به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، از امید باغچقی، دبیر کانون مهدویت این دانشگاه می پرسم چرا «دختر شینا» و «نامیرا» و از او می خواهیم کمی از اهداف خود برای این اقدام ارزشمند برایمان بگوید.
او در این رابطه گفت: از آنجا که ایام منتهی به اربعین حسینی(ع) با هفته کتابخوانی و بسیج یکی شده است، تصمیم گرفتیم با یک تیر چند نشان بزنیم.
وی افزود: با دوستان دور هم جمع شدیم و خواستیم برای این ایام دست خالی نباشیم، چنین شد که پیشنهاد تشریح، تبلیغ و فروش کتاب های «نامیرا» و «دختر شینا» دو اثر برجسته جبهه فرهنگی انقلاب محور کار قرار گرفت.
باغچقی ادامه داد: در واقع این دو کتاب باوجود ارزشمند بودن یک مشخصه برجسته دیگر هم دارند و آن تقریظ ویژه رهبر معظم انقلاب بر آنهاست.
آقا می فرمایند اگر می خواهید فتنه 88 را بشناسید «نامیرا» را بخوانید
وی تصریح کرد: از نامیرا آغاز می کنم، حضرت آقا در خصوص این رمان جمله عجیبی دارند و می فرمایند «اگر می خواهید فتنه 88 را بشناسید «نامیرا» را بخوانید» و واقعا دلایل انحراف تاریخ از 12 هزار نامه مردم کوفه برای دعوت امام حسین(ع) تا مقابل امام قرار گرفتن همان دعوت کنندگان به خوبی در این کتاب به تصویر کشیده شده است.
این فعال دانشجویی گفت: نامیرا بخوبی حقایق ناگفته ای از جابجایی حق و باطل و برزخ عجیبی که در میان مردم آن زمانه ایجاد و باعث به مسلخ رفتن امام حسین(ع) شد، با زبان داستان و رمان آشکار می کند و متن شیرین و جذابی دارد.
امید می گوید: در بخشی از این رمان آمده است «عبدالله گفت: «چرا در مکه نماند، آن هم در روزهایی که همه مسلمانان در آنجا گرد آمدهاند. آنها نیاز به هدایت ندارند؟»
مرد گفت: «آنها که برای حج در مکه گرد آمدهاند، هدایتشان را در پیروی از یزید میدانند و یزید کسانی را به مکه فرستاد تا امام را پنهانی بکشند، همانطور که برادرش را کشتند و اگر ما را در خلوت میکشتند، چه کسی میفهمید، امام چرا با یزید بیعت نکرد؟»
عبدالله گفت: «میتوانست به یمن برود یا مصر یا به شام برود و با یزید گفتگو کند».
مرد گفت: «اگر معاویه با گفتوگو هدایت شد، فرزندش هم هدایت میشود و اما اگر به یمن یا به مصر میرفت، سرنوشتی جز آنچه در مکه برایش رقم زده بودند، نداشت؛ اما حرکت او به کوفه، آن هم با اهلبیت، بیش از هر چیز یزید را از خلافتش به هراس خواهد انداخت و مسلمانان را به فکر».
خواست برود لختی مکث کرد و دوباره رو به عبدالله برگشت و گفت:
«و اما من! هرگز برای امام خویش تکلیف معین نمیکنم که تکلیف خود را از حسین میپرسم. و من حسین را نه فقط برای خلافت، که برای هدایت میخواهم. و من... حسین را برای دنیای خویش نمیخواهم، که دنیای خویش را برای حسین میخواهم. آیا بعد از حسین کسی را میشناسی که من جانم را فدایش کنم؟»
«بهای اسب چقدر است؟»
«دانستن نام تو»
مرد سوار بر اسب شد:
«من قیس بن مسهر صیداوی هستم. فرستاده حسین بن علی!» و تاخت. عبدالله مانند کسی که گویی سالها در گمراهی بوده و تازه راه هدایت را یافته بود، به زانو نشست و سرش را میان دستها گرفت.»
شرح کوتاهی بر کتاب «دختر شینا»
وی در ادامه صحبتهایش با اشاره به اینکه «دختر شینا» هم مزین به تقریظ رهبر معظم انقلاب شده است، تصریح کرد: ایشان در دیدار با خانواده شهید ستار ابراهیمی در مورد این رمان واقعی فرمودند «کتاب خوبی بود. هم داستان خوبی داشت و هم خوب به جزئیات توجه کردید. واقعاً همسران شهدا اجر فراوانی دارند و نصف اجر شهدا متعلق به همسر و خانواده آنها است.«
دبیر کانون مهدویت دانشگاه پیام نور بجنورد چنین به تشریح کتاب دختر شینا پرداخت: این کتاب خاطرات زندگی قدم خیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر به قلم بهناز ضرابی زاده است.
وی افزود: دختر شینا روایت زندگی دخترکی ست که پدر و مادرش به خاطر حفظ حریم حیا او را راهی کلاس های مختلط مدرسه در آن سال ها نکردند. دختری که چون مدرسه نرفت، بی سواد بود؛ اما باور و ایمانش با ثبات بود. زنی که روزهای مجردی، اتاق زندگی اش را با چفیه و پلاک و سربند و قمقمه و فشنگ و تور استتار تزئین نکرده بود. کسی که شب ها خواب خمپاره و تانک و خط مقدم و عملیات را نمی دید. کسی که نه فکر و ذکرش جهاد و شهادت بود و نه آرزویش. شاید تا آن موقع نه دعای عهدی خواند بود و نه عاشورایی. اما روزگار او را طوری بار آورد که صبر و ایستادگی اش در روزهای جنگ او را لایق مقام شهادت کرد.
باغچقی تصریح کرد: دختر تازه عروسی که تمام آرزویش چند روز بیشتر ماندن و دیدن همسری بود که در همان ایام دلداده امام شده بود و با خود عهد سربازی برای امام و انقلاب را بسته بود. زنی که آنقدر خودخواه نبود که با گلایه ها و شکوه هایش کام مردش را تلخ کند. زنی که بودنش برای شوهرش چون نیرویی بود که او را برای پرواز تشویق می کرد، نه اینکه غل و زنجیر دست پایش شود.
وی ادامه داد: زنی که بد قولی های شوهرش در نبودن ها و نیامدن ها و نماندن ها را در روزهای حساس زندگی اش، به عشق خوشقولی شوهرش به امام تحمل کرد. دختر شینا روایت زندگی سخت و شیرین دختری است که قرار نبود به این زودی ها او را شوهر بدهند؛ اما در حوالی بیست سالگی و در غیاب شوهر، همراه پنج بچه قد و نیم قد بار سنگین زندگی جنگ زده را روی دوش نحیف و دست های ظریفش تحمل کرده است. دخترک معصومی که دست های کوچک و نحیفش برای برداشتن دبه های بیست لیتری نفت ساخته نشده بود؛ اما دست سرنوشت دست های او را روز بروز زبرتر کرد. زنی تنها که در هجوم مشکلات و سختی ها صورتش را با سیلی سرخ کرده بود. زنی که در نداری ها دم نزد و در وقت دارایی مغرور نشد.
این فعال دانشجویی دختر شینا را روایت زندگی یکی از آن هزاران زن صبوری دانست که حالا نسلشان در حال انقراض است و گفت: باید روایت زندگی دختر شیناها را برای دختران امروز گفت تا ریشه درخت کهنسال و مهربان مادری نخشکیده. دختر شینا روایت پایان خوش زنی ست که چون خیالش از عهد پیمان مردم با ولی فقیه و ادامه حیات انقلاب راحت شد، فردای نهم دی سرش را گذاشت بر بستر و هفت روز بعد پر کشید.
بچه ها بدون چشمداشت مالی کتاب ها را معرفی کرده و می فروشند/ تخفیف ۲۵ درصدی
از امید در خصوص درامد حاصل از این حرکت جهادی می پرسم، او می گوید: این کتاب ها با تخفیف 25 درصدی به علاقه مندان عرضه می شوند و سود ناشی از آن برای فعالیت های فرهنگی کانون صرف می شود و بچه ها بدون چشمداشت مالی کار می کنند.
وی افزود: استقبال از خرید این دو کتاب خوب بوده و در مکانهای دیگر نیز به فروش رسیده است؛ به طور مثال دانشگاه فرهنگیان برای دانشجویان خود بصورت کلی خریداری کرده است.
وی با اشاره به اینکه در اکثر شبکه های اجتماعی که دانشجویان استان در آن عضویت دارند به تبلیغ این کتاب ها و چگونگی خرید آن پرداخته ایم، گفت: دوستان کانون با همکاری عزیزان بسیج دانشجویی تلاش دارند دانشگاه به دانشگاه برای تبلیغ آن بچرخند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: همچنین از طریق رسانه ها، نمایشگاه ها، روابط عمومی دانشگاه ها تلاش می کنیم مخاطبان هرچه بیشتری را از این دو کتاب ارزشمند و فروش با تخفیف ویژه آن در کانون مهدویت باخبر سازیم.
به پویش فروش این دو کتاب بپیوندید
وی تاکید کرد: علاقه مندان می توانند جهت تهیه این کتاب بصورت کلی و جزئی به کانون مهدویت دانشگاه پیام نور بجنورد مراجعه کنند و به پویش دانشجویی معرفی و فروش جهادی این کتابهای ارزشمند بپیوندند.
این دانشجوی معماری دانشگاه پیام نور بجنورد ادامه داد: به علت تاکید و توصیه مقام معظم رهبری کتاب نامیرا در جشنواره روشنا از 17 هزار تومان به ۶۰۰۰ تومان کاهش قیمت داشته که ما این ۶۰۰۰ تومان را هم با تخفیف 20 تا 25 درصدی می فروشیم.
وی در پایان از برنامه های دیگر این کانون در عرضه محصولات برجسته فرهنگی بخصوص با رویکرد انقلاب اسلامی در آینده خبر داد و گفت: در تلاش هستیم نمایشگاهی بزرگ و غنی در این زمینه راه اندازی کنیم.
آن هم دوبار!
به رفقای خودم و دانشجوها تویه میکنم بخونید.
واژه به واژه دختر شینا الگو هست برایمان...
ان شالله در همین هفته نامیرا را هم خواهم خواند.