به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر فرزاد شیدفر گفت: بررسی های علمی نشان داده که افزایش مصرف چربی ها، شکر و نمک می تواند در افزایش بروز این بیماری ها نقش داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: چربی های اشباع یا جامد از مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی و عروقی هستند و باید به کمتر از هفت درصد کل انرژی روزانه محدود شود.
شیدفر ادامه داد: این چربی ها که در روغن های نباتی جامد، انواع شیرینی ها و برخی سس ها وجود دارد می تواند فرد را در آستانه چاقی و بیشتر بیماری های قلبی و عروقی قرار دهد.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بنابراین بهتر است مصرف غذاهای سرخ کرده بسیار محدود یا غذاها در حداقل روغن سرخ شود.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران به مردم توصیه کرد برای سرخ کردن غذاها از روغن های مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
شیدفر اضافه کرد: مصرف شکر باید به کمتر از دو تا پنج درصد انرژی رژیم غذایی برسد. مصرف قند و شکر ساده در افزایش پوسیدگی های دندانی و اضافه وزن و چاقی و برخی بیماری ها مانند کبد چرب نقش مهمی دارد.
به گفته وی، یکی از مهمترین علل افزایش بروز بیماری هایی مانند کبد چرب در همه گروه های سنی در جوامع مربوط به افزایش مصرف قندهای ساده و شکر یا محصولاتی مانند کیک و شیرینی و تنقلات در کودکان و افراد بالغ است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: مصرف بیش از اندازه نمک نیز موجب بروز بیماری های قلبی عروقی بویژه فشار خون می شود. تقریبا سه گرم نمک بطور طبیعی در غذاهای روزانه وجود دارد و سه گرم طی فرآیند غذا و چهار گرم نیز از سوی فرد به غذا اضافه می شود.
شیدفر گفت: مصرف زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، می تواند عامل خطر بروز پوکی استخوان یا همان استئوپروز باشد. افزایش مصرف غذاهای رستوران و فست فودها و غذاهای تهیه شده تجارتی موجب دریافت بیشتر نمک در افراد شده است.
وی افزود: حدود 40 درصد نمک خوراکی از سدیم تشکیل شده است. غذاهای پروتئینی در مقایسه با سبزی ها و غلات عموما حاوی نمک بیشتری هستند در حالیکه میوه ها حاوی سدیم نیستند یا مقدار بسیار اندکی از آن را دارند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بطور مثال نصف فنجان سبزی کنسرو شده حاوی تقریبا 260 میلیگرم سدیم است، اما سبزی های معمولی حاوی 10 میلیگرم سدیم هستند.
وی گفت: دریافت سدیم غذایی باید کمتر از 2300 میلیگرم در روز باشد، بنابراین دریافت نمک را باید روزانه به کمتر از پنج گرم رساند. بیشتر بررسی های علمی گزارش داده اند که با محدودیت مصرف چربی ها، نمک و شکر می توان موجب ارتقای سلامتی در جامعه شد و یکی از مؤثرترین روش ها، استفاده نکردن از نمک یا شکر به غذاها در سر سفره است.