبگان از نخبه و عدم بازگشت این افراد مناسب است.

 

وی به آمار یونسکو اشاره و افزود: آماری یونسکو ارائه داده که درصد خروج دانشجو از ایران زیر متوسط جهانی است مثلا چین، هند و کره جنوبی و آلمان و فرانسه تعداد افرادی که برای ادامه تحصیل دارند که به خارج از کشور می‌روند خیلی بیشتر از ایران است.

 

بیرنگ تاکید کرد: نزدیک ۷۰۰ هزار نفر از کشور چین برای ادامه تحصیل خارج می‌شوند و فرار مغز‌ها و مهاجرت تعریفی دارد که به همه افراد اطلاق نمی‌شود چرا که پیامبر فرموده علمی را بیاموزید حتی اگر در چین باشد متاسفانه مطبوعات خارجی به این قضیه دامن می‌زنند و هدفشان این است که روند این گونه باشد و هر کسی که در ایران جزو نخبگان محسوب می‌شود باید از ایران فرار کند و اگر در ایران بماند نخبه نیست.

 

وی به ارائه آماری از کشورهای جهان پرداخت و گفت: ۲۶ درصد مهاجرت در چین و کشورهای عربی ثبت شده و اروپای شرقی و مرکزی نیز دارای آمار ۳۷ درصد است در مورد ایران این آمار خیلی پایین است و ما زیر دو درصد این آمار را داریم اگر شرایطی فراهم کنیم که دانشجویان خودشان اطلاعاتی کسب کنند که پس از بازگشت به ایران دارای چه امکاناتی هستند خود به بازگشت علاقه‌مند می‌شوند.

 

بیرنگ به برنامه‌های معاونت ملی و بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: در معاونت علمی یک سری برنامه‌ها به صورت پایلوت برگزار می‌شود اما طرح همکاری متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم را راه اندازی کرده‌ایم که ۵، ۶ مدل همکاری برای ایرانیان خارج از کشور تهیه شده که از ورک شاپ متفاوت است ما شرایطی را فراهم کرده یم که درصدی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور تلاش زیادی کرده‌اند که در این سامانه از این امکانات بهره‌مند شوند.

 

وی تشریح کرد: از اسفند سال گذشته با ۵ پژوهشکده کار خود را آغاز کردیم و ۶۰۰ نفر برای همکاری درخواست دادند و در طول ده ماه گذشته ۸۶ نفر بازگشته و کار را شروع کردند.

 

بیرنگ با تاکید براینکه ۲۵ نفر از این افراد فارغ التحصیل ده دانشگاه بر‌تر دنیا بودند گفت: ما باید شرایطی را فراهم کنیم که متخصصان و دانشجویان خودشان با میل خودشان بخواهند به ایران بازگردند چون با سخت گیری و اجبار نمی‌توان آن‌ها را به ایران بازگرداند.

 

زرگری مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ایران در ادامه سخنان بیرنگ تاکید کرد: ما در دانشگاه‌های کشور دچار تله‌ای هستیم که فقط دانش نظری را به دانشجویان ارائه می‌کنیم و لذا می‌توانیم آن‌ها را در تحقیق و آرندی بیاوریم معضل اصلی آموزش عالی همین است و به همین دلیل درصد GDP ما هنوز نتوانسته پیشرفت کند.

 

وی تاکید کرد: مغز ایرانی وقتی در سراسر آمریکا مشغول فعالیت است مغز محسوب می‌شود ولی وقتی به ایران می‌آید چون به شبکه وصل نیست نمی‌تواند پروژه‌ای را انجام دهد. برمبنای دنیای شبکه امروز استفاده از متخصصین فقط با بازگشت آن‌ها به کشور محقق نمی‌شود.

 

زرگری در پایان خاطر نشان کرد: روش‌های دیگری در دنیا وجود دارد که می‌تواند یک شبکه برای استفاده از مهارت‌ها و پژوهش‌های محققین ایجاد کند ما یک برنامه اصلی برای استفاده از پتانسیل ایرانیان خارج از کشور هنوز نداریم.

 

گفتنی است، سومین هم اندیشی دانشجویی دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور از صبح دیروز در دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف آغاز شده و امروز با برگزاری این میزگرد به کار خود پایان داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار