محمد شهباز، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: سالروز شهادت شهید علم الهدی و یارانش در ۱۶ دی ماه سال ۱۳۵۹ یکی از برگهای زرین جنبشهای دانشجویی و تاریخ دانشگاه است.
وی افزود: شهید علم الهدی و یارانش با دست خالی اما با اراداه آهنین مقابل دشمن غدار ایستادند و اجازه نفوذ به دشمن را ندادند.
معاون فرهنگی بسیج دانشجویی خوزستان بیان داشت: شهید علم الهدای مصداق کامل دانشجوی پیرو خط امام خمینی (ره) بود و دانشجوی امروز باید از سیره و سلوک زندگی این شهید الگو گیرد.
وی تصریح کرد: روش فرهنگی و تشکیلاتی شهید علم الهدی میتواند نقشه راه روشنی برای تشکیلات دانشجویی باشد و اینکه چگونه یک انسانی زیستش و شهادتش در راستای آرمانهای الهی قرار میگیرد و تشکیلات معبدی برای رسیدن به معبود میشود.
شهباز گفت: برای بزرگداشت یاد و خاطره تمامی شهدای اسلام و انقلاب و بویژه شهید علم الهدی و یاران مظلومش مراسم بزرگداشتی در یادمان شهدای هویزه برگزار میشود.
وی عنوان کرد: این مراسم با حضور ۵۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای سراسر خوزستان چهارشنبه ۱۶ دی از ساعت ۹ صبح برگزار میشود.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی خوزستان گفت: در این مراسم علاوه بر دانشجویان، خانوادههای معظم شهدای انقلاب و مردم و عشایر غیور منطقه حضور دارند.
شهباز افزود: سخنران اصلی این برنامه حجت الاسلام ابوترابی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی است.
سیدمحمدحسین فرزند حاج حسین علم الهدی در سال ۱۳۳۷شمسی در شهرستان اهواز به دنیا آمد.
وی از ۱۴ سالگی فعالیتهای ضد رژیم طاغوت را آغاز کرد و بدنبال آن بارها گرفتار زندان و شکنجه شد.
از جمله فعالیتهای شهید پیش از پیروزی انقلاب میتوان به انفجار شهربانی کرمان، تخریب سیرک، راه اندازی و حضور فعال در تظاهرات عاشورای سال ۵۳، فعالیت در گروه موحدین، تخریب کنسولگری عراق، ترور نماینده مجلس طاغوت و ترور مستشار آمریکایی اشاره کرد.
در سال ۵۳ توسط ساواک دستگیر و زندانی شد و پس از آزادی فعالیتهای سیاسی خود را علیه رژیم ادامه داد.
سیدمحمدحسین در سال ۵۶ وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد و در رشته تاریخ ثبت نام کرد و در مدت حضور در مشهد، بسیاری از کتب تاریخی اعم از فارسی و عربی را مطالعه و یادداشت برداری کرد.
مقابله با افکار انحرافی در بین دانشجو و اساتید از جمله فعالیتهای فرهنگی شهید علم الهدی بود، وی نقشی فعال در هماهنگی تظاهرات و اعتصابات دانشگاه داشت و تکثیر، پخش اعلامیههای حضرت امام (ره) در تظاهرات خیابانی و درگیریهای دانشجویان با گارد دانشگاه و آتش زدن مرکز پلیس از دیگر فعالیتهای آن مرد آسمانی بود.
حضور فعال در کمیته استقبال حضرت امام (ره) به عنوان محافظ مسلح، همراهی با دانشجویان پیرو خط امام (ره) در لانه جاسوسی و افشای ماهیت مدنی نخستین استاندار خوزستان از جمله فعالیتهای شهید علم الهدی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بود.
شهید علم الهدی با آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل شد و با وجود اینکه از فرماندهان رده بالای جنگ تحمیلی در منطقه و دارای مسوولیتهای مهم اجرایی بود، همچون دیگر پاسداران کار میکرد و نگهبانی میداد.
وی در دی سال ۵۹ در هویزه به اتفاق عدهای دیگر از غیور مردان فقط با چهار قبضه سلاح «آر. پی. جی» و مقدار اندکی اسلحه در محاصره دهها تانک عراقی قرار گرفتند و تا آخرین نفس مقاومت کرد و با همراهانش به درجه رفیع شهادت نایل و فرزند جاوید خوزستان نام گرفت.
به پاس تجلیل از رشادتهای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) بویژه شهید علم الهدی، ۱۶ دی ماه، روز «شهدای دانشجو» نام گرفته است.
شانزدهم دی ماه ۱۳۵۹ سالروز شهادت حماسی شهدای هویزه به فرماندهی شهید «سیدمحمدحسین علم الهدی» است.
شهدایی که با اهدای جان خود به دفاع از ایران اسلامی برخاستند تا برای همیشه تاریخ نام دانشجویان که با خون خود وطن و نظام جمهوری اسلامی را پاس میدارند، زنده بماند.