سمانه خسروی، دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، بیان داشت: همه افراد حق ثبت نام جهت کاندید شدن را دارند؛ اما برای انتخاب افراد شاخص تر، باید مرجع رسیدگی به صلاحیت افراد وجود داشته باشد که شورای نگهبان طبق قانون اساسی این وظیفه را برعهده دارد.
وی افزود: طبق قانون، صلاحیت علمی و غیر علمی کاندیداها بررسی میشود؛ اما با توجه به اندک بودن زمان برای بررسی پروندهها، ممکن است برای برخی احراز صلاحیت زده شود.
دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان این سئوال که چرا هیاتهای اجرایی، برخی افراد دارای سابقههای سیاسی و اجتماعی خاص را تایید کردند، گفت: در حالی که بعد از این عملکرد، ادعا میکنند که باید از تمام سلیقهها در انتخابات شرکت کنند و این امر نادرستی بوده است.
خسروی افزود: رهبر معظم انقلاب برای نهاد دیگری به جز شورای نگهبان، عنوان عماد نظام را به کار نبردهاند؛ بنابراین جایگاه شورای نگهبان که در آن فقهای عادل و حقوقدان، آگاه به قانون قرار دارند، هیچگاه رانتی وجود نخواهد داشت و این تهمت نهایت بی مهری است که افراد بی قانون چنین تهمتهایی را میزنند.
وی یادآور شد: معمولاً در آستانه انتخابات که جناحها و جریانهای سیاسی به دنبال سهم خواهی هستند و هریک میخواهند پیروز انتخابات شوند، این موضوع اتفاق میافتد؛ اما به راستی چنانچه احساس تکلیف برای انجام خدمتی به مردم و نظام است و نظام و قانون را قبول دارند، باید مدارا کنند و فضای انتخاباتی کشور را متشنج نکنند.
دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند تاکید کرد: شورای نگهبان همیشه به دور از سیاسی بازی، کار رسیدگی به صلاحیتها را انجام داده؛ طبق قانون عمل کرده و جناح، ثروت و قدرت برای این نهاد، مطرح نبوده است.
خسروی افزود: کاندیداها فرصت اعتراض دارند؛ اما نباید اصول نظام را زیر سئوال ببرند با صبر و مدارا در نتایج حاصله، سعی کنند انتخابات موثری برگزار شود.
وی یادآور شد: مردم نیز باید مانند همیشه با انتخاب فرد اصلح که بارها در بیان رهبر معظم انقلاب مطرح شده و حضور حداکثری خود در صحنه انتخابات کشور که به نوعی صحنه عملی مبارزه با دشمنان است مشارکت داشته باشند.