آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۳۷۷۳
دهقانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

هیچ حد و مرز مشخصی برای شراکت قراردادهای نفتی مشخص نشده است

مسئول کانون بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه پیام‌نور شیراز با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد که بستن این قراردادهای نفتی، به ملی بودن صنعت نفت ما خدشه وارد خواهد کرد، گفت: در این قرارداد ضمن اینکه به درستی شراکت شرکت‌های ایرانی، اشاره شده است؛ اما هیچ گونه حد و مرزی برای این شراکت مشخص نشده است. 

محمدرضا دهقانی، مسئول کانون بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه پیام نور شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، با اشاره به محوریت قراردادهای جدید نفتی ایران گفت: قرارداد جدیدی که اخیراً توسط شرکت ملی نفت ایران برای بخش بالادستی طراحی شده است، به «قرارداد نفتی ایران» معروف می‌باشد و کلیه عملیات نفتی از اکتشاف و حفاری گرفته تا توسعه و بهره‌برداری و ازدیاد برداشت را شامل می‌شود.


وی با بیان اینکه انتقادات زیادی به این قرارداد‌ها توسط کارشناسان و اساتید دانشگاه‌ها صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: از جمله این نقدها که همراه با راهکار هم بود، نقد پروفسور درخشان، کارشناس حوزه اقتصاد انرژی از این است، ایشان با دقت قابل توجه‌ای و به صورت تخصصی این قراردادها را بررسی و به نقاط ضعف آن اشاره کرده‌ است.


مسئول کانون بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه پیام نور شیراز با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد اگر این قراردادها به این نحو که مطرح شده است بسته شوند، به ملی بودن صنعت نفت ما خدشه وارد خواهد شد، تصریح کرد: چرا که در این قرارداد در ضمن اینکه به درستی شراکت شرکت‌های ایرانی، اشاره شده است؛ اما هیچ گونه حد و مرز و چارچوبی برای این شراکت مشخص نشده است و طرف خارجی با کمی زیرکی می‌تواند کمال سوءاستفاده را از این موضوع ببرد و اصطلاحا دست ما را در حنا بگذارد.


وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های مشترک به دلیل شرایط حساس برداشت‌ها، امکان فرصت دادن به شرکت‌های داخلی نیست، افزود: چرا در حوزه‌های بهره‌برداری داخلی غیر مشترک این فرصت برای شرکت‌های داخلی دیده نشده است، مگر نه اینکه از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توجه و حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی است.


مسئول کانون بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه پیام نور شیراز در ادامه بیان داشت: با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و گسترش روز به روز این نوع شرکت‌ها است که برای تحصیل کرده‌ها شغل ایجاد خواهد شد، نه با واردات محصولات شرکت های خارجی.


دهقانی با اشاره به اینکه اگر این قراردادها گویای این باشد که شرکت‌های خارجی در صورت تحریم علیه ایران می‌توانند بدون پرداخت غرامت، قرارداد را فسخ کنند، واقعا جای تاسف است، خاطرنشان کرد: بر چه اساسی دولتمردان ما حاضر می‌شوند به این شکل تن به این قرارداد بدهند، مگر چه چیزی در این قرارداد عاید می‌شود که حاضر به بستن قرارداد این‌چنینی هستند؟


وی با بیان اینکه آیا یک قرارداد این چنینی حاصل تفکر لیبرالی برخی از مشاوران دولت است، افزود: تفکری که معتقد است برای حفظ روابط سیاسی با کشورها باید از نظر اقتصادی به آن‌ها باج بدهیم.


مسئول کانون بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه پیام نور شیراز با اشاره به تفکرات لیبرالی، تصریح کرد: این تفکر می‌گوید باید از استقلال کشور صرف نظر کرد برای حفظ روابط دیپلماتیک سیاسی و کاهش تنش سیاسی با کشورها، همچنین این تفکر معتقد است تا به اقتصاد جهانی متصل نشویم و چارچوب‌های آن را نپذیریم نمی‌توانیم پیشرفت کنیم، این‌ها که اشاره کردم در صحبت‌های مشاوران اقتصادی دولت یازدهم کاملا مشهود است.


دهقانی با بیان اینکه ما انقلاب کردیم که این چارچوب‌ها را تغییر دهیم و چارچوب جدیدی را در نظم جهانی تعریف کنیم، بیان داشت: در واقع تنها با تعریف این چارچوب جدید توسط جمهوری اسلامی ایران است که نه فقط کشور ما بلکه سایر کشورها به رشد و سعادت و رفاه خواهند رسید.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار