آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۵۴۵۳

کتاب عضو هیأت علمی پیام نور بجنورد؛ که ما را در روغن خودکفا می‌کند

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور خراسان شمالی گفت: کتاب با موضوع گیاه دانه روغنی کلزا و با عنوان (Oilseed Rape Crop) در کشور آلمان منتشر شد و می‌تواند ما را در روغن خودکفا کند.

پویا آروین، عضو هیأت علمی علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بجنورد، در مورد تألیف کتاب با عنوان گیاه دانه روغنی کلزا(Oilseed Rape Crop) گفت: نگارش کتاب به زبان انگلیسی بوده که با همکاری همسرم رعنا فیروزه انجام یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه این کتاب با عنوان گیاه دانه روغنی کلزا(Oilseed Rape Crop) در کشور آلمان به زبان انگلیسی توسط انتشارات لمبیرت انتشار یافته است، ادامه داد: در فصول اول و دوم ضمن مروری بر یافته‌های سایر پژوهشگران به معرفی گونه‌های گیاه دانه روغنی پرداخته شده است و در فصل سوم به بررسی فیزیولوژی و مورفولوژی گونه‌ها و ارقام کلزا پرداخته است.

 

آروین بیان کرد: یکی از دانه‌های روغنی که امروزه توجه متخصین را به خود جلب کرده، گیاه کلزا است؛ علت آن تامین روغن خوراکی است. کشور ما از طریق کشت این گیاه می‌تواند نیاز خود را برای تامین روغن خوراکی تامین کند و به لحاظ تولیدی بسیار اهمیت دارد.

 

این عضو هیأت علمی علوم کشاورزی اظهار کرد: امروز در دنیا بعد از نخل روغنی و سویا دومین گیاه روغنی که از آن روغن خوراکی گرفته می‌شود گیاه کلزا است. کلزا گیاهی است که قابلیت کشت در اکثر نقاط کشور را دارد و استان‌های فارس و گلستان در زمینه کشت این گیاه پیشرو هستند. در خراسان شمالی نیز کشت آن رایج است.

 

آروین با بیان اینکه نیمی از کتاب جمع آوری یافته های محققان دنیا و نیم دیگر آن پژوهش های خود اوست، عنوان کرد: قسمت‌های عمده‌ای از نتایج من به صورت مقالات علمی و پژوهشی در همایش‌های ملی داخل ایران چاپ شده است که علاقمندان می‌توانند از طریق اینترنت به این مطالب و یافته‌ها دسترسی پیدا کنند.

 

با تولید دانش بنیان کلزا می توانیم در زمینه روغن خودکفا شویم

 

استادیار دانشگاه پیام نور خراسان شمالی در خصوص تناسب این کتاب با نیازهای بومی کشور گفت: زمانی که یک کار علمی پژوهشی انجام می‌شود اساس آن در نیاز سنجی‌های داخل کشور است، مثلا ما از طریق کشت و توسعه دانش بنیان این گیاه روغنی می‌توانیم وابستگی خود را به واردات روغن به مقدار خیلی زیاد کاهش دهیم.

 

وی تاکید کرد: بخشی از پژوهش‌های علمی ما بر روی مسائل زراعی این گیاه بوده که چه گونه‌هایی برای کشت کلزا در منطقه ما مناسب هستند و اینکه بتوان از آن‌ها درجهت حصول حداکثر عملکرد استفاده کرد.

 

دکتر آروین با اشاره به اینکه نتایج این کتاب حاصل دو سال کار علمی بوده است، بیان کرد: متخصصین زراعت دنبال این هستند که از طریق کارهای به ‌زراعی و به نژادی و مدیریت مزرعه بتوانند عملکرد گیاه روغنی کلزا را افزایش دهند، قطعا وقتی عملکرد محصول در واحد سطح افزایش پیدا کند از لحاظ اقتصادی به تولید بیشتر کمک می کند و در نهایت به خودکفایی در آن محصول می انجامد.

 

وی در خصوص قابلیت عملی شدن نتایج این کتاب عنوان کرد: محققین در داخل کشور و اعضای هیأت علمی همه دانشگاه‌ها به صورت مستمر در حال تحقیق هستند و نتایج این محققین منتشر می‌شود و این رسالت موسسات دیگر مانند اداره جهاد کشاورزی و شرکت های خصوصی است که از نتایج این تحقیق استفاده و آن را به کشاورزان توصیه کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار