کد خبر:۴۸۱۲۴۰
باشگاه دانشجویان/

فرار رو به جلو

حافظه ما ایرانی‌ها خیلی خوب نیست. خیلی زود فراموش می‌کنیم. حتی حوادث چند سال اخیر را هم به راحتی از یاد می‌بریم. چه برسد به تاریخ مشروطه وحوادث صدر اسلام! کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد، هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری، تحریم‌ها و پشیمانی از اعتماد به شرق و غرب، همه و همه را به راحتی از خاطر می‌بریم.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی*حافظه ما ایرانی‌ها خیلی خوب نیست. خیلی زود فراموش می‌کنیم. حتی حوادث چند سال اخیر را هم به راحتی از یاد می‌بریم. چه برسد به تاریخ مشروطه وحوادث صدر اسلام! کودتای آمریکایی 28 مرداد، هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری، تحریم‌ها و پشیمانی از اعتماد به شرق و غرب، همه و همه را به راحتی از خاطر می‌بریم. تا جایی که گاه باعث می‌شود که آزموده را بار دیگر بیازماییم!

 

در فرمایشات مقام معظم رهبری –به خصوص همین اواخر-بارها بر خواندن تاریخ و لزوم عبرت آموزی از آن تأکید شده است.[1] از منظرهای مختلفی می‌توان به این قضیه نگریست. چرا ایشان بر این امر، این قدر تأکید می‌کنند؟ شاید یکی از دلایل آن، همین فراموش کاری مزمن ما ایرانی‌هاست که بالتبع و به سادگی، عبرت‌ها را نیز فراموش می‌کنیم.

 

البته شاید این خصیصه از دید برخی افراد خیلی منفی به نظر نرسد حتی شاید برخی مترصد این باشند که از این آب گل آلود ماهی بگیرند. شاید به همین دلیل است که وقتی از امیرالمونین برایشان مثال زده می‌شود آن‌ها را محصور در عصر خود و متعلق به 1400 سال پیش می‌دانند و اصلاً هم از بیان آن ابایی ندارند!

 

این روزها حال‌وروز اصلاح‌طلبان دقیقاً منطبق با وصف بالاست. گویا برخی تلاش می‌کنند با شیب ملایم، از حافظه ضعیف ما ایرانی‌ها بیشترین بهره‌برداری را داشته باشند.

 

در انجام این کار، هیچ حدومرزی برای خود نمی‌شناسند و گاه و بی گاه هم دچار توهم می‌شوند. انگار جای طلبکار و بدهکار عوض شده است. آن‌ها که خود باعث‌وبانی مستقیم و غیرمستقیم آشوب و خسارت بودند بدون عذرخواهی و با کمک مطبوعات زنجیره‌ای سعی می‌کنند با پاک کردن حافظه عمومی –شما بخوانید غوغاسالاری- خود را در مقام یک مدعی مغروم جا بزنند.

 

افرادی که لذت شیرینی انتخابات سال 88 -فرصتی که می‌رفت برگ زرین نظام مردم‌سالاری دینی باشد- را با ایجاد فتنه 88، از کام ملت گرفتند، امروز سعی می‌کنند به‌اصطلاح با ماست‌مالی، اذهان عمومی را منحرف کنند.

 

فتنه و آشوبی که تا مدت‌ها عوارض آن، امت اسلامی را می‌آزرد. جدا از خسارت 324 هزار میلیارد تومانی[2] فتنه به کشور –که ترکش‌های آن از زن و بچه و مردم کوچه و بازار گرفته تا اموال دولتی را در بر می‌گرفت-عوارضی همچون تشویش اذهان عمومی، از بین رفتن اعتماد مردم و مخدوش شدن چهره بین‌المللی نظام اسلامی، نه‌تنها لذت مشارکت کم‌سابقه را به کام امت اسلامی تلخ کردند بلکه وقاحت را بدان جا رساندند که حال در قامت یک مدعی، ادعای آن دارند که دیگران باید از ملت عذرخواهی کنند.

 

انگارنه‌انگار 8 ماه با دشمنان قسم‌خورده نظام هم‌کیسه شده بودند تا اوج دنائت خود را بر همگان اثبات کنند. از دیدار با خالق انقلاب‌های رنگین -که با اذعان خود سوروس نمی‌توان دم خروس را پوشاند! حال هرچقدر هم که دیوار حاشا بلند باشد- گرفته تا توهین به سید و سالار شهیدان در ایام سوگواری آن بزرگوار. حال با گستاخی هرچه‌تمام‌تر نه‌تنها حاضر به عذرخواهی از مردم نیستند بلکه معتقدند دیگران باید از آن‌ها عذرخواهی کنند.

 

 

به‌هرحال شاید حافظه ما ایرانی‌ها کمی ضعیف باشد ولی حافظه تاریخ به‌دقت مشغول ثبت حقایق تاریخی است. حتی اگر ماشین تبلیغاتی غوغاسالاران برای تطهیر امثال فروغی‌ها -که برای خوش‌خدمتی به انگلیس خبیث از هیچ خیانتی فروگذار نکرد- تا رزم‌آرا که گفت «ایرانی‌ها حتی لول هنگ هم نمی‌توانند بسازند!» به راه بیفتد؛ وجدان‌های آگاه و بیدار هرگز خیانت را فراموش نخواهند کرد. افزون بر آن دادگاه عدل الهی از هرچه بگذرد از حق‌الناس و جفایی که بر این ملت رفت نخواهد گذشت.

 

علیرضا هدایتی-فعال دانشجویی

 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

 

 

[1] جوان‌های ما باید این خاطرات را فراموش نکنند؛ یکی از چیزهایی که بنده نگران آن هستم، این است که این نسل جوانِ بالنده‌ی ما که بحمدالله، هم آگاه و با بصیرت است، هم دارای انگیزه است، آماده به‌کار است، وسط میدان است، انقلابی است، به‌تدریج این حوادث مهم را، این عبرت‌های بزرگ دوران معاصر را از یاد ببرد؛ این کم‌کاری ما است، کم‌کاری دستگاه‌های مسئول است؛ این حوادث نباید کهنه بشود؛ حافظه‌ی تاریخی یک ملّت نباید ضعیف بشود. اگر جوان‌های ما در سرتاسر کشور این حوادث را ندانند، تحلیل نکنند، عمق‌یابی نکنند، در شناخت کشورشان و در شناخت آینده دچار اشتباه خواهند شد. جوان‌ها باید این حوادث را درست بشناسند و بدانند که چه شد، چه اتّفاق افتاد، چه کسی بود؛ این‌ها را باید جوان‌ها بفهمند.۱۳۹۴/۰۶/۱۸ - بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم

[2] به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار