به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سید منصور حسینی دبیر پنجمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر و مدیرعامل بنیاد فرهنگی اصناف ایران در گفتگو با ستاد خبری این جشنواره از آغاز به کار دبیرخانه پنجمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر خبر داد.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز فرصت یکماهه متقاضیان شرکت در جشنواره عنوان کرد: فراخوان رسما دیروز منتشر شده است. هر کمیتهای به صورت مجزا برنامههای خود را در غالب یک فراخوان اعلام کرده و در واقع ما تمامی برنامهها را به صورت یک پارچه و در قالب فراخوان منتشر کردهایم. با توجه به اینکه زمان ثبت آثار یا در خواست برای شرکت در جشنواره از بهمن ماه آغاز و تا اسفندماه ادامه خواهد داشت؛ علاقه مندان یک ماه فرصت دارند تا در جشنواره شرکت کنند.
وی با اشاره به مهلت ارسال مقالات به جشنواره پنجم مد و لباس نیز توضیح داد: بخش پژوهش جشنواره مد و لباس امسال که در قالب بخش علمی برگزار خواهد شد؛ برای شرکت کنندگان در بخش مقالات علمی و پژوهشی مهلت طولانی تری در نظر گرفته و علاقمندان شرکت در این بخش میتوانند، تا پایان اردیبهشت ماه آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
سید منصور حسینی با اشاره به اینکه جشنواره امسال با هدف ترغیب طراحان، به ویژه استعدادهای جوان برای دست یابی به الگوهای نوین مد و لباس برگزار خواهد شد؛ عنوان کرد: استعدادیابی از طراحان جوان و در عین حال توجه به پیشکسوتان در این عرصه میتواند بستر مناسبی جهت معرفی هنر و فرهنگ ایرانی را فراهم آورد. از سوی دیگر امکان ایجاد فضایی سالم برای تعامل در بین طراحان و تولیدکنندگان پوشاک فراهم آمده و به پویایی صنعت پوشاک بومی کمک کند.
دبیر پنجمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر با اشاره به توانمندیهای بومی و تنوع طرحهای پوشاک سنتی ایران خاطرنشان کرد: معرفی توانمندیهای فرهنگ ایرانی در ارائه طرحهای خلاقانه به جامعه، توجه را به قابلیتهای بومی پوشاک ایرانی جلب و زمینههای راه یافتن فرهنگ بومی به پوشاک را ایجاد میکند. علاوه بر این نه تنها تغییر ذائقه مردم در جهت استفاده از پوشاک ایرانی صنعت پوشاک ایران را تقویت و از تولید داخلی به نحو موثری حمایت میکند، بلکه بازارهای جهانی را جهت اشاعه فرهنگ پوشاک ایرانی شناسایی و به توسعه صادرات پوشاک ایرانی کمک خواهدکرد. این امر به یقین به توسعه و اشتغال پایدار در صنعت پوشاک کمک خواهد کرد.
او هم چنین بالابردن سطح آگاهی در مسیر رسیدن به فرهنگ استفاده از پوشاک ایرانی از اهداف مهم جشنواره خواند و افزود: برپایی جشنوارههایی ازین دست، امکان شناسایی، معرفی، تعامل و مشارکت موسسات، اصناف، سازمانها، نهادها، ارگانها، مراکز علمی، آموزشی فعال در زمینه مد و لباس اعم از حقیقی و حقوقی را فراهم میآورد و بازتاب این حرکت از طریق رسانههای مردمی میتواند به افزایش ثمربخشی و فعالیتهای تأثیر گذار در بخش ساماندهی مد و لباس کمک شایانی داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به حضور اتحادیه در جشنواره مد و لباس، قطعا جشنواره پرشورتری خواهیم داشت. گرچه جشنواره مد ولباس فجر نسبت به جشنوارههای دیگر نوپاست، میتوان گفت؛ به نسبت جوان بودن پیشرفت خوبی داشته و کارهای زیر ساختی در این رابطه انجام گرفته که باید عملیاتی شود.
علاقمندان میتوانند فراخوان را از طریق پایگاه اطلاع رسانی جشنواره به آدرس www. icfg. ir دریافت نمایند.
پنجمین جشنواره مد و لباس فجر از هجدهم تا بیست و دوم اسفندماه 94 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران توسط بنیاد فرهنگی اصناف ایران برگزار خواهد شد.