
نگاهی به زندگی نامه «اکبر اعتماد» بنیانگذار سازمان انرژی اتمی ایران و مشهور به پدر هستهای

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اکبر اعتماد، شخصیت علمی ایرانی، بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی است که به «پدر فناوری هستهای ایران» شهرت یافته است که امروز در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فرو بست.
اکبر اعتماد در سال ۱۳۰۹ در همدان به دنیا آمد. او برای ادامه تحصیل به سوئیس رفت و در سال ۱۹۶۳ از دانشگاه لوزان سوئیس فارغالتحصیل شد. دکتر اعتماد در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و به عنوان مشاور فنی طرح پژوهشهای راکتور اتمی استخدام شد.
در سال ۱۳۴۵، دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی ماند. در سال ۱۳۴۷ به سمت نخستین رییس موسسه تحقیقات و برنامهریزی علمی و آموزشی (مشابه ایرانی مرکز ملی پژوهشهای علمی (CNRS) در فرانسه) منصوب شد.
اعتماد در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. او تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را بهعهده داشت.
بخشی از شهرت او در سالهای اخیر به دلیل دفاع همه جانبه این شخصیت علمی- ملی از حق هستهای جمهوری اسلامی ایران و اعتراض به تبعیض ایجاد شده توسط کشورهای غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مناسبتهای مختلف بود.
یکی از مصاحبههای او در شبکه بی بی سی که طی آن از حقوق هستهای جمهوری اسلامی ایران جانانه دفاع کرده و نسبت به سیاستهای کشورهای غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در قبال کشورمان معترض بود؛ در سطح ایران و جهان بازتاب گستردهای داشته است.
محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران در پیامی درگذشت دکتر اکبر اعتماد، بنیانگذار صنعت هستهای کشور را تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
خانواده محترم دکتر اعتماد
سلام علیکم؛
بدینوسیله ضایعه دردناک فقدان آقای دکتر اکبر اعتماد را به شما و همه هممیهنان عزیز تسلیت میگویم.
بیتردید این شخصیت فرهیخته علمی و ملی کشور که همواره و بهطور جانانه از حقوق و برنامههای توسعه فناوری هستهای جمهوری اسلامی ایران دفاع نموده است، مورد احترام همه ایرانیان و ایران دوستان بوده و خاطره خدمات ارزشمند ایشان در تاریخ ایران اسلامی و ضمیر دوستداران وی ماندگار خواهد بود.
از خداوند بزرگ برای آن مرحوم مغفور، غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان شریف، صبر جمیل و اجر جذیل مسئلت دارم.