به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، امید در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه لرستان در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای توسعه علم و فناوری و جلوگیری از کاهش شتاب علمی کشور دولت تصمیم گرفته است که در برنامه ششم توسعه و در سال اول اجرای این برنامه سهم تحقیقات از GDP را که الان کمتر از نیم درصد است را به یک درصد افزایش دهد که قطعا این خبر برای دانشگاهیان خبر خوبی است؛ چرا که با این افزایش رقم قابل ملاحظه ای به این بخش اختصاص می یابد.
وی افزود: بیش از 30 درصد از اعتبار پیش بینی شده از محل تولید ناخالص داخلی قرار است که در اختیار دانشگاهها، موسات آموزشی پژوهشی و پارک های علم و فناوری برای توسعه علم و فناوری قرار بگیرد و با این حال امیدواریم که دانشگاه لرستان نیز با توجه به ظرفیت های علمی که در اختیار دارد در جذب این اعتبار موفق عمل کند.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان اینکه جذب این اعتبار پیش بینی شده منوط به تلاش دانشگاهیان کشور است گفت: قاعدتا افزایش اعتبارات پژوهشی و استمرار این افزایش مشروط به عملکرد دانشگاهها در سال اول اجرای برنامه ششم است.
امید در ادامه از نهایی شدن پیش نویس پیشنهادت وزارت علوم جهت گنجاندن در برنامه ششم توسعه خبر داد و تصریح کرد: این پیشنهادت هفته آینده در دولت مطرح می شوند.
وی اظهار کرد: پیشنهادات وزارت علوم که هفته آینده به دولت ارائه می شوند شامل افزایش سهم این وزارتخانه از تحقیقات و نهادینه شدن آن در برنامه ششم توسعه، حمایت از محققین، توسعه دانشگاهها و توجه به دستورات رهبر معظم انقلاب در سند سیاست های کلی علم و فناوری است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: امسال 500 هزار متر مربع پروژه عمرانی که مربوط به سالهای دور هستند با اعتباری بالغ بر 800 میلیارد تومان متر مربع به بهره برداری می رسند.
امید با اشاره به اینکه پروژه های در آستانه بهره برداری این وزارتخانه جزو پروژه هایی هستند که بیش از 75 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند بیان کرد: بخشی از پروژه های عمرانی وزارت علوم در هفته دولت به بهره برداری رسیده اند و بخش دیگری از آنها در دهه فجر افتتاح می شوند.
وی با بیان اینکه برخی از این پروژه ها 10 سال از زمان شروع احداث آنها می گذرد اضافه کرد: امسال اعتبارات عمرانی دانشگاهها در بخش تعمیر و تجهیز هم رشد 100 درصدی و هم تخیص 100 درصدی داشته است و البته برای سال آینده نیز بنابر پیش بینی صورت گرفته و با موافقت سازمان مدیریت در این بخش نیز شاهد افزایش نزدیک به 100 درصدی خواهیم بود و با این حال امیدواریم که این اعتبار در اوایل تابستان سال آینده به مانند امسال تخصیص یابد.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: بخش دوم تخصیص اعتبارات عمرانی وزارت علوم به پروژه ها و طرح های عمرانی مربوط می شود که متاسفانه به دلیل مشکلات مالی دولت در این بخش تخیص خوبی نداشته ایم و فقط برای پروژه های بالای 80 درصد اعتبارات اختصاص یافته است.
امید افزود: برای پروژه هایی که در آستانه ساخت قرار دارند اعتبارات خوبی تخصیص نیافته است و با این حال امیدواریم که تا پایان سال با بهبود وضعیت مالی دولت اعتبارات مورد نیاز به پروژه های عمرانی در دست اقدام وزارت علوم اختاص یابد.
وی با بیان اینکه وزارت علوم اولین وزارتخانه ای است که برنامه خود را در زمینه اقتصاد مقاومتی تدوین و آن را به تصویب دولت رساند اظهار کرد: این برنامه ابلاغ و عملا اجرای آن نیز شروع شده است؛ البته تحقق این برنامه نیاز به حمایت دولت دارد چرا که در بخش هایی از این برنامه نیاز به وضع قوانین جدید هستیم؛ البته خوشبختانه در برنامه ششم این قوانین پیش بینی شده است و در بخش هایی هم نیاز به کمک های دولت است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: نگاه برنامه اقتصاد مقاومتی تدوین شده در وزارت علوم مبتنی بر استفاده بهینه از منابع است که امیدواریم این اتفاق بیفتد.
امید با بیان اینکه دانشگاه لرستان دارای مشکلاتی است که باید با کمک وزارت علوم و مسئولان استانی نسبت به رفع آنها تلاش شود ادامه داد: یکی مشکلات این دانشگاه محصور نبودن اراضی آن است که امیدواریم در اعتبارات سال آینده بخشی از این اعتبار تامین شود.