کد خبر:۴۸۰۸۰۶

کنگره همکاری‌های مشترک صنعت و دانشگاه؛ محفلی گرم و سلفی برای دور هم بودن

نوزدهمین کنگره همکاری‌های مشترک دولت، دانشگاه و صنعت در اهواز در حالی با یک بیانیه به کار خود پایان داد که از سه ضلع این کنگره نه دولت و نه صنعت هیچ کدام به کنگره نیامدند!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، به تقویم سال فصل، فصل سوز و سرما و فصل زمستان است؛ اما در خوزستان فصل، فصل بهار و فصل همایش ها است.

 

هوای مطبوع و دل انگیز زمستان خوزستان، این فصل را به فصل همایش ها و دورهم بودن های مسئولانی قرار داده که طول تابستان هیچ گاه حتی تصور حضور در گرمای 50 درجه خوزستان به ذهن شان هم خطور نمی کند.

 

نوزدهمین کنگره همکاری های مشترک  دولت، دانشگاه و صنعت براساس این قاعده در شهرک نفت اهواز در یک هوای مطبوع و با هزینه های کلان به مدت یک روز به همت دانشگاه فنی و حرفه ای و همیاری بخش عظیمی از ارگان ها و دانشگاه ها برگزار شد.

 

روز کنگره است وارد شهرک نفت و محل برگزاری کنگره که می شویم، هنوز کنگره در جریان است؛ اما غرفه های عمدتا خالی یا در حال جمع کردن هستند.

 

بازار دور هم نشستن و صحبت کردن ها و چای ریختن و پذیرایی ها داغ داغ است و بیش از خود کنگره سالن پذیرایی گرم و پرشور است.

 

دبیر نوزدهمین کنگره سراسری همکاری دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی از حضور بیش از ۱۸۰۰ نفر در این کنگره و استقبال بی نظیر از کنگره خبر می دهد.

 

بهزاد علوی دبیر این کنگره در این باره بیان داشت: استقبال بسیار بالا و کم نظیری از این کنگره شده و بیش از ۱۸۰۰ نفر در کنگره پذیرش شدند. در پایان برگزاری کنگره برای تمامی حاضران گواهینامه معتبر صادر می شود.

 

این 1800 مدعو کنگره. حضور پرشور در حالی است که شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در مراسم پایانی از عدم حضور مدعوین در مراسم پایانی اظهار گله کرده و گفت: اینکه صبح کنگره پرشور و عصر کنگره کسی نیست نشان می دهد همین تعداد کم مخاطب اصلی کنگره هستند.

 

وی درباره اهداف این کنگره بیان داشت: بررسی ظرفیت‌های موجود در صنایع توسط دانشگاه‌ها به منظور بهبود کمی و کیفی صنایع، بخش غیر دولتی صنایع و نقش آن در تامین هزینه های تحقیقات و پژوهش مرتبط با صنعت توسط اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی، نیازهای متقابل دانشگاه و صنعت،‌ استفاده از فرصت‌های مطالعاتی اساتید دانشگاه‌ها در صنایع، مشارکت اساتید در راه اندازی شرکت‌های دانش بنیان در صنعت و خدمات مشاوره ای صنعتی و غیره اهدافی است که کنگره دنبال می کند.

 

                                                                                             

 

این کنگره سه ضلعی دولت، دانشگاه و صنعت در حالی برگزار شد که دو ضلع آن غایب اصلی بودن و صنایع و دولت هم در این کنگره حضور نیافتده بود.

 

با وجود ادعای مسئولان برگزاری، خبری از حضور جدی صنایع اصلی خوزستان و کشور یعنی فولاد و نفت و گاز و پتروشیمی در این کنگره نیست و تنها روسای این صنایع برای افتتاحیه حضور داشتند.

 

این کم رغبتی مسئولان صنایع که باید در این کنگره حضور جدی داشته باشند، خود گواهی روشن برای صرفا کنگره بودن این مراسم است و اصولاً قرار نیست اتفاقی رخ دهد.

 

عدم حضور صنایع، اعتراض مسئولان را هم در پی داشت؛ به طوری که بخش عمده ای از حضار این کنگره را صرفا نمایشی و یک روز برای باهم بودن دانستند.

 

این بخش از حضار معتقد بودند دانشگاه نمایندگی هم دولت، هم صنعت و هم دانشگاه را در این کنگره برعهده دارد و این کنگره صرفا تک ضلعی بود و بنابراین هیچ گاه و تا کنگره 1000 هم خروجی مناسبی در جهت پیوند صنعت و دانشگاه با این روال رخ نخواهد داد.

 

پنل های تخصصی این کنگره نیز به شکل صوری و در حالی که خیلی از اعضای پنل غایب بودند برگزار شد که بیشتر به جای ارائه پیشنهادهای سازنده حول موضوع پنل به صحبت های پراکنده و درد دل صنایع کوچک و خصوصی اختصاص داده شد.

 

عدم حضور وزیر علوم و وزیر صنعت و بسنده کردن به یک پیام موضوع دیگری بود که مدعوین به آن اعتراض داشتند.

 

شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در پاسخ به اینکه چرا وزیر علوم حضور پیدا نکرده است، بیان داشت: وزیر علوم بنا داشت حضور پیدا کند؛ اما برنامه ششم توسعه و جلسات دولت اجازه حضور را به وزیر علوم نداد.

 

از این مسائل خرد که عبور کنیم مسئله مهم و حیاتی که به نظر باید بگویم پس از نوزده کنگره همچنان در حالی از ابهام است، مسئله همکاری دانشگاه و صنعت است.

 

در لابلای کنگره با بخشی از اساتید و صنعتگران که صحبت می کردیم سردرگمی و بلاتکلیفی این پیوند موج می زد و به نظر کنگره نوزدهم هم به سرنوشت 18 کنگره قبلی دچار شده است؛ چرا که دانشگاه صنعت را و صنعت دانشگاه را متهم اصلی می دانستند.

 

        

 

صنعت گران معتقد بودند صنعت آمادگی و ظرفیت لازم را دارد و آغوش صنعت برروی دانشگاه و همکاری مشترک باز است و این دانشگاه و استاد دانشگاه است که حاضر نیست به خود زحمت حضور در صنعت را دهد و ترجیح می دهد به شیوه های قدیمی در سرکلاس حاضر شود و حقوق دریافت کند.

 

از سوی دیگر دانشگاهیان اعتقاد داشتند ما هم آماده هستیم؛ اما صنعت دولتی است و اجازه ورود به بخش دانشگاهی را نمی دهد.

 

از طرفی صنعت اعتقادی به دانشگاه ندارد و نیازهای خود را به راحتی از بیرون و با واردات محصول خارجی تامین می کند و حاضر نیست با زحمت و سرمایه گزاری نیاز خود را فراهم کند.

 

به این ترتیب نوزدهمین کنگره همکاری های مشترک دولت، دانشگاه و صنعت در اهواز با یک بیانیه پایانی مثل کنگره های قبلی تمام شد.

 

به نظر در کشور تب همایش و کنگره هدف اصلی این کنگره ها را زیر سئوال برده است و سئوال اصلی اینجاست که آیا این کنگره ها برای همکاری های مشترک و نحقق پیوند صنعت و دانشگاه است یا نه خود همین کنگره ها اصالت دارند و قرار است سالی یکبار به بهانه ی این موضوع مهم دور هم بنشینیم و دیداری تازه کنیم.

 

چرا که اگر قرار بود هدف کنگره ها یعنی پیوند صنعت و دانشگاه محقق شود 19 سال و 19 کنگره طول نمی کشید و شاید مسئول اصلی این کنگره جناب شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور خوب بیان کردند برای ارتباط و همکاری مشترک دانشگاه و صنعت همچنان باید صبر کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار