گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو -بجنورد، دانشجویان در اتاق سایت مشغول انتخاب واحد هستند، برخی از چهرهها مضطربند، یکی از آنها می پرسد دروسم الکترونیکی خورده باید چکار کنم؟ بغل دستی اش می گوید دروس خودخوان دیگر ارائه نمی شود و به جای آن روش الکترونیکی جایگزین شده است.
زیرساخت های آموزش الکترونیکی آماده نیست
از آنها می پرسم نظر مدیرگروه ها در خصوص الکترونیکی شدن دروس چیست، یکی شان می گوید: آنها هریک صحبت های متفاوتی می کنند، برخی می گویند هر کدام از کلاس ها که به حد نصاب نرسد الکترونیکی می شود و اگر پیش از شروع کلاسها تعداد انتخاب کنندگان کافی باشد کلاس حضوری برگزار می شود. او ادامه می دهد: در رشته ما که تعداد دانشجویان کم است اکثر دروس به حد نصاب نرسیده و الکترونیکی ارائه شده است و ما نمی دانیم آیا زیرساخت های دانشگاه برای برگزاری کلاس الکترونیکی مهیا است یا اینکه باید در منزل هزینه تلفن و اینترنت بپردازیم و آنجا از تدریس اساتید بهره مند شویم.
این دانشجوی پیام نور به مشکل دیگری که این سیستم بوجود آورده است اشاره می کند و می گوید: گزینه "خودخوان" از انتخاب واحد حذف شده است و تنها می توان دروس را "عادی" و "الکترونیکی " انتخاب کرد و بر طبق شواهد شهریه دروس الکترونیکی نیز معادل دروس عادی است این در حالیست که ما برای دروس خودخوان شهریه کمتری می پرداختیم. گویا الکترونیکی شدن دروس، ذهن خیلی از دانشجویان پیام نور را این روزها به خود مشغول کرده، از هزینه های زیرساختی گرفته تا نیاز بسیاری از دانشجویان به افزایش مهارت استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی.
اما این تمام ماجرا نیست، مطلع شدیم جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور بجنورد بعد از اینکه ابلاغیه جدید سازمان مبنی بر جمع آوری شهریه ها زود تر از موعد همیشگی مطرح شده است قصد برگزاری تجمع مقابل ساختمان اداری را دارند. این موضوع تنها مربوط به خراسان شمالی نیست و از برخی استانهای دیگر نیز خبر می رسد این تجمعات صنفی برگزار شده است، خبرنگار ما نیز سری زده به این محل و بعد از گفتگو با دانشجویان معترض جزئیات بیشتری را جمع آوری کرده است.
شاید انصراف بدهم
محمدی دانشجوی ترم هشت رشته معماری در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: از سوی دانشگاه اعلام شده که دانشجویان تا 25 بهمن سال جاری می بایست شهریه خود را پرداخت کنند، در حالی که من و همسرم هر دو دانشجو هستیم و نمیتوانیم این هزینه را تا تاریخ مذکور تامین کنیم و شاید مجبور به انصراف شویم. وی با اشاره به اینکه ترم پیش تا ایام امتحانات امکان پرداخت شهریه وجود داشت، افزود: خیلی از افراد به لحاظ اینکه می توانند شهریه را تا پایان ترم پرداخت کنند این دانشگاه را انتخاب میکنند.
این دانشجوی پیام نور در خصوص الکترونیکی شدن دروس نیز اظهار کرد: اولا دانشگاه زیرساختهای مناسبی ندارد، مثلا اتاق سایت اکثر اوقات بسته است، سیستم به تعداد دانشجویان وجود ندارد و اینترنتی که سرانه سالانه هر دانشجو است در اختیار آنان قرار نمی گیرد.
هر روز یک قانون جدید!
یکی از دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: اکثر دانشجویان گلایه دارند و مخالف این قانون جدید هستند، مثلا خودم به تازگی شهریه ثابت را از اقوام قرض کرده ام و برایم مقدور نیست تا چند روز آینده شهریه متغیر را بپردازم. وی در ادامه گفت: این که هر روز یک قانون جدید در این دانشگاه اجرا میشود بسیار عذابآور است، دانشجو تا خودش را با یک قانون تطبیق میدهد، قانون دیگری ابلاغ می شود که این روال موجب سردر گمی می شود.
دکتر علی بادامی سرپرست دانشگاه پیامنور بجنورد در گفتگو با خبرنگار ما در این خصوص توضیح داد و گفت: در ترم جدید افزایش شهریه وجود نداشته و شهریه ثابت 1 میلیون 27 هزار ریال بوده و شهریه متغییر نیز طبق دروس و روال ترم پیش محاسبه خواهد شد. وی بیان کرد: از سازمان مرکزی بخشنامه صادر شده که دانشجو باید تا 25 بهمن ماه سال جاری شهریه خود را پرداخت کند و این مصوبه زیر نظر استان نبوده اما این دانشگاه با مکاتبات و پیگیریهای که انجام داده در تلاش است تا دانشجویان طبق روال گذشته شهریه خود را پرداخت کنند.
نگران نباشید، در حال رایزنی با تهران هستیم
مسئول دانشگاه پیامنور بجنورد اظهار کرد: الکترونیکی شدن دروس دستورالعملی است که از طرف سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی مرکز مطرح شده و باید اجرایی شود. بادامی عنوان کرد: با توجه به اینکه ماهیت دانشگاه پیامنور به سمت مجازی و الکترونیکی پیش میرود دروسی که تعداد دانشجویانش کمتر از 6 نفر باشد به صورت الکترونیکی تدریس خواهند شد اگر بعد از انتخاب واحد تعداد به حدنصاب برسد سیستم آموزشی این دانشگاه به صورت خودکار دروس را عادی خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ارائه دروس الکترونیکی بر اساس رشته و بصورت قطببندی شده است، گفت: مثلا رشته الهیات که قطب آن در قم است، دروسی که به حدنصاب نرسیدهاند تمامی دانشجویان در یک ساعت مقرر این درس را به صورت الکترونیکی آموزش خواهند دید. سرپرست دانشگاه پیام نور بجنورد ادامه داد: دانشجویان گرامی باید به سامانه آموزش الکترونیکی دانشگاه پیام نور به آدرس Lms.pnu.ac.ir مراجعه و بعد از وارد کردن شماره دانشجویی و گذر واژه از کلاس استفاده کنند.
وی تصریح کرد: نحوه امتحان میان ترم توسط استاد مطرح خواهد شد و منابع دروس و زمان امتحان پایان ترم نیز همانند دروس عادی است، یکی از مزایای این نوع آموزش این است که اگر دانشجو در همان زمان مقرر به سر کلاس نرسد یا دسترسی به سایت نداشته باشد غیبت نمی خورد و میتواند فایل ضبط شده را دانلود کند. دکتر علی بادامی عنوان کرد: دانشجویان عزیز به هیچ وجه نگران پرداخت شهریه نباشند، ما در حال پیگیری و حل مسئله هستیم، هدف ما رفاه دانشجو است و ان شاء الله مشکل برطرف خواهد شد.
هیچ دانشجویی به خاطر شهریه از امتحانات منع نشد
مسئول دانشگاه پیامنور بجنورد از دانشجویان خواست که بدون نگرانی انتخاب واحد خود را انجام دهند و خاطرنشان کرد: قطعا برای دانشجویانی که مشکل داشته باشند تدابیری اندیشه خواهد شد، زیرا که در ترم پیش هیچ یک از دانشجویان این دانشگاه حتی دانشجویی که توانایی پرداخت شهریه را نداشتند از امتحان خود منع نشدند. حال باید دید الکترونیکی شدن دروس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی به خاطر به حد نصاب نرسیدن تعداد دانشجویان آن درس و مهیا نبودن زیرساخت های رایانه ای و اینترنتی از یک سو و مهارت پایین اکثر دانشجویان در استفاده از این سیستم جدید از سوی دیگر، چطور توسط مسئولین تدبیر می شود.