نویسنده کتاب واژه نامه زعفران تشریح کرد
روشهای تقلب در تولید زعفران و راه شناسایی آن
مدیر امور در آمد و بودجه سازمان غذا و دارو و نویسنده کتاب "واژه نامه زعفران" موارد تقلب در تولید این محصول را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت سازمان غذا و دارو، نویسنده کتاب واژه نامه زعفران با بیان اینکه تولید کنندگان مواد غذایی همواره در صدد یافتن راهکاره ایمن برای کاهش هزینه مواد اولیه مورد استفاده خود می باشند تا از این طریق متعاقبا بتوانند منافع مالی خود را افزایش دهند گفت: متاسفانه این راهکارها، همیشه منطقی نیستند و در سالهای اخیر آمار تقلبات در عرضه مواد غذایی، افزایش قابل توجهی یافته است. از جمله این موارد تقلبات مرتبط به زعفران است.
روشهای تقلب
دکتر نبی شریعتی فر که مدیر امور در آمد و بودجه سازمان غذا و دارو نیز می باشد اضافه کرد: قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده در معرض تقلب های زیادی قرار گیرد و ضمن اینکه روز به روز متفاوت تر می شود دامنه بیشتری نیز بیابد.
وی انواع تقلب در فراورده های غذایی را که براساس میزان خطر آن برای مصرفکننده صورت می پذیرد را به دو بخش خطرناک و کمخطر تقسیم کرد و تصریح نمود: افزودن پرچم زعفران و ریشکهای سفید تقلب بی خطر و استفاده از اسپری رنگ های مصنوعی از جمله تقلب های پر خطر در این خصوص محسوب می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تشریح موارد تقلب اظهار داشت: زعفران از پرچم گل های گیاه آن تهیه می شود که معمولاً رنگ گرده های آن زرد، قرمز ارغوانی و قرمز نارنجی است که به سادگی از پرچم جدا می شود و این ویژگی کمتر در سایر گیاهان مشاهده می گردد برای تقلب در زعفران، عده ای از متقلبین، از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده می کنند و آن را با زعفران مخلوط می نمایند و عده ای دیگر از ریشک های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آورند. افزودن اسپری چربی،شکر (نوشابه)، نمک و سرب به زعفران از دیگر حربه های مورد استفاده در تولید زعفران تقلبی است.
شناسایی و کشف تقلب
دکتر شریعتی فر با اشاره به روشهای نوین بیوتکنولوژی که در دهه اخیر امکان کنترل سلامتی و جلوگیری از تقلبات تولیدکننذگان مواد غذایی را فراهم نموده است ادامه داد: اساس کارشناسایی مواد غذایی درشکل طبیعی و بدون تقلب و بعد مقایسه مواد غذایی مشکوک با مشخصات نمونه طبیعی است بنابراین از قبل مشخصات مواد طبیعی موجود در انواع مواد غذایی باید به وسیله کارشناسان مشخص شود و برای ماده طبیعی حداقل و حداکثری تعیین گردد، اگر فراورده غذایی مشکوک به تقلب بود عوامل مورد نظر را در آزمایشگاه اندازهگیری کرده و با مشخصات طبیعی مقایسه میکنند اگر متفاوت بود احتمال تقلب وجود دارد.
ساده ترین راه اجتناب از مصرف زعفران تقلبی
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در پایان، ساده ترین راه برای اجتناب از مصرف زعفران تقلبی و بطور کل فراورده های غذایی تقلبی را خرید محصولات مورد نیاز در بسته بندی های که دارای نام و آدرس تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو ، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن خالص به زبان فارسی باشد عنوان کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.