به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا فرحزاد، کارشناس آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که دارای مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی هستند و همچنین کودکان و سالمندان باید در روزهایی که هوا آلودگی بالا دارد از رفت و آمد در خیابان ها خودداری کنند.
وی افزود: ذرات معلق که کمتر از دو و نیم میکرون قطر دارند، بیشترین حجم آلاینده های هوا را در شهر مشهد تشکیل می دهند و نفوذ همین ذرات در دستگاه تنفسی و ریه اختلال تنفسی در افراد مستعد را موجب می شود.
کارشناس آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: شاخص بار بیماری های تنفسی و قلبی در خراسان رضوی طی روزهایی که هوا آلوده است افزایش می یابد.
وی ادامه داد: بار بیماری ها شاخصی است که مهمترین علل مرگ و میزان ناتوانی را در خود دارد و مجموع سال های از دست رفته در نتیجه مرگ زودرس و سپریشدن با معلولیت و ناتوانی است.
فرحزاد بیان داشت: ارزیابی بار بیماری ها در روزهایی که هوا آلودگی دارد، با همکاری اورژانس 115 یکی از برنامه های گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
کارشناس آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در روزهایی که آلاینده های هوا بیش از حد استاندارد است، افزایش تعداد تماس های تلفنی از سوی بیماران تنفسی به اورژانس 115 نسبت به روزهای عادی رابطه معناداری دارد.
کارشناس آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افزایش آلایندگی هوا به ویژه در بافت مرکزی و پرترافیک شهر مشهد بیشتر نمود دارد.