به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،محمدصادق کوشکی فارغالتحصیل دکترا اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران (گروه مطالعات منطقهای) و کارشناس مسائل سیاسی وهمچنین مولف کتبهایی همچون: برگی از باغ، تأملاتی در اندیشه سیاسی امام خمینی، تبار ترور، مبانی سیاست مطلوب در قرآن کریم، هویت درایران امروز، کادرسازی برای انقلاب و... است.
آینده برجام، آزادی جاسوسان آمریکایی، انتخابات۹۴، نقش جنبشهای دانشجویی در مسائل روز، همه چیز درباره تائید صلاحیتها و آینده مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان، تحریمها، برخورد دولت با رسانههای منتقد وموضوعات فرهنگی از جمله محور گفتگوی ما با دکتر محمدصادق کوشکی میباشد.
پس از یک هفته پیگیری وپیدا کردن یک جای خالی در تقویم محمدصادق کوشکی بالاخره قرار ما ساعت۱۶عصر در اتاق۴۲۸ دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران کوک شد، همانگونه که انتظار داشتیم پس از در زدن وی در پشت میز اتاق کارش به انتظار ما بود، اتاقی کوچک اما با کتابخانهای سراسر اندوختههای سالهای تجربه علمی دکتر و لوحهای تقدیر و قاب عکس کوچکی که رشادتهای مردان رزمندگان دفاع مقدس را به ما یادآور شد در مقابل چشمهایمان قرار داشت. شاید حتی خودمان باورمان نمیشد این گفتگو آنقدر گرم و صمیمی صورت بگیرد که حساب زمان از دستمان در برود.
گزیده مهم ترین اظهارات محمدصادق کوشکی با خبرگزاری دانشجو به شرح زیر است:
**اگر قوه قضاییه جاسوسان آمریکایی را آزاد نمی کرد، متهم به کارشکنی در برجام می شد
**آمریکا دلش نه برای جیسون رضاییان ونه برای هیچ کس دیگر هم نمیسوزد!
**موافقت سپاه با نظامیان آمریکایی مصحلتی بود/ بهانه از دست آقایان گرفته شد
**دیپلماسی لبخند،به درد دوستی دو دختر مدرسهای میخورد!
**لبخند دولت روحانی به عربستان کم نظیر بود!
** ثبت نام فله ای در انتخابات دومجلس با هدف فلج کردن شورای نگهبان بود
** به گمانم ترکیب مجلس آتی، ترکیبی مانند مجلس پنجم دارد
**در موضوع یالثارت، «مسیح علی نژاد»باید شاکی باشد نه مولاوردی
**انعکاس خبرمرگ حاکم یک کشور از نظر دولت جرم است!
متن زیر گفتگوی تفضیلی ما با محمدصادق کوشکی است:
چرا غرب به بهانههای متفاوت خواهان مذاکره بر سرمسائل مختلف با ایران است؟
کوشکی: باید گفت طرف ایرانی هم تمایل به برقراری با غرب را از همان ابتدا داشت، تمایل دو جانبه بود، همانطور که میدانید شاهد مصاحبه رئیس جمهور با این محوریت که اگر گفتگوهای هستهای موفق باشد حاضریم در سایر عرصهها مذاکره کنیم ، بودیم.همچنین ابوطالبی (معاون سیاسی رئیس جمهور) هم در مصاحبه رسمی اعلام کرد که گفتگوهای هستهای پله اولی است که انتهایش عادی سازی روابط با آمریکا است.
شاهد آزاد سازی افرادی همچون جیسون رضاییان پس از برجام بودیم، آیا این آزاد سازی در راستای برجام بود؟
کوشکی: این ماجرا خواست آمریکاییها بود،آنها برای رسیدن به اهدافشان چند شرط را لحاظ کرده بودند،که یکی از آنها آزادی جاسوسان آمریکایی بود، یعنی اگر آن افراد آزاد نمیشدند، برجام هم اتفاق نمیافتاد. فشار دوستان دولت در شورای امنیت ملی کار را به قوه قضاییه تنگ کرد طوری که قوه قضاییه مجبور بود با آزادی این افراد موافقت کند که اگر این موافقت صورت نمیگرفت به کارشکنی در برجام متهم میشد.
کما اینکه ماجرای تفنگداران متجاوز آمریکایی که به آبهای ما در جزیره فارسی تجاوز کردند، اگر فشار دولت نبود چنین اتفاقی رخ نمیداد. اجرایی شدن برجام منوط به آزادی زندانیان بود، اگر آزاد نمیکردیم غرب توافق را به تعویق میانداخت. نکته این بود که آزادی زندانیان بهانهای بود تا آمریکاییها یادآور شوند که چه کسی دست برتر را در منطقه دارد.
غرب برایش مهم نیست اگر 4۰ هزار از زندانیهایش را اعدام کنیم، او میگوید که من میخواهم ثابت کنم حرف آخر را در این پرونده چه کسی زده و چه کسی طرف مقابل را وادار به عقب نشینی کرده است. آنها در این موضوع موفق شدند که یکی از جاسوسانشان را آزاد کنند ،در واقع برایش جان آن جاسوسان مهم نبود. نظامیهای آمریکایی براساس قوانین ایران و در داخل ایران مرتکب تخلف شده بودند و باید محاکمه میشدند اما آمریکا گفت که من میخواهم اراده خودم رابه ایران نشان دهم که قدرتمندتر از اراده داخلی جمهوری اسلامی است.
آمریکا دلش نه برای جیسون رضاییان ونه برای هیچ کس دیگر هم نمیسوزد، اگر لازم باشد تا ابرقدرتی خود را ثابت کند حاضر است صد هزار سرباز آمریکایی یک جا بمیرد تا اوامرش محقق شود. در ماجرای رضاییان بهانهای شد تا غرب به دنیا ثابت کند که ما در داخل ایران هم زورمان از حاکمیت ایران بیشتر است! حاکمیت ایران فردی را به عنوان جاسوس گرفته و محاکمه کرده و گفته باید زندان باشد و مجازات شود ما ارادهمان چیز دیگری بود و این وسط حرف ما پیش رفته و حتی ماجرای آزادی تفنگداران متجاوز آمریکایی که متاسفانه بعضا واژه غلط ملوان را به کار میبرند خودشان هم قبول داشتند تخلف کردهاند و این تخلف مجازات دارد و حداقل مجازاتشان ورود غیرقانونی به آبهای سرزمینی یا ساحلی بود که سه ماه زندان داشت ولی ما آنها را کمتر از24ساعت آزاد کردیم.
اگر مثلا فرض کنید یک شناور وارد آبهای ما شود با او برخورد میکنیم و نمیگذاریم به راحتی آزاد شود، دولت به سپاه در این قضیه فشار آورد چراکه خواست دولت این بود که نظامیان آمریکایی آزاد شوند، اگر این اتفاق نمیافتاد آمریکاییها قطعا برجام را به این خاطر متوقف میکردند ودر نتیجه دولت سپاه را مقصر شکست در مذاکرات و برجام و مقصر همه گرانیها و تورمها و بدبختیهای کشور معرفی میکرد. به همین خاطر سپاه ناگزیر شد که در این قضیه کوتاه بیاید، تا بهانهای به دست آقایان دولتی ندهد!
اینکه بپذیریم آقایان تفنگداران آمریکایی یک دفعه جی پی اس شان خراب شده و به طور کاملا اتفاقی سر از آبهای ایران درآوردند،تصوری اشتباه است. نکته این است که اگر قایقشان خراب شده و بخواهند در آبهای ساحلی ما باشند، میتوانستند قایقشان را یدک بکشدند، اینکه گفته می شوند، این امر عذربدتر از گناه است، آمریکاییها یک زمانی راهبردشان حضور ناوگان سنگین بود،امروزبه تدریج تاکتیکشان در حال تغییر است یعنی اینکه از شناورهای سبک که هم تراز شناورهای نیروی دریایی سپاه ماست استفاده می کنند. به فرض هم که نظامی های آمریکایی اشتباهی وارد آب های ما شده باشند، اشتباه باعث نمیشود که از مجازات فرار کنند.
در آستانه اعلام توافق نهایی برجام،آیا حضور این تفنگداران آمریکایی با برنامه پیشین بوده است؟
کوشکی: نکته این است که اصلا این اتفاق یعنی اینکه حضور تفنگداران دریایی آمریکا در شناورها سبک یک راهبردی بوده که الان بیش از دو سال است که آمریکاییها انجام میدهند در غیر اینصورت چه معنی دارد که یک شناور سبک از بحرین حرکت کرده و حداقل حدود ۲۰۰ مایل دریایی تا کویت بیایند این در صورتی است که این ترددها اتفاقی صورت نمیگیرد، هر اتفاق یا هر سفر و هر اقدامی که توسط نیروی نظامی در منطقه انجام میشود قطعا طرح و برنامه دارد کسی نیامده که در آنجا ماهی گیری کند یا تعطیلات دوری در خلیج فارس بزند،خیلی ساده لوحانه است که اینگونه فکر کنیم.
شاهد رویکر منفعلانه دولت در موضوعات سیاست خارجی بودیم،ارزیابی شما چیست؟
کوشکی: دیپلماسی ویترین قدرت است، اگر شما قدرت نداشته باشید دیپلماسی نخواهید داشت. مثلا فرض کنید بعضی کشورها هستند که هیچ وقت اهل جنگ نبودند،برای مثال کشور نروژ که همیشه لبخند میزند، حال قدرت دیپلماتیک نروژ بیشتر است یا آمریکا؟ معلوم است که آمریکا از توان دیپلماتیک خاصی برخوردار است. تعبیری که دوستان از دیپلماسی دارند تلقیشان این است که دیپلماسی یعنی به همه دنیا بخندیم و دست دراز کنیم و بخواهیم دوست باشیم و این مدل دیپلماسی بین دو تا دختر مدرسهای اتفاق میافتد! کشورها به واسطه منافع و امنیت ملیشان دوست همگرا، متحد یا رقیب یا دشمن میشوند. لبخند زدن یا اخم کردن هیچ تاثیری در این قضایا ندارد.
اگر شما یک کشور بسیار قدرتمند باشید همیشه هم اخم کنید دیپلماسیتان برد دارد، اگر هم شما یک کشور کاملا مثلا با لبخند و شیک باشید اما قدرت نداشته باشید، اصلا کسی تحویلتان نمیگیرد. مثال خیلی ساده دولت آقای روحانی اینقدر به عربستان لبخند زد، که شاید کم نظیر بود! اما عربستان یک روز تمام دو وزیر ایرانی را در فرودگاه سرپا نگه داشتن و اجازه مسافرتشان را به کشورش نداد،اما زمانی که همین کشور تهدید به برخورد سخت و خشن می شود، موضعش هم تغییر مییابد.
به همین خاطر نگاهی که این آقایان دارند، به این که ما تنش زدایی کرده و با کدخدا ببندیم تا آن برایشان آغوش باز کند، مشکلات ما حل خواهد شد! یا دوستان در واقع نمی دانند یا اینکه نه اصلا عمدا خودشان را به نادانی زدند که آمریکا با هر کشوری به اندازه وزن واقعیش برخورد می کند، اگرایران در برابر آمریکا تسلیم شود و اسرائیل را به رسمیت بشناسد در حد اردن و عربستان با ما رفتار می کند به ما احترام نخواهد گذاشت.
از قدیم گقتند کسی که خواب است را می توان بیدار کرد ولی کسی که خودش را زده به خواب نمی شود، این آقایان دولتی خواب نیستند و می دانند چرا که همان معاون سیاسی نهاد ریاست جمهوری ، همان فردی که می خواست به آمریکا برود ولی نتوانست ویزابگیرد، زمانیکه می گوید، مذاکرات هسته ای پله اولی است که انتهاش عادی سازی رابطه با آمریکاست! وی خیال می کند که آمریکایی ها یک لنگه پا ایستادن که با ما رابطه برقرار کند،خیر! اینگونه نیست اگر بخواهیم با آمریکایی ها رابطه داشته باشیم باید هزار شرط آنها را عملی کنیم.
دیده میشود که در انتخابات مجلس از هر قشری با هر تنوع فکری و با هر محکومیت قضایی،برای انتخابات ثبت نام کردهاند و از طرفی شاهد تایید صلاحیتهای فلهای از سوی هیئتهای اجرایی دولت بویم، این را چه طور ارزیابی می کنید.
کوشکی: اینکه تعداد زیادی از شهروندان ثبت نام کردند، نه الزاما امر مثبت و نه امر منفی است، دولت به امر خوشحالی ثبت نام ۶۴ درصدی نسبت به گذشته را اعلام میکند، زمانی هست میزان بهره وری در کشور ۶۴ درصد افزایش یافته مصرف بهینه شده راندمان تولید بالا رفته تولید ثروت بیشتر شده فناوری افزایش پیدا کرده تولید علم هم افزایش پیدا کرده است در آن زمان بله، اما اضافه شدن تعداد کسانی که ثبت نام کردند چرا دولت به آن افتخار میکند؟
اگر امر افتخار آمیزی بود به جای ده هزار نفر، دولت شرایط را آسانتر میکرد تا۳۰، ۴۰ هزار نفربرای ثبت نام میآمدند، به جای ۱۲ قطعه عکس و کپی شناسنامه ۵ تا عکس میخواستد آن زمان آمار ثبت نامیها به800هزار نفر می رسید، اما اینکه چرا این تعداد ثبت نام صورت گرفته است؟ به نظرم هدف فلج کردن شورای نگهبان است. این وسط فرض کنیم شورای نگهبان با دقت کارش را انجام دهد، اون وقت آقایان زبانشان دراز است که شورای نگهبان مانع انتخابات آزاد شد ۶۰ درصد از ثبت نام کنندگان را رد صلاحیت کرد و این را چماقی بر سر شورای نگهبان میکنند.
مجلس آینده را متشکل از چه طیفی میبینید؟ اصولگرا یا اصلاح طلب؟
کوشکی: به ذهن میرسد که متنوع خواهد بود. به نظرم شبیه به مجلس پنجم باشد. رد آن مجلس بدون اکثریت واقعی و از طیفهای مختلف حضور داشتند. البته ممکن است اتفاقات دیگری بیفتد، شاید جناح اصولگرا بتواند به یک اتحاد واقعی برسد، اگر در چنین حالتی جناح اصلاح طلب نتواند خودش را متحد کند و آرایش را در یک سبد بریزد، یعنی با چند لیست وارد شود آن زمان شاهد پیروزی اصولگرایان هستیم. اما همه این موارد فرضی است، در عمل هنوز نه خبر جدی از اتحاد اصولگرایان و نه خبر جدی از اتحاد اصلاح طلبان مطرح است. قاعدتا هر کدامشان که بتوانند اتحادی داشته باشند و یک فهرست مشترک داشته باشند لااقل در تهران و شهرهای بزرگ یک اقبال بیشتری دارند برای اینکه بتوانند رای بیشتری از مردم بگیرند و کرسیهای بیشتری را مال خود کنند.
با توجه به اینکه بارها نقض برجام از سوی دشمنان ایجاد شده ، اخیرا هم کلینتون مدعی شده که تحریم های موشکی را علیه ایران ادامه خواهد داشت،ولی باز هم شاهد اجرای برجام هستیم.ارزیابی شما از این مطلب چیست؟
کوشکی : از اول متن برجام این بود که این تعداد تحریمهایی که مربوط به بحث هستهای است حذف خواهد شد نه بیشتر ونه کمتر. هیچ وقت آمریکاییها نگفتند که حاضریم همه تحریما را برمی داریم . ولی روحانی از روز نخست اعلام کرده که همه تحریمها لغو خواهد شد. باید پرسید که چرا این واژه را به کار بردند؟ آمریکاییها گفتند به شرط اجرای تعهدات ایران و راستی آزمایی تحریمهای مرتبط با بحث هستهای را متوقف میکنیم که آنها هم براساس قطع نامه ۲۲۳۱ براساس سیستم ماشه که اونجا پیش بینی شده بود اگر اراده بکنند به سرعت میتوانند همه این تحریمها را یکجا برگردانند.
در بیانیه اخیرشان در روز اجرایی برجام از طول مدت 120یا180روزه صحبت شده است.
کوشکی: در متن موگرینی و درمتن ظریف این بود که از این پس ۶ قطع نامه لغو میشود و فعالیتهای هستهای ایران در چارچوب یک پادمان و دو قطع نامه ۲۲۳۱ نظارت خواهد شد. ۲۲۳۱ سیستم مارشه درونش پیش بینی شده یعنی اینکه اگر یکی از اعضای ۱+۵ ادعا کند که ایران برجام را نقض کرده با یک فرآیندی ظرف ۶۰ روز یا ۶۱ روز حدود دو ماه در واقع همه تحریمهای متوقف شده دوباره اجرایی خواهد شد. طبق آنچه در متن برجام تصریح شده اگرکاری داوطلبانه اجرا شود، توافق نبوده و هیچ بار حقوقی برای کسی ندارد. یعنی اگر امروز آمریکا بگوید نمیخواهم قانون را اجرا کنم ما نمیتوانیم بگوییم آن را رد کنیم ولی اگر ما بگوییم نمیخواهیم توافق را اجرا کنیم ، آن زمان طرف غربی مکانیزم ماشه را عملی کرده و ظرف دو ماه همه تحریمهایی که متوقف شده دوباره اجرایی خواهد شد.
در خصوص مقاله ای که در هفته نامه یالثارات منتشر شده بود و خانم مولاوردی نسبت به آن مقاله شاکی بودند. مقاله ای که سرآخر باعث شد یالثارات از سوی دولت توقیف شود؛ نقد یا دفاعتان را پیرامون این مسئله بفرمایید.
کوشکی: قبل از اینکه دفاع کنم میخواهم بگویم مسیح علینژاد خبرنگار اصلاح طلبی بود که به خارج از کشور رفت و آنجا کشف حجاب کرد. آن مقاله توضیح این اتفاق بود. آن خانم با پوشش نامناسب و شبه عریان از سوی چند نفر مورد تعدی قرار گرفته و بعد گفته شده که این فرد افکار فمنیستی دارد.
در این مقاله نکته ای نوشته شده بود به این مضمون که خانم معاون رئیس جمهور مروج افکار فمنیستی است! هیئت نظارت با استناد به بند دوم قانون مطبوعات این حرف را اهانت به مقدسات و مسئولین کشور تلقی کرده بود و برای همین یالثارات نزدیک به چهار ماه توقیف شد.
البته قوه قضاییه این اقدام را غیر قانونی ندانست. چراکه اگر گفته شود معاون رئیس جمهور افکار فمینیستی دارد باید نمونههایش هم آمده باشد. لذا این مقاله مصداق آن ماده نمیشود. برای همین اصلا نباید این نشریه توقیف شود. در واقع اینجا اهانتی به شخص خانم مولاوردی رخ نداده است. در متن گفته شده یک زنی بوده با این مشخصات، که منظور «مسیح علینژاد» است و این آدم فردی بوده که رسما مسائل اخلاقی را زیر پا گذاشته و اهل فسق و فجور بوده و فلان مشکل هم برایش پیش آمده و افکار فمنیستی داشته است.
در این برهه گفته شده که معاون رئیس جمهور هم میخواهد افکار فمنیستی این انسانها را ترویج کند. حال ممکن است کسی بگوید از نشریهای که گرایش دینی دارد توقع می رود ادبیاتی مودبانه داشته باشد. بله این حرف درست است. از هر نشریهای که منتسب به جبهههای مسلمان، متدین و مذهبی است توقع میرود که به خاطر حرمت دین و حرمت اخلاق دینی، واژههای ناپسند را حتی برای دشمن هم استفاده نکنند. مشکل اینجا بود که دوستان دولتی وانمود کردند به شخص خانم ملاوردی اهانت شده است. عموم مردم هم این مقاله را نخوانده بودند و برای همین هر چی که شنیدند باور کردند.
کمتر کسی است که متن را خوانده باشد و زبان فارسی را متوجه شود و به این نتیجه برسد که آن اهانت یا واژه نامناسب به خانم ملاوردی نبوده بلکه تنها به مسیح علینژاد اشاره داشته که حتی اسم این فرد هم آورده نشده است اگر کسی باید شاکی باشد.
در برنامه هفت،از شماپیرامون فیلم گشت ارشاد سوالاتی پرسیده شده بود،پیرامون آن توضیحاتی به ما بدهید.
کوشکی: در جشنواره فجر سال ۹۰ ، از مجموع ۷۲ فیلم ۱۳ تا از فیلم ها با تم خیانت بود، که مورد اعتراض کثیری از طرف مردم ائمه جمعه همچون آیت الله علم الهدی وحجت الاسلام نمازی امام جمعه کاشان وهمچنیبن شهر بوشهرقرار گرفت.در فیلم گشت ارشاد به امام حسین(ع) اهانت شد. در بوشهر شورای تامین استان اکران این فیلم را نداد.
بعد از اعتراض شهرداری و حوزه هنری تصمیم گرفتند که فیلمهایی که با محتوای خیانت ساخته میشد را اکران نکنند، متاسفانه برنامه هفت به دست سینمای ضد انقلاب بود،« جیرانی» کسی است که دستیار ساخت فیلمی بوده که این فیلم سکسیترین فیلم قبل از انقلاب بوده است.بد بودن این فیلم تا حدی بود که ساواک هم با اکرانش مخالفت کرد و در حد توقیف آن را جلو برد. فیلمی بود که رابطه جنسی را با بدترین شکل در سینما ایران نشان داد، جیرانی که دستیار ساخت چنین فیلمی را در پرونده خود دارد،امروز مجری برنامه هفت تلویزیون جمهوری اسلامی ایران می شود.
برنامهی هفت برای اینکه یک محملی داشته با من تماس گرفتند که آیا شما با کار حوزه هنری موافیقید؟من گفتم: خوب حوزه هنری وظیفه اش تبلیغات اسلامی است ، اگر فیلم خلاف خانواده نشان دهد خلاف عفت بوده و اصلا با اساسنامه و وظایفش متضاد است.
برخی معتقدند در مخالفت با ده نمکی زمانی که جریان روشنفکری علیه وی فعالیت میکرد شما یک صحبتهایی داشتید که به ضرر این جریان خودی تمام شد نظر شما درباره این موضوع چیست وآیاه نوز با ده نمکی و رسواییاش مخالف هستید؟
کوشکی: من از آقای ده نمکی وقتی فیلم رسوایی را ساخت یک سوال پرسیدم گفتم آقای ده نمکی روی نشان دادن این فیلم را به صاحب الزمان (عج)را دارید؟ ما ملاکمان برای موافقت یا مخالفت چه باید باشد؟ باید دین باشد! آیا آن فیلم ابزارهای درستی برای انتقال پیامش را به کار گرفته بود؟ در فیلم رسوایی جذابیت های جنسی چه قدر موثر بود؟
برخورد دولت با رسانههای منتقد را چطور ارزیابی میکنید؟
کوشکی: وقتی که « روزنامه آسمان»یک حکم قضایی را غیرانسانی خطاب کرد، دولت واکنشی نداشت، در حالی که رئیس جمهور سوگند میخورد که پاسدار اسلام و مقدسات باشد، وقتی که یکی از نشریات ولایت علی ابن ابی طالب را انکار کرد دولت هیچ کاری با آن نداشت، اما جالب است وقتی نشریه یالثارات سال 92 مقالهای مینویسد که افکار معاون رئیس جمهور فمنیستی است، به عنوان توهین به مقدسات این نشریه توقیف میشود آن هم به مدت چهار ماه! یا برای مثال روزنامهای خبر مرگ ملک عبدالله را میدهد، توقیف میشود، ظاهرا نظر دولت این است که بگوید پادشاه عربستان 120 سال دیگر زنده است! در خود روزنامه سعودی با منتقدین اینگونه برخورد نمیشود، به نظر دولت ، روزنامهها اگر کسی بمیرد نباید خبر بدهند.
جرم روزنامه منتقد این بود که نباید خبر مرگ پادشاه یک کشوری را میداد و از آن جالبتر این است که وزیر ارشاد علیه فلان نشریه و عواملانش که توقیف شده آنهم به صورت غیرقانونی صحبت و اهانت میکند و بعد خود را مدافع حقوق نشریات و رسانهها میداند. بازخورد این حرکت، نمایشگاه مطبوعات امسال میشود،بااین اتفاقی که افتاد دوستان دولتی و ارشاد خوشحال شدند و اگر روی انجام این کار را داشتند، حتما بیان میکردند که این نشریات اضافی و مزاحم هستند پس باید درشان تخته شود!
«حسام الدین آشنا » مشاور رئیس جمهور صراحتا اعلام کرد که ما یارانه را براساس تعریف نشریات از دولت پرداخت میکنیم، زمان رضا خان هم فکر نکنم اینگونه بود!یکی بیایدبگوید هر کسی که بله قربان گو باشد پول به آن بیشتر میدهیم و هر کسی که منتقد است توقیفش میکنیم این هم مصداق اعتدال در حوزه رسانه است!
با توجه به اجرایی شدن برجام،مطالبه شما از دولت چیست؟
کوشکی: «هیچی» مرا به خیر تو امید نیست شر نرسان!
گزارش از : زهرا کوشافر