به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، همایش «ناگفتههای فضای مجازی» با حضور حجتالاسلام قدرتی، رئیس کل دادگستری استان و محمد مسلم یاران، دادستان شهرستان بجنورد در دانشگاه پیامنور بجنورد برگزار شد.
در ابتدای این برنامه مسعودی فرد، سرپرست دانشگاه پیامنور استان گفت: ملت آگاه ایران توانستند با عزمی راسخ و شور ونشاط به یاد ماندنی حضور یافتند تا سرنوشت کشور را رقم زدند و بار دیگر چهره درخشان وپر اقتدار خود را به جهانیان نشان دهند.
سرپرست دانشگاه پیام نور استان افزود: فضای مجازی مانند تکنولوژی های مدرن موبایلی که با خود حاوی فرهنگی جدید است نیاز به تحلیل دارد، طبیعتا انتظار ما از شما دانشجویان این است که از این ابزار که هم می تواند فرصت باشد و هم تهدید درست استفاده کنید.
در ادامه همایش یاران دادستان بجنورد ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه و دانشجويان فعال انجمن حقوق، فقه حقوق و علوم سیاسی بیان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی تکان دهنده است، ایشان می فرمایند اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامي است.
یاران با اشاره به اینکه فضای مجازی هم فرصت است و هم تهدید، ادامه داد: یکی از فرصت های فضای مجازی دسترسی آسان به انبوه اطلاعات است؛ اما همین مزیت عیب نیز محسوب می شود؛ چرا که برخی از این اطلاعات مستند و واقعی هستند و برخی نیز غیر واقعی و کذب، که تمامي افراد برای برسی اینکه آیا این اطلاعات درست است فرصت کافی ندارند؛ بنابراین ذهنیت آنان با مطالب غیر واقعی و شبهه ناک متاثر می شود که این خیلی خطرناک است.
دادستان بجنورد با بیان اینکه از طریق فضای مجازی کلاهبرداری و ترویج بی حجابی و بدحجابی و توهین به مقدسات مکرر رخ می دهد، گفت: همچنین افراد زیادی که به وسیله نرم افزارهایی مانند فتو شاپ و یا فریب خوردن توسط افراد سودجو تصاویر و فیلم های خصوصی شان منتشر و آبروی خود و خانواده شان مورد تهدید واقع می شود.
وی در پایان گفت: ما می توانیم با برگزاری کارگاههای بصیرت افزایی پیرامون تهدیدات فضای مجازی موبایلی کاربرانی که ممکن است به سادگی قربانی توطئه های بدخواهان شوند را به کاربری هوشمند و آگاه تبدیل کنیم که در صورت هماهنگی با دانشگاه اعلام آمادگی می کنیم که در اسرع وقت با چنین برنامه هایی در خدمت دانشجویان عزیز باشیم.
بعد از سخنرانی دادستان یاران، حجت الاسلام قدرتی، رئیس دادگستری خراسان شمالی با اشاره به اینکه امروز فضای مجازی را نمی توان از زندگی افراد تفکیک کرد و در سطح گسترده ای این فضا در حال استفاده است، خاطرنشان کرد: صلاح جامعه به دست شما دانشجویان است، شماييد که می توانید در عمق جانتان با فساد و جرم و آسيب های اجتماعی مقابله کنید، دشمنان می خواهند از پتانسیل شما جوانان به نفع خودشان استفاده کنند که یکی از راههای نفوذ آنها به این قشر با نشاط همین فضای مجازی ست.
قدرتی با بیان اینکه فضای مجازی قابلیت های مثبتی از جمله ایجاد محیط شخصی برای بیان نظرات و ارتباط راحت وسریع با دوستان و مخالفت با نظر دیگران و آزادی بیان و آزاداندیشی دارد، در پاسخ به سئوالی پیرامون علت فیلتر نشدن تلگرام گفت: اختلاف نظرهایی در این موضوع هست که باعث به نتیجه نرسیدن تصمیمات میشود، هم اکنون فقط ساماندهی شبکه های مجازی شروع شده؛اما طرحش کامل اجرا نشده و تا به حال برنامه تلگرام زیر بار این موضوع نرفته است.
قدرتی در پاسخ به این سئوال که یکی از بیشترین آمارهای طلاق مربوط به دختر پسرهایی است که باهم دوست می شوند و پس از ازدواج نمی توانند به هم اعتماد کنند، مشکل کجاست، گفت: دین مبین اسلام این روش را نابجا می داند و علت این بی اعتمادی نیز این است که مخصوصا پسران نسبت به خانمی که قبل از ازدواج با او دوست بوده اند پس از ازدواج نمی توانند اعتماد کنند؛ چون می گویند او که با من دوست شد حتما با چند نفر دیگر هم دوست بوده است؛ اما با این وجود اگر شخص خطایی کرد باید آنرا قبول کند و توبه کند و تصمیم بگیرید که دیگر سمت خطا نرود.
یاران دادستان بجنورد نیز در پایان در پاسخ به سئوال دانشجوی رشته حقوق مبنی بر اینکه آیا در قانون مجازات سال 94 در خصوص فضای مجازی ماده داریم، گفت: تمام جرائم در بحث فضای مجازی و جعل رایانه ای و تشويش افکار عمومی مانند جرایم در فضای غیر مجازی است و ماده ها و قوانین مهم و زیادی در این موضوع وجود دارد که پیشنهاد می کنم حتما آنرا مطالعه و نشر دهید.