به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس در پاسخ به سوال ملی موسیالرضا ثروتی نماینده بجنورد، گفت: بدون شک جوهر و روح اصلی همه انبیاء توحید بوده و بهترین جلوه توحید در عرصه عمل اجتماعی وحدت است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز نیازمند وحدت بیشتری هستیم، تصریح کرد: این سوال پیش روی ماست که در برابر چه مشکلات و مسائلی باید بیش از گذشته وحدت داشته باشیم اظهارداشت: اگر از عرصه خارجی بگذریم که به اعتقاد من مهمترین مسئله امروز شکلگیری اسلام آمریکایی در قالب داعش است، برگردیم به مسائل داخلی خود که بدون همدلی و همزبانی قادر نخواهیم بود به بسیاری از مسائل در عرصه داخلی پاسخ دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت در این دوره نیازمند تصمیمات جداگانهای برای حل مشکلات است، متذکر شد: امروز دولت در شرایطی که خودساخته نیست و به او به ارث رسیده باید اصلاحات اساسی صورت دهد.
وی تاکید کرد: امروز دولت در پایههای سست و مسیر طی شده و به ارث گذاشته شده باید تصمیمات اساسی بگیرد که همه اینها نیاز به وحدت و انسجام و ائتلاف ملی دارد.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی با اشاره به اینکه آقای ثروتی در سه حوزه بیکاری، فقر، رفاه اجتماعی و مسئله سرمایهگذاری در صندوقها به مسائلی را اشاره کردند، گفت: خدای را شاکرم که در وزارتخانهای قرار گرفتهام که با زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد و من با توجه به افزایش سوالات به مجلس پاسخ دادهام.
ربیعی تاکید کرد: در مسائلی مانند حذف یارانه و اصلاح قوانین صورت گرفته است و با فقر غذایی گروههایی که هیچکس جز را خدا ندارند و دولت متکفل آنهاست، مقابله کردهایم. همچنین بحثهایی چون حقوقهای عقبمانده، صندوقهای بازنشستگان، مسائلی است که در وزارتخانه ما بررسی میشود.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی در پاسخ به سوال ثروتی در خصوص بیکاری، با بیان اینکه در وضعیت کنونی دو ابزار کلی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به شدت تضعیف شدهاند، گفت: این دو مورد بودجه عمرانی و تسهیلات بانکی هستند که موتور اقتصاد کشور و کانون انباشت سرمایهاند و متاسفانه به رغم سیاستهای صورت گرفته دولت سوختی برای حرکت به جا نمانده است.
ربیعی اضافه کرد: در واقع این منابع از قبل مصرف و پیشخور شدهاند و همانطور که نمودارها نشان میدهند، از سال 90 به بعد فاصله میان قانون مصوب و عملکرد برای هزینههای عمرانی به شدت افزایش پیدا کرده است.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی در همین زمینه متذکر شد: میزان هزینههای عمرانی نزدیک به 5 برابر عملکرد آن میباشد و این اسلایدها به خوبی این آمار را نشان میدهد.
وی تاکید کرد: دلیل این اختلاف کاهش درآمد و اجرای کل هزینههای جاری است که در واقع منجر به انتقال بخشی از هزینههای عمرانی و بخشهای دیگر شده است.
ربیعی با بیان اینکه شما نمایندگان از بودجه دولت به خوبی آگاهید، اظهار داشت: بسیاری در کنار نقش دولت، بانکها را مقصر میدانند.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی افزود: متاسفانه امروز وامهای بیحساب و کتاب قدرت واقعی را کاهش داده است و بخش خصوصی با بیش از 700 هزار میلیارد تومان بدهی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه مطالبات معوق سیستم بانکی 900 هزار میلیارد تومان است، یادآور شد: همه اینها به دولت فشار مستقیم و غیر مستقیم میآورد و باید اینها مدیریت شود تا از ورشکستگی اقتصاد جلوگیری شود.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی گفت: آن قسمت از بخش خصوصی که به طور سنتی وام دریافت میکرد، قادر به مدیریت مجدد این منابع نیست و من میخواهم نمایندگان محترم را وقتی پیرامون بیکاری و اشتغال سوال مطرح میشود، به این شرایط واقف کنم.
وی با بیان اینکه با شرایطی مواجه هستیم که منابع مورد نیاز از قبل استفاده شده است، تصریح کرد: منابع دولت فعلی به گروگان گرفته شده و از قبل پیشخور شده و ما در این شرایط انتظار داریم شما که مسائل مردم را به خوبی درک و لمس میکنید، با کمک هم در برنامه ششم تدابیر لازم را بیندیشیم.
ربیعی گفت: با لغو تحریمها و اعتماد مضاعف به کارآفرینان، دولت درصدد ایجاد زمینههای سرمایهگذاریهای جدید است و رویکرد ما استفاده از ظرفیتهای ضرور کشور است.
وزیر تعاون، رفاه و کار اجتماعی با بیان اینکه اخلاق کار آسیب دیده و جامعه به سمت صنعتی کردن رفته است، متذکر شد: شما نمایندگان محترم نگاه کنید در این چند سال به جای کارآفرینان ملی بزرگ که کم هم نداریم، چه کسانی رشد کردهاند.
وی تصریح کرد: در این شرایط ما باید هم احیای فرهنگ کار را دنبال کنیم و هم سیاستهایی را اتخاذ کنیم که در کوتاه مدت و میانمدت بتوانند مسئله بیکاری ما را حل کنند.
ربیعی با اشاره به اینکه ما برای حل معضل بیکاری دو مسیر را طی میکنیم، تصریح کرد: یک مسیر سرمایهگذاری، تولید بزرگ و رشد بزرگ و اشتغال است. شما میدانید و من بارها عرض کردهام که برای هر یک درصد رشد 100 هزار میلیارد تومان پول ما نیاز داریم.
وی با بیان اینکه ما نیاز داریم به سیاستهای جدید روی بیاوریم، اذعان داشت: درخواستم از مجلس این است که ما باید حتما در بودجه و برنامه نگاههایمان را تغییر دهیم، همانگونه که مقام معظم رهبری هم در سیاستهای اعلامیشان این هشدار را به ما دادند که توجه کنیم زمینه اشتغال اصلی ما در کجاست.
ربیعی با بیان اینکه برای ارتقای ظرفیتهای مهارتی با شعار "هر ایرانی یک مهارت" و "هر روستا یک مهارت" را به امید خدا داریم، اظهار داشت: ما این سیاست را دنبال میکنیم. ما باید بدانیم که ناگزیر اگر میخواهیم به مسائل اشتغال مناطق و کمتر توسعه یافته پاسخ دهیم، باید رویکردمان را در زمینه تعریف شغل در زمینه نوع شغل تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه ما در طرح تکاپو امروز در 8 استان مشاهده کردیم، اذعان داشت: اگر مجلس در برنامه ششم به ما در این زمینه کمک کند، من این نوید را خواهم داد که ما میتوانیم بخشی از مسئله بیکاری را در اتصالات عمومی و افقی مشاغل خرد و کوچک و بزرگ و متوسط و اتصال اینها به بازارهای جهانی نیز دنبال کنیم.
ربیعی تصریح کرد: شعار اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک، استراتژی است که دولت و مجلس باید در قالب برنامههای پیش رو دنبال کنند.