به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، این بار دانشجویان قصد کرده اند گامی هر چند کوچک برای تحقق اقتصاد مقاومتی بردارند و با حضور خود در روستای گلیان به آن دسته از کشاورزان و باغدارانی که یا به علت کهولت سن و یا مشکلات مالی از عهده انجام امور خود بر نمی آیند کمک کنند.
گوشی ها غلاف!
گوشی ها و شبکه های اجتماعی را برای یک روز غلاف کرده اند و تعطیلات آخر هفته و پس از ایام پرفشار امتحانات را برای حضور در میان محرومین و خدمت رسانی برگزیده اند.
همگی جوان هستند و با بازوهای تناور؛ می خواهند توان خود را برای کندن باغ و آماده سازی آن برای ایام بهار و تولید هرچه بیشتر محصول و آبیاری آسان خرج کنند.
اتفاقا کار جمعی هم خیلی انگیزه ها و انرژی ها را افزایش داده است و چون برادرانی صمیمی دوشادوش هم بیل می زنند و عرق می ریزند، آنهم برای رضای خدا.
از همه دانشگاهها هستند، از بجنورد و شیروان و برخی نیز خود فرزند روستا هستند و به کار آشنا، دیگر دانشجویان را که شاید تا کنون بیل به دست نگرفته اند را هم راهنمایی می کنند و با خنده و شادی کار می کنند.
صاحب باغ هم برای همگی شان آرزوی توفیق و دعای خیر می کند، ظهر که می شود آماده نماز می شوند و در وسط باغ و در هوایی که زیاد رنگ زمستان به خود نگرفته مشغول نماز جماعت می شوند.
بعد هم ناهار را خورده و به کار ادامه می دهند تا بتوانند هرچه بیشتر گره ای از پیشانی کشاورزان محروم اما پرتلاش باز کنند و در این کار خیر از همدیگر سبقت بگیرند.
قدم های کوچک؛ تاثیرات بزرگ
احمد الهوردی زاده مسئول بسیج دانشگاه پیام نور بجنورد که گویا تمام بچه های تشکلش را پای کار آورده می گوید: این آغاز کار است و بنا داریم پیش از اردوی جهادی عیدانه دو بار دیگر با محوریت کمک به اقتصاد مقاومتی اردو برویم.
او می گوید: برادران را بیشتر در حوزه کشاورزی و باغداری بسیج کرده ایم و خواهران نیز در حوزه آموزش مهارت های زندگی و هنر های دستی به خانم های روستا فعالیت می کنند.
احمد از شناسایی عزیزانی که نیاز به کمک و حمایت دارند توسط پایگاههای بسیج محلات آن منطقه خبر داد و گفت: حضور بچه های جهادگر در مناطق محروم و کمک به مردم آنجا بازتاب و برکات زیادی داشته است.
او ادامه می دهد: حتی رفتارهای دانشجویان زیر نظر جوانان و نوجوانان قرار می گیرد و از دانشجویان برای خود الگوسازی می کنند.
این فعال دانشجویی و جهادی تاثیری که اردوی جهادی بر خود دانشجویان می گذارد را دوچندان توصیف کرد و گفت: آشنایی با محرومیت ها و کار کردن و عرق ریختن برای محرومین حس مسئولیت پذیری عجیبی به ما می دهد.
وی در پایان از تمام دانشجویانی که تاکنون توفیق حضور در این اردوها را نداشته اند دعوت کرد برای یک بار هم که شده طعم شیرین اردوی جهادی را تجربه کنند چرا که قطعا مشتری ثابت خواهند شد.
می سازیم تا ساخته شویم
مهرداد باغچقی از دانشجویانی که در این اردو شرکت کرده است نیز به خبرنگار ما چنین می گوید: برخی از دانشجویان در گروه جهادی حضور داشتند که خود صاحب باغ بودند ولی تاکنون برای خود دست به بیل نبرده بودند.
او ادامه می دهد: در واقع برای کندن باغ خود کارگر می گرفتند اما حالا آمده بودند خود در قالب یک کارگر ساده برای محرومین بیل می زدند و نه تنها غرور خود را خورد شده نمی دیدند بلکه احساس غرور می کردند.
باغچقی یکی از مهمترین آثار این اردوها را همین خودسازی عنوان کرد و گفت: ما بین خودمان شعاری برای اردوی جهادی تعیین کرده ایم و آن «می سازیم تا ساخته شویم» است.
جایگزینی چند روز کار یک نفره با یک روز کار چند نفره
اشعری مسئول بسیج دانشجویی شیروان نیز در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: اردوهای جهادی یکروزه طرحی جدید است که می توان توسط آن با کمترین هزینه و در هر زمان چه در ایام تحصیل و تعطیل به محرومیت زدایی پرداخت.
وی افزود: بر این اساس طبق شناسایی هایی که از کشاورزان و باغداران محروم صورت گرفت آن دسته از افرادی که بخاطر مشکلات مالی امکان بهسازی و فعالسازی باغات خود را نداشتند هدف اردوی جهادی واقع شدند.
این فعال دانشگاهی با اشاره به اینکه استقبال از این اردوها خصوصا در میان دانشجویان جدید قابل توجه بود، گفت: بحمدا... بواسطه حضور پررنگ دانشجویان جهادگر کارهایی که زمان زیادی نیاز داشت طی یک روز انجام می شود.
وی گفت: از نزدیک شاهد تاثیرات مثبت و مفیدی که اردوی جهادی بر خودسازی و تغییر نگرش دانشجویان دارد هستیم و خیلی از دانشجویان جدید که به جمع ما پیوسته اند ضمن ابراز خرسندی می گویند اصلا تصور نمی کردیم بتوانیم در چنین برنامه هایی شرکت کنیم.
اشعری در پایان بیان کرد: این طرح تا فرارسیدن موسم اردوهای جهادی ایام عید ادامه خواهد یافت و دانشجویان می توانند جهت ثبت نام به دفاتر بسیج دانشجویی در دانشگاهها مراجعه کنند.