سعید سهرابی پژوهشگر برتر استان چهارمحال بختیاری در حاشیه نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت در خوزستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز در رابطه با کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت اظهار داشت: همکاری های مشترک بین دانشگاه و صنعت با این ساختار دولتی هیچ گاه محقق نمی شود.
وی افزود: دانشگاه به طور جداگانه فعالیت می کند و صنعت نیز به شکل مجزاتر و هیچ کدام علاقه ی برای همکاری مشترک ندارد.
این پژوهشگر اظهار کرد: فعالیت ها و پژوهش های دو ساله در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه نشان داد که خلاء سیستم ارتباط دهنده این دو بخش مانع تحقق همکاری های مشترک می شود.
وی ادامه: پس از ساخت و طراحی این سیتسم و ارائه آن به دانشگاه و صنعت هیچ یک از بخش ها استقبال نکردند و در مقابل پیشنهاد کارآموزی دانشجو در بخش صنعت اساتید و مدیران دانشگاه به دلایل واهی مقاومت کردند.
سهرابی اظهار داشت: برخی اساتید دانشگاه با نگاه سطحی در مقابل حضور دانشجویان در صنعت اظهار می کردند اگر چادر خانم دانشجو در قسمت صنعتی گیر کند و مشکلی برای دانشجو پیش بیایید چه کسی پاسخگو است؟
این پژوهشگر درباره علت اصلی بی رغبتی دانشگاه به حضور در صنعت گفت: دانشگاه بالاجبار باید به سمت صنعت برود و گرنه فلسفه وجودی خود را از دست می دهد ولی تزریق پول نفت در دانشگاه ها و حقوق های بالای هیئت علمی ها پیوند دانشگاه و صنعت را غیرممکن ساخته است.
وی درباره این نوع کنگره های همکاری دولت و صنعت افزود: این کنگره ها بیشتر جنبه نمایشی دارند و اگر قرار بود اتفاقی بیافتد به نوزدهمین کنگره نمی رسید و با این روند تا کنگره 1000 هم اتفاقی نمی افتد.
سهرابی گفت: بنطر باید سازمانی با مشارکت 51 درصدی بخش خصوصی و 49 درصدی دانشگاه باید ایجاد شود تا با نیازسنجی ها این ارتباط را پیگیری کند و سازمان های مثل فنی و حرفه ای هم از این سازمان ها پشتیبانی کنند.
وی گفت: اگر صنعت از دانشگاه حسن نیت ببیند حتما همکاری می کند و این به سود صنعت هم است.
این پژوهشگر برتر اظهار داشت: در بررسی که در بخش فولاد صورت گرفت مشخص شد محصولی که صنعت فولاد با همکاری دانشگاه تهیه کرده بود 2000 دلار ارزان تر از واردات همان کالا تمام شده بود و این سود آوری حتما از سوی صنعت حمایت می شود.