کد خبر:۴۷۴۶۳۴
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های خوزستان:

گفتمان رسمی کشور از گفتمان انقلاب در حال فاصله گرفتن است

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های خوزستان در شب شعر بصیرت، ضمن تأکید بر بهره‌مندی از ظرفیت هنر برای انتقال مفاهیم انقلاب تصریح کرد: امروز شاهد فاصله گرفتن گفتمان و ادبیات رسمی کشور از گفتمان انقلابی هستیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، مراسم شب شعر بصیرت با حضور جمعی از شاعران خوزستانی در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار شد.

 

حجت الاسلام و المسلمين سيد محسن شفيعي، مسؤول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان، در این شب شعر تصریح کرد: جلسه غريبانه‌اي است و غربت 9 دي نيز بر جلسه ما سايه‌افکن است.

 

وی خاطرنشان کرد: يک راه نفوذ و رخنه در حوزه‌ آرمان‌ها و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي ادبيات است که ديگران خيلي از آن استفاده مي‌کنند.

 

حجت الاسلام شفیعی شاعران را تشویق به غنيمت شمردن اين فرصت کرد و گفت: نظر مقام معظم رهبری اين است که امروز مرز و صف‌آرايي بين انقلاب و ضدانقلاب است چون مساله از سلايق و جناح‌ها عبور کرده است.

 

وی بیان کرد: اصراری در برخي تريبون‌ها، حنجره‌ها و حلقوم‌ها مشاهده مي‌شود که انقلاب اسلامي را با همه عظمتش کتمان مي‌کنند. يکي از ساحت‌ها و عرصه‌هايي که برای این کار مورد استفاده قرار مي‌گيرد ساحت هنر است .

 

مسؤول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان تاکید کرد: نبايد ساحت هنر را دست‌کم گرفت و آن را ساده انگاشت.

 

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حادثه‌اي مانند 9 دي همچناني که مسووليتي بر عهده اهل تحليل، اهل قلم و اهل رسانه است تا آن را بيان کنند باید توسط شاعران هم بیان شود چراکه يکي از قالب‌هاي ماندگار همان قالبي است که دست شما شاعران است.

 

وی ادامه داد: اگر ديگران جزيي‌ترين و پيش پا افتاده‌ترين مسايل را مي‌آورند و مطرح مي‌کنند و اصرار دارند که اين جزو هنر است چرا ما به هنر واقعي بها ندهيم؟

 

حجت الاسلام شفیعی با اشاره به لزوم به تصویر کشیدن واقعه 9 دی اظهار کرد: همه آن‌هايي که دل در گرو انقلاب اسلامي دارند و به ويژه در فراز و نشيب‌هاي تاثير‌گذار مانند حادثه 9 دي حضور داشتند بيايند و حادثه را به تصوير بکشند و بيان کنند که 9دي چه بوده است و حاوي چه پيامي است.

 

وی افزود: همين به تصویر کشیدن به ماندگاري پيام 9 دي کمک مي‌کند و موجب می‌شود تا دغدغه این که نکند حوادث تاريخي تحريف شوند و چهره غيرواقعي از آن‌ها ارايه شود را نداشته باشیم.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های خوزستان با بیان این که عرصه ادبيات، فرهنگ و هنر مشتري و مخاطب دارد و بايد مورد توجه قرار گيرد گفت: من فکر مي‌کنم به شب شعر بصيرت مي‌توان بيشتر از خود 9 دي دامن زد چراکه اگر دیگر برنامه‌های مربوطه به صورت عمومی و برای آحاد مردم است اين شب شعر جلسه‌اي است که اهلش را مي‌طلبد.

 

وی با اشاره مختصری به حادثه 9 دی بيان کرد: در 9 دي چه اتفاقي افتاد؟ پيام روشن و حرف مشخص 9 دي اين بود که امام امت غريب و تنها نيست.

 

حجت الاسلام شفیعی گفت: جمعيتي که در 9 دي آمدند يک سر دلشان  به حضرت سيد الشهدا (ع) متصل و يک سر ديگر دلشان به نايب امام زمان (عج) متصل بود. اين همان نکته‌اي است که از 9 دي به آن نياز داريم.

 

وي عنوان کرد: پیام 9 دي فقط داخلي نبود بلکه خارجي هم بود. براي تحليل آن بايد بنشينيم و صحنه را آن چنان که بوده ترسيم کنيم و ببينيم چه کساني اميدوار شدند؟ چه کساني نااميد شدند؟ چه کساني سينه جلو دادند و چه کساني نگران شدند؟

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به 2 ویژگی حماسه 9 دی گفت: مقام معظم رهبری 2 خصوصيت را نسبت به 9 دي برجسته کردند؛ اول حرکت مومنانه و دوم حرکت به هنگام مردم. مردم در لحظه‌اي که بايد مي‌آمدند به صحنه آمدند و اين آمدن يک آمدن مومنانه بود و انگيزه مادي در آمدن وجود نداشت.

 

حجت الاسلام شفیعی اظهار داشت: يکي از نگراني‌هايم در فضاي عمومي اين است که تاريخ انقلاب اسلامي و حوادث انقلاب قيچي شده به نسل‌هاي جديد ارايه شود که در این صورت نتيجه عکس مي‌دهد.

 

وی با اشاره به خطر تحریف 9 دی گفت:  من فکر مي‌کنم ما براي 9 دي نه تنها تجمع عمومي و سخنراني سياسي  بلکه هنر را هم کم داریم.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های خوزستان با بیان این که در گفتمان رسمي کشور شاهد تغييير نرم هستیم افزود: منظورم از گفتمان رسمي کشور صحبت‌هاي مسؤولان، ادبيات حاکم بر رسانه‌ها، دامن زدن به برخي کلمات و به حاشيه راندن برخي کلمات دیگر است.

 

وی ادامه داد: 37 سال از پيروزي انقلاب اسلامی گذشته است. انقلاب مسير خودش را در بيرون مرزها پيدا کرده است. نفس ايستادگي و مقاومت پيام انقلاب اسلامي است. امام (ره) گفت ما در جنگ انقلاب‌مان را صادر کرديم. انقلاب ما راه خودش را پيدا کرده و شعارهايش را صادر کرده است. اما در گفتمان داخل کشور مي‌بينيم که ادبيات انقلاب، ادبيات حماسه و ادبيات جوشش، رنگ باخته است.

 

حجت الاسلام شفیعی گفت: وقتي سخنراني برخي رجال کشور را مي‌خوانيم درمي‌یابيم تصميم بر اين است تا از هيچ واژه‌اي که بار انقلابي دارد استفاده نشود. مثلا مي‌گويند قدرت‌هاي بزرگ. اين قدرت‌هاي بزرگ يعني چه کساني؟ بگوييم آمريکاي جنايتکار؟

 

وی تاکید کرد: کار ديگري که در حال انجام شدن است خلق واژه‌هاي جديد است مثل پيامبر صلح و مهرباني يا اسلام رحماني. کلمات خيلي قشنگي هستند اما اگر از آن طرف نگاه کنيم يعني حذف آيات جهاد و حذف تبري. يعني کنار گذاشتن سوره توبه و فقه الجهاد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اين خيلي خطر بزرگي است و خطر بزرگ اين است که ادبيات رسمي کشور اگر از حماسه، شور و شجاعت بيگانه شد و فاصله گرفت حتي در مقوله مولفه‌هاي امنيت ملي خطر محسوب می‌شود.

 

وی اضافه کرد: نبايد بگذاريم ادبيات حماسه، ادبيات شجاعت و ادبيات اصولگرايي و آرمان‌گرايي از فضاي عمومي جامعه خارج شود چون ادبيات حماسي و انقلابي با عواطف و دل‌هاي مردم ارتباط برقرار مي‌کند و در بين نسل جوان جاذبه دارد.

 

حجت الاسلام شفیعی با بیان این که 9 دي فرصت است تصریح کرد: از فرصت برآمده از 9 دي بايد استفاده کرد و گفت که پيام آن چيست. مقام عظمای ولایت 9دي را مانند 22 بهمن مي‌دانند. اين حرف حکيمانه است. عظمتي که 22 بهمن دارد 9 دي هم دارد. 9 دي تاکيد و تجديد پيام‌ها و آرمان‌هاي 22 بهمن بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار