کد خبر:۴۸۱۲۸۵
یادداشت/

انتخابات و نقش نظارتی شورای نگهبان

انتخابات در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی به مفهوم واقعی پدیده ای عمومی و ارزشمند شناخته شده است. در انقلاب مشروطه اگر چه در مقطعی انتخابات مجلس شورا مورد توجه قرار گرفت ولی خیلی زود با کودتای انگلیس رضاخان و بعد هم با کودتای آمریکایی محمدرضا فقط جلوه بیرونی داشت و از عمق و اثرگذاری در حاکمیت کشوردور بود.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت * پیروزی انقلاب اسلامی انتخابات در مقاطع مختلف و در موضوعات متعدد فرآیند مردم سالاری را در چارچوب نظام اسلامی نهادینه کرد.

 

تعیین نظام سیاسی کشور، خبرگان قانون اساسی و رهبری، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا موضوع انتخابات متعددی بودند که مردم ایران در طول ۴ دهه گذشته با انگیزه و علاقه در آنها شرکت داشتند.

 

بنیانگذار جمهوری اسلامی از همان آغاز در بدترین اوضاعی که کشور و مردم در دفاع از کشور و در حال جنگ با دشمنان بودند لحظه ای از حضور مردم در پای صندوقها غافل نبودند و تاکید داشتند حضور در انتخابات واجب شرعی است و مجلس در رأس امور است…پس از امام راحل (ره) و با زعامت حضرت آیت الله خامنه ای همچنان برگزاری انتخابات با حضور حداکثری از راهبردهای نظام اسلامی برای تحکیم مردم سالاری دینی بوده است.

 

حداقل در سه مقطع با زیاده خواهی بعضی از افراد و احزاب قدرت طلب انتخابات و احقاق حقوق قانونی مردم با مانع جدی روبرو شد.

 

اول: توقع فرا قانونی رییس جمهور وقت برای مادام العمری کردن جایگاه خود.

 

 دوم: توطئه برای تاخیر در عدم برگزاری انتخابات مجلس در دوره اصلاحات

 

سوم: فتنه تقلب و تقاضای انحلال انتخابات ۸۸ ، که در همه موارد رهبری معظم با قدرت در دفاع از حق مردم ایستادند و مانع تضییع حقوق ملت و تعدی به قانون اساسی شدند.

 

امام راحل(ره) در بخشی از وصیتنامه عبادی-سیاسی خود نیز به صورت برجسته به شورای نگهبان توصیه می‌کنند: «از شورای نگهبان می‌خواهم و توصیه می‌کنم، چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آینده، که با کمال دقت و قدرت وظایف اسلامی و ملی خود را ایفا و تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشوند و از قوانین مخالف با شرع مطهر و قانون اساسی بدون هیچ ملاحظه‌ای جلوگیری نمایند و با ملاحظه ضرورت کشور که گاهی با احکام ثانویه و گاهی به ولایت فقیه باید اجرا شود توجه نمایند.»

 

 همچنین مقام معظم رهبری در باره تایید صلاحیت نمایندگان می‌فرمایند: «این‏که برخى تلاش دارند بررسى صلاحیت‏ها در انتخابات را به‏عنوان یک اشکال نظام اسلامى مطرح کنند، سخن غیرفنى و ناشیانه‏اى است، زیرا بررسى صلاحیت کاندیداها و عبور آن‏ها از صافى‏هاى قانونى، در دموکراسى‏هاى دنیا وجود دارد. باید در انتخابات، افرادى حضور یابند که داراى صلاحیت‏ها و حدّ و اندازه‏هاى لازم باشند.»

 

از این رو باید مردم فهیم و آگاه ایران با شناخت ترفندهای دشمن، از این نهاد و تصمیمات آن حمایت کنند و هرگونه حملات تهاجمی دشمنان را  به ساحت آن نهاد مقدس،که در قالب جنگ نرم و برنامه ریزی شده از سوی دشمنان صورت می‌گیرد با پاسخی کوبنده پاسخ گویند.

 

ذبیحی _ استاد دانشگاه

 

انتشار یادداشت‌ها به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار