گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- استان گیلان، حضور پررنگ مردم در صحنه انتخابات نشانه بالندگی جامعه و نظام است؛ از این رو بر همه ما واجب است که از سلامت و شفافیت آن دفاع کنیم و با روشنگری و تبلیغات سالم حضور حداکثری و انتخابی سالم داشته باشیم.
مشارکت بالای مردم در انتخابات متعدد میتواند پشتوانه محکمی برای مسئولان باشد؛ بنابراین جهت برخورداری از این حق و حرکت به سمت جامعه ای رو به رشد، شرکت در انتخابات و حضور فعال در این صحنه یک وظیفه ملی و دینی است و بر همه ما واجب است که این حضور را هرچه بیشتر پررنگ تر نماییم.
با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری خبرگزاری دانشجو در رشت در نظر دارد با انجام گفتوگوی اختصاصی از دانشجویان و فعالین دانشگاهی به بررسی فضای حاکم بر شهر و کشور بپردازد تا مردم با روشنگری و حضور پرشور پای صندوقهای رای بتوانند و یک نماینده پاسخگو و خدمتگزار انتخاب نمایند.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت گفتوگویی در این خصوص با علی نژاد، جانشین خواهر دانشگاه پیام نور ماسال انجام داده است که به شرح زیر است:
برگزاری انتخابات امسال با سال های گذشته چه تفاوتی دارد؟
فضای انتخاباتی کشور در سال جاری با ادوار گذشته متفاوت است و این تفاوت به وضوح مشاهده میشود؛ چرا که در سال های گذشته تنها انتخابات مجلس و ریاست جمهوری وارد عرصه سیاسی میشدند؛ اما امسال با همزمانی انتخابات مجلس و خبرگان، عده ای سعی دارند از مجلس خبرگان که اساسا ماهیت سیاسی ندارد، بهره برداری سیاسی کنند.
انتخابات مجلس خبرگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نکته مهم این است که ماهیت مجلس خبرگان سیاسی نیست؛ اما متأسفانه عده ای قصد سیاسی کردن انتخابات خبرگان را دارند و این بار از طریق نوه امام(ره) وارد شده اند.
نظر شما در خصوص ورود سید حسن خمینی به عنوان کاندیدای مجلس خبرگان چیست؟
سید حسن خمینی در ابتدا اعلام کرده بود که برای شرکت در انتخابات مستقل به میدان آمده است؛ اما بارها او را کنار افرادی مشاهده کردیم که مشخص است به وسیله نوه امام با توجه به سرمایه گذاری دشمنان روی این دو انتخابات، به دنبال رسیدن به مقاصد سیاسی خود هستند.
سید حسن خمینی خود را تافته جدا بافته دانست و در آزمون اجتهاد شرکت نکرد، آیا منشأ این قانون گریزی تنها نوه امام بودن است؟ این همه تبعیض برای چیست؟ جز اینکه نوه امام هست؟ آیا افرادی که خود را برتر از دیگران میدانند، صلاحیت نماینده شدن را دارند؟
سید حسن خمینی بهتر بود به وصیت امام (ره) عمل میکرد و با داشتن چنین جایگاهی وارد بازی های سیاسی نمیشد.
اما به سید حسن خمینی، نوه امام (ره)،که به جایگاه علمی خود مطمئن هست توصیه میشود، به احترام جایگاهشان میان مردم وارد بازی های سیاسی نشود و اجازه ندهد از مقامش سوءاستفاده شود و عده ای از این طریق جریان های فتنه را پیاده سازی کنند.
نقش دانشجویان را در برگزاری انتخاب سالم چطور ارزیابی می کنید؟
دانشجویان که قشر همیشه پویای جامعه هستند و جریانات را رصد میکنند باید با توجه به فرمایشات رهبری از مسئولان و کاندیدای انتخابات، مطالبه گری کنند و از حزب گرایی بپرهیزند.
نقش رسانه ها چقدر در برگزاری انتخابات موثر است؟
رسانه ها نقش بسزایی در انعکاس اخبار انتخابات و معرفی کاندیدا دارند؛ باید بتوانند شفاف و واضح و درخور فهم مردم در راستای رعایت اخلاق انتخاباتی این مهم را انجام دهند؛ چرا که با ورود چهره های جدید به عنوان کاندیدای خبرگان، همچون سید حسن خمینی علاوه بر اینکه باعث شد تا عده ای در داخل از وی برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنند، بلکه بهانه ای شد تا فضای رسانه ای داخل و خارج هم تقویت شود.
چرا که دشمن هر لحظه در کمین است تا با کوچکترین نقصی که در انتخابات دیده می شود از طریق رسانه های غربی آن را بزرگ جلوه دهد و آرامش مردم ایران را بهم بزند.
انتخاب خوب و مردمی چه ویژگی های باید داشته باشد تا با کمال آرامش به نتیجه مطلوب برسد؟
با توجه به وجود طیف های مختلف انتخاباتی، کاندیدا باید به دور از ایجاد تنش و هیجانات کاذب و حرمت شکنی یکدیگر، همچنین مدنظر قرار دادن منویات رهبر معظم انقلاب فعالیت کنند تا جو حاکم در کشور در کمال آرامش به انتخابات برسد.
انتخاب خوب و مردمی انتخابی است که مردم مشارکت حداکثری داشته باشند، این مشارکت حداکثری اقتدار یک جامعه مردم سالار را نشان میدهد و همانطور که رهبر انقلاب می فرمایند: مردم با بصیرت و تفکر، انسان های صالح را انتخاب کنند.
برای جلو گیری از بروز فتنه در صحنه انتخابات چکار باید کرد؟
برای جلوگیری از بروز فتنه در انتخابات لازم و واجب است که کاندیدا از ولایت فقیه تبعیت داشته باشند، همان اصلی که حذفش در سال ۸۸ از سوی برخی باعث سوءاستفاده دشمن شد.
در برههای از زمان قرار گرفتهایم که با اجرایی شدن برجام، دشمن بیشتر از پیش به دنبال نفوذ است و به بیان رهبری، با لبخند و ماسکی که بر چهره زده نمیشود اعتماد کرد.
تنها رمز جلوگیری از تکرار فتنههای قبلی و بروز فتنههای جدید اطاعت از ولایت مطلقه فقیه است که این پیروی هم شرایطی دارد و شرط اصلی آن بصیرت افزایی است که خود مقام معظم رهبری نیز در این باره بسیار بسیار تأکید داشته و دارند؛ب نابراین امروز این بصیرت باید سرلوحه انتخاب ما قرار بگیرد.
مسئولان باید بدانند که راه مبارزه با استکبار با اجرایی شدن برجام به پایان نرسیده و همچنان ادامه دارد، اینگونه میشود از بروز فتنه های جدید جلوگیری کرد.
مطرح کردن شورای رهبری نشان از نفوذ در نظام نیست؟
مسئله ای که بسیار حائز اهمیت است، مطرح شدن شورای رهبری در مجلس خبرگان است و این چیزی جز ایجاد فتنه جدید در بدنه نظام نیست.
اصلا در کجای تاریخ اسلام آمده که فرماندهی شورایی بوده است؟ یقینا طرح این مسئله مغرضانه بوده و مسلما هوشیاری مردم و مسئولان و نخبگان را می طلبد تا بدین وسیله اجازه نفوذ به دشمن را ندهند، این هوشیاری و بیداری تنها با بصیرت افزایی و دشمن شناسی حاصل میشود.
مقام معظم رهبری فرمودند که جبهه وسیع دشمن را در مقابل خود داریم که میخواهند ماندگاری انقلاب را از بین ببرند این نکته در آستانه این دو انتخابات، حائز اهمیت بیشتری است و این ماندگاری زمانی حفظ میشود که افرادی که مکتب امام (ره) را علمی و عملی قبول دارند و در خط مقدم جبهه جنگ نرم، پیرو منویات رهبری عمل میکنند و ولایت مدار هستند، خدمتگزار نظام باشند.
چرا عده ای درصدد اعمال فشار بر شورای نگهبان هستند؟
با انتخابات پیش رو عده ای درصدد هستند تا با قانون گریزی وارد مجلس شوند؛ از این رو شورای نگهبان را زیر اهرم فشار قرار داده اند؛ چرا که می دانند شورای نگهبان ریزبینانه، فعالیت و پیشینه افراد را رصد میکند و اجازه نمیدهد افرادی که علمی و عملی پایبند به موازین اسلامی نیستند وارد مجلس یا شورای نگهبان شوند؛ اما عده ای همیشه دنبال آشوب و فرافکنی هستند و این موضوع نه تنها از اوایل انقلاب بلکه از صدر اسلام وجود داشته است.
اما کاندیداها چه آنها که تأیید صلاحیت شدند و چه آنها که رد صلاحیت شدند باید سعه صدر داشته باشند و پیرو فرمایشات رهبری عمل کنند.
اما کاندیداها برای رأی آوردن و چند صباحی پشت میز نشستن و ژست گرفتن، آخرت خود را به دنیا نفروشند، وعده های دروغین ندهند، برنامه برای شهر و کشور داشته باشند.
مسئله مهمتر اینکه دشمن شناس باشند و یادشان نرود این پست و مقام ها را مدیون چه کسانی هستند، وقتی پشت میز نشستند یادشان نرود چه وعده هایی دادند و به فکر محرومین هم باشند و خلاصه جهادی و برای رضای خدا کار کنند تا هم آخرت را برای خود مهیا کرده باشند و هم دنیای خود را آباد.