به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، آیت الله عسگر دیرباز، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان طی نشستی بصیرتی که در دانشگاه پیام نور بجنورد و با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاههای این شهرستان برگزار شد، به پرسش و پاسخ پیرامون مسئله انتخابات مجلس و خبرگان پرداخت.
نیت خداپسندانه پشت طرح مسئله شورایی شدن رهبری نیست
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا مسئله شورایی شدن رهبری مطابق با قانون است، تصریح کرد: شورایی شدن رهبری بحثی اصولی نیست و اینکه عدهای نزدیک انتخابات و به شکلی عامه پسند آنرا مطرح کنند نیت های خداپسندانه پشت آن نیست.
آیت الله عسگر دیرباز خاطرنشان کرد: حتی اگر شورایی هم در این موضوع ایجاد شود، باز هم یک رئیس می خواهد که در نهایت تصمیم نهایی را بگیرد و می شود همان و این در حالی است که مقام معظم رهبری بسیار اهل مشورت هستند و در تمام امور و با تمامی کارشناسان مشورت میکنند.
شورای نگهبان تنها قانون را اجرا می کند و هرگز مسائل جناحی مدنظرشان نیست
رئیس دانشگاه قم در ادامه بیان کرد: شورای نگهبان یک نهاد قانونی است که وظایفی حقوقی از جمله نظارت استصوابی برای آن تعیین شده است و از ابتدا هم بوده و مختص به این دوره نیست.
وی عنوان کرد: هیات نظارت نامزدها را بر اساس صلاحتشان تایید میکند و مردم نیز در انتخابات به تایید شده ها رای خواهند داد.
آیت الله دیرباز تصریح کرد: کسی ادعای عصمت شورای نگهبان را ندارد و آنها نیز طبق آمار و اسناد اقدام میکنند و ممکن است خطایی هم رخ دهد که در قالب راهکارهای قانونی قابل پیگیری است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: گاهی تعداد نامزدها مثل این دوره خیلی زیاد است و کار دشوار میشود؛ بنابراین برخی بنا به دلایلی از جمله کمبود اسناد و مدارک مشمول عدم احراز می شوند که میتوان با در اختیار قرار دادن اسناد بیشتر به احراز شخص کمک کرد.
وی گفت: در بدنه شواری نگهبان انسانهای بسیار مخلص، تیزهوش و با تجربه حضور دارند که بار اولشان نیست کار احراز صلاحیت ها را انجام می دهند و با توجه به شناختی که از نزدیک از آنها دارم هرگز منافع شخصی را مدنظر قرار نمیدهند.
آیتالله دیرباز در ادامه بیان کرد: اشخاصی که در بدنه شورای نگهبان حضور دارند در عمل ممکن است اشتباهاتی انجام دهند؛ اما اصول کاملا رعایت می شود و ما هم اگر دفاع میکنیم از اصول دفاع میکنیم که در قانون هم وجود دارد.
هجمه به شورای نگهبان روش تازه ای نیست
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان گفت: اگر عدهای هجوم بیاورند و برای تایید یا رد نامزدها هجمه و جوسازی کنند، مردم باید بدانند این مسئله در انتخابات قبلی هم با شدت و ضعف وجود داشته و روش تازه ای نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: آنچه که ما به ان واقف هستیم، این است که هر اقدامی براساس قانون است؛ بنابراین ما میتوانیم از آن قاطعانه دفاع کنیم.
این استاد حوزوی در پاسخ به این سئوال که چرا مدتی است رهبر معظم انقلاب از موضوع اسلام رحمانی بر حذر می دارند، بیان کرد: یکی از تلاشهای ایشان این است که مقابل موجهای غلط جامعه بایستد مثلا برخی میخواهند برای تفکیک از اسلام داعشی بگویند اسلام ما رحمانی است.
وی در ادامه افزود: عدهای قصد دارند آیات جهاد را حذف کنند؛ در حالی که ما باید اسلام را جامع معرفی کنیم و هرگز مسئله مبارزه با ظلم و کفر و استکبار را از اسلام مخفی نکنیم.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان در ادامه توضیح داد: هدف از اسلامشناسی این است که حق نداریم با توجه به شرایط روز جایی را کمرنگ و جایی را پررنگ کنیم، مقام معظم رهبری انتظار دارند اقشار جامعه این تعادل و جامعیت را حفظ کنند.
لازمه مشاغل حساس احراز مثبت بودن افراد است
رئیس دانشگاه قم در پاسخ به این سئوال که منظور از عدم احراز چیست، بیان کرد: لازمه مشاغل حساس این است تنها اثبات منفی نبودن فرد کافی نیست، بلکه باید مثبت بودنش هم احراز شود.
وی ادامه داد: عدم احراز به معنای رد صلاحیت نیست که بگوییم باعث از دست رفتن آبروی فرد بشود؛ بلکه این مسئله به معنای این است که اسناد برای احراز مثبت بودن وی کم بوده نه اینکه شخص منفی باشد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان در ادامه تاکید کرد: هدف قانون در برگزیدن شخصی به عنوان نامزد انتخاباتی این است که مثبت بودن فرد احراز شود و عدهای میخواهند بگویند این قانون مشکل دارد.
اگر تضرع داشته باشیم می توانیم در فتنه ها تصمیم صحیح بگیرم
آیت الله دیرباز در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا امروز افرادی در لباس روحانیت و حتی روحانیونی که پیشکسوت انقلاب بودند را مشاهده میکنیم که اظهاراتی خلاف مصالح اسلام و انقلاب دارند، تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی عدهای سراغ مسئولیتهایی رفتند و با مسئولیت خود سرگرم شدند و کمتر به خودسازی پرداختند، همچنین افرادی با گرایشهای مختلف و انگیزههای گوناگون وارد جامعه روحانیت شدند.
وی خاطرنشان کرد: روحانیب همواره به تقوا، پاکی و دوری از دنیا شناخته شده است، آنها مقید هستند که قبل از نماز صبح حتما تضرع داشته باشند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان در پایان گفت: اگر در مواقع عادی انسان غفلت و اشرافی گری نداشت و ارتباط خود را با خداوند به وسیله تضرع حفظ کرد، در هنگام فتنه نیز میتواند تصمیم صحیح بگیرد و درست عمل کند.