به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی، رئیس جمهور که جهت تقدیم لایحه ششم توسعه و لایحه بودجه سال 95 کل کشور در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از اعضای هیئت دولت حاضر شده بود ضمن تقدیر و تشکر از مقام معظم رهبری گفت: از مقام معظم رهبری که از آغاز تا پایان در همه مراحل راهنما، حامی، هادی دولت بودند و چارچوب های مذاکرات را مشخص کردند و همواره ناظر دقیق بر این حرکت بودند صمیمانه تشکر می کنم و برای طول عمر آن بزرگوار در پیشگاه خداوند مثل همیشه دعا می کنم.
رئیس جمهور در ادامه حمد و سپاس بی کران خود را نسبت به قادر متعال عرضه کرد و گفت: هر چه که داریم از خداوند متعال است و همه نعمت ها از آن اوست و همه نصرها و فتح ها نیز از آن خداوند است.
وی گفت: سلام و درود خود را به محضر پیامبر عظیم الشان ائمه مطهر و اهل بیت طاهرش می رسانم و همچنین سلام به محضر ولیعضر ارواحنا فداه دارم که همواره دستگیر این ملت در روزهای سخت بوده است.
وی گفت: از مجلس شورای اسلامی نمایندگان و هیئت رئیسه به ویژه ریاست مجلس شورای اسلامی که هم در شورای عالی امنیت ملی و هسته ای حمایت ها را از دولت دریغ نکرده اند تشکر می کنم.
روحانی گفت: آنچه به دست آوریم دستاورد همه قوا بود نه تنها دولت همه سه قوه حرکت کردند و نیروهای مسلح نیز در این زمینه به ما کمک کردند تا ثبات و امنیت در کشور به وجود آید اگر کشور آرام نبود قطعا موفقیت در مذاکرات نتیجه بخش نبود.
روحانی از ملت جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و گفت: اگرایستادگی آنها نبود قطعا در مذاکرات پیروز نمی شدیم و برای ارتقای کشور و دستیابی به منافع ملی همه یاری کردند حتی نقادان نیز به ما کمک کردند تا با دقت بیشتری راه را ادامه دهیم امیدواریم در مسیر راه بار دیگر با هم باشیم چرا که برجام یک فضا است و شرایط نوینی است و باید از این فضا و شرایط نوین به نفع رشد توسعه کشور و ارتقای سطح معیشتی مردم استفاده کنیم و رسیدن به این اهداف امکان پذیر نیست مگر اینکه همه با هم باشیم و از این فرصت بهره بریم.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: در برجام جناحی بر جناح دیگر پیروز نشد بلکه این ملت بودند که پیروز شدند و در برجام کسی شکست نخورد نه در داخل نه کشورهایی که جهت مذاکرات بر روی یک میز جمع شده بودند بلکه تفرقه افکنان رژیم صهیونیستی و افراطیون دست نشانده آمریکا در مذاکرات شکست خوردند و بقیه در رسیدن به نتیجه مذاکرات خوشحال بودند.
روحانی گفت: در برجام اراده برای توسعه و تعامل در حرکت به وجود آمد.
رئیس جمهور در ادامه در خصوص اینکه چرا لایحه پنج ساله ششم توسعه و لایحه بودجه سال 95 کل کشور را با کمی تاخیر به مجلس تقدیم کرده است گفت: دولت می توانست این لوایح را در آذر ماه تقدیم مجلس کند و عملکرد دولت در دو سال گذشته نیز نشان داد که دولت یازدهم برای مجلس احترام والایی قائل است و می داند که تقدیم به موقع لایحه بودجه زمان بندی دولت به انضباط مالی است و دولت مقید است که لایحه بودجه باید به موقع تقدیم مجلس شود.
وی گفت: دولت تنها به دلیل انعکاس خارجی و حساسیت بین المللی صلاح ندانست که در آذر ماه لایحه بودجه سال 95 کل کشور و برنامه ششم توسعه را در زمان مقرر به مجلس تقدیم کند و این دو لایحه را با کمی تاخیر و مقارن با زمان اجرای توافق هسته ای رفع تحریم ها به مجلس تقدیم کرده است.
روحانی تصریح کرد: دولت می توانست براساس فرض باقی ماندن تحریم ها لایحه بودجه و برنامه ششم را به مجلس تقدیم کند اما به دلیل اینکه دولت همواره پیش بینی اش این بود که تحریم ها رفع خواهد شد متناسب ندانست که برخلاف اعتقادش را در عدم رفع تحریم ها به مجلس تقدیم کند.
وی گفت: امیدوارم از نظر مجلس این نظر دولت پذیرا باشد درست است کار شما سنگین تر از سال گذشته است و امسال نمایندگان انتخابات را پیش روی دارند و طبیعی است که شرایط حاکم در مجلس کار نمایندگان را سنگین تر کرده است اما در دولت های گذشته نیز شاهد بودیم که در سال انتخابات لایحه و بودجه در بهمن ماه تقدیم مجلس شد و مجلس تا پایان اسفند ماه این دو لایحه را تصویب کرد و ان شاالله نمایندگان محترم مجلس که همیشه نسبت به مصالح عمومی مردم حساس بودند و از آنجایی که بار روانی ارائه لایحه دو دوازدهم معنای خوبی ندارد و به فعالیت های عمرانی بهار سال آینده لطمه وارد می کند نمایندگان تا پایان اسفند این دو لایحه را به تصویب برسانند.
روحانی بیان داشت: قسمت هایی از لایحه بودجه و برنامه را قبلا تقدیم مجلس کرده ایم و در لوایح جدید که تقدیم شده زیاد وقت نمایندگان را نمی گیرد و من امروز افتخار دارم که لایحه بودجه و لایحه 5 ساله برنامه ششم توسعه را در شرایطی به مجلس تقدیم می کنم که پس از یک دهه ایستادگی مجاهدت ملت شریف ایران و پس از دو سال و نیم مذاکرات سخت نفس گیر که با همراهی و پشتیبانی مردم و همه ارکان نظام به نتیجه رسید یکی از برگ های زرین تاریخ کشور است تقدیم مجلس کنم.
وی گفت: در این مذاکرات توانستیم قدرت های بزرگ را وادار کنیم که حقوق هسته ای ما را به رسمیت بشناسند و به ویژه ایران هراسی که در خصوص جمهوری اسلامی ایران در جهان به راه افتاده بود را با شکست مواجه کنیم و چهره مخدوش خود را بازسازی کرده و دولت و مردم ایران با این مذاکرات نشان دادند که ملت و کشوری صلح دوست هستند و در دفاع از حقوق خود کوتاه نمی آیند.
روحانی گفت: رسیدن به این نتیجه اعتماد ملی را افزایش و سرمایه سیاست خارجی کشورهای بزرگ برابر دولت ایجاد کرده که این امر محصول افزایش اعتبار است و به ثمر رسیدن مذاکرات و بهره برداری از اعتماد ملت به دولت و توانمندی هسته ای و اعتمادسازی شفافیت هیچ مغایرتی با برداشتن تحریم ها ندارد.
روحانی گفت: با برداشته شدن تحریم ها گام بزرگی برای کشور ایجاد خواهد شد و هزینه های خارجی در واردات کاهش خواهد یافت و به جهت محدودیت هایی که در خصوص صادرات نفت داشتیم با برداشتن تحریم ها صادرات افزایش می یابد و هزینه های مبادلات بانکی خارجی کاهش خواهد یافت.
روحانی در ادامه تصریح کرد: برای جذب سرمایه گذاران خارجی از فایناس های خارجی استفاده خواهیم کرد و همچنین به فناوری های نوین و توسعه صادرات دسترسی پیدا خواهیم کرد.
وی گفت: توافق هسته ای نقطه عطفی در تاریخ اعتقادی کشور خواهد بود و امروز با آمادگی باید از ظرفیت به وجود آمده برای ایجاد جهش اقتصادی بهره بگیریم و همان طور که مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودند با توجه به شرایط امروز اقتصاد باید بهبود یابد و اولویت اصلی ما هم باید بهبود وضع زندگی مردم و عبور از مسیر دشواری که در آن قرار داریم باشد.
روحانی تصریح کرد: باید با هر آنچه که حاشیه سازی داخلی یا خارجی می شود مقابله کرد چرا که حاشیه سازی باعث خواهد شد تا اجرای برنامه ها مختل شود.
رئیس جمهور در ادامه سخنرانی و ارائه گزارش خود در صحن علنی در زمان تقدیم لایحه بودجه سال 95 کل کشور و لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه بیان داشت: برای دولت با اجرای برجام به حرکت درآوردن اقتصاد آسان شده و مناقشات بی هدر و انحراف ها که باعث می شود تا از مسیر حرکت دولت را باز دارد خلاف مصالح ملی است چرا که دولت و جمهوری اسلامی در ادامه مسیر با چالش های بزرگی مواجه است و امروز نیاز است که با آغاز اجرای برجام آغاز هماهنگی های بیشتر میان دستگاه ها برای جبران عقب ماندگی های گذشته باشد.
روحانی گفت: در دوره پسا تحریم جذب سرمایه خارجی باید از اولویت های دولت باشد و با توجه به شرایط مالی بازار کار و نیاز جوانان به اشتغال و دستیابی به رشد اقتصادی بالا ضرورت اصلی کشور جذب سرمایه گذار خارجی است.
وی در ادامه به سیاست های کلی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است اشاره و بیان داشت: رشد درآمدی و رشد شتابان پایه دار باید در کشور به وجود آید و آمار رشد هشت درصدی نیاز به 20 تا 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی در هر سال است.
رئیس جمهور گفت: بنگاه های مالی که در اقتصاد کشور به وجود آمده است و بنگاه هایی که نیاز به صنایع و بخش های اقتصادی کشور دارند نیازمند هستند که از منابع مالی خارجی استفاده کنند و سرمایه گذار خارجی باعث خواهد شد تا با ورود منابع و ارز سرمایه پایه دار در کشور ایجاد شود.
روحانی در ادامه به مواردی که در لایحه برنامه پنج ساله توسعه ششم اشاره کرد و گفت: استفاده از منابع ارزی از جمله مواردی است که دولت قصد دارد در برنامه ششم توسعه به آن توجه کند و دولت می تواند از منابع ارزی و صندوق توسعه ملی در جهت جذب هر چه بیشتر منابع خارجی استفاده کند.
روحانی به توسعه صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: در دهه گذشته تقاضای داخلی باعث رشد اقتصادی کشور بوده اما به دلیل افت شدید درآمد ملی در سال های اخیر و وضعیت مالی و دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصد دولت را بر آن می دارد تا از جذب سرمایه گذار خارجی و صادرات غیرنفتی توجه شایانی کند و در سال آینده فرصت جدیدی است که نسبت به این مورد توجه ویژه شود.
رئیس جمهور در ادامه اذعان داشت: در طول سال های گذشته سرمایه گذاری منابع داخلی از فروش و صادرات نفت تامین می شد اما امروز نفت قیمتش در بازار جهانی به زیر 30 دلار رسیده است و نسبت به سال 92، 70 درصد افت داشته ایم و این افت بی سابقه است اتکا به صادرات نفت جهت رشد اقتصادی خوش بینانه نیست و امکان تحقق هم ندارد لذا باید به سمت صادرات غیرنفتی حرکت کنیم و تعهدات خود را در این امر ایجاد کنیم و نفت باید منبع مکمل برای ایجاد زیرساخت ها باشد و با ایجاد حجم تعهد دستیابی به این منبع را کمتر کنیم و امروز فرصت مناسبی است تا بند ناف نفت را از مخارج مصرفی ببریم چرا که اقتصاد رانت درآمد نفتی و گلخانه ای اقتصادی نیست که بتواند کشور ایران را توسعه دهد.
روحانی در ادامه تصریح کرد: برنامه ریزی های تولید ملی باید متناسب با صادرات و جذب سرمایه گذار خارجی به منظور صادرات و اجرای اقتصاد مقاومتی باشد و ضرورت دارد که نسبت به این موضوع اصلاحات اقتصادی انجام گیرد.
وی گفت: اقتصاد ایران در آستانه رفع تحریم ها قرار گرفته است اما لازم است که ساختارهای منفی که باعث آسیب های نادرست در جهت رشد اقتصادی می شود را در اجرا و در مسیر حرکت رشد اقتصاد توجه کنیم و محدودیت ها را کاهش دهیم.
وی گفت: رفع تحریم ها در جهت رسیدن به رشد اقتصادی شرط لازم است اما کافی نیست و وظیفه ما است که از فرصت ها استفاده کنیم کاهش تورم که یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت بوده و نرخ تورم از 40 درصد در سال 92 را به 13.7 درصد در آذر ماه امسال رسانده است از تعهداتی است که دولت به آن پایبند بوده است.
خیلی زرنگه!
قـــانون جون کجایی؟
دقیـــقـاً کجایی ؟
سال 92 هم تورم 6.5 درصد
الان تورم شده 90 درصد
حتما شما سال 92 -91 از دولت برات چیزی میرسیده که این طوری حس میکردی. و الان قطع شده که تورم زیاد شده.
خوب جواب خون شهدای هسته ای رو دادید
با بتن ریزی در راکتور و خارج کردن قلب آن و فروش دستاورد ها به روسی ها