به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، در خصوص سنواتیهای این دانشگاه به صندوق رفاه وزارت علوم نامه نوشت. نامه شورای صنفی دانشجویان این دانشگاه درباره هزینههای سنگین دانشجویان سنواتی است که به ترمهای پایانی میرسند؛ دانشجویانی که مجبورند برای تامین خوابگاه، غذا و حتی گذراندن ترم تحصیل خود، به یکباره هزینه سنگینتری نسبت به گذشته پرداخت کنند.
متن کامل این نامه را در ادامه میخوانید:
جناب آقای مهندس یزدان مهر
ریاست محترم صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
با سلام و احترام
با توجه به مشکلات مالی فراوان دانشجویان خوابگاهی به علت وضعیت اقتصادی کشور و فضارهای روزافزون بر دانشجویان و خانوادههایشان و درخواستهای متعدد دانشجویان در تجمعات اعتراضی و همچنین مراجعات مکرر دفاتر شوراهای صنفی مبنی بر کاهش هزینه های اسکان و تغذیه و بهبود کیفیت خدمات رفاهی، ما شوراهای صنفی دانشگاههای کشور به عنوان نماینده قانونی دانشجویان از ریاست محترم صندوق رفاه تقاضا داریم تا با تدبر و ایجاد راهکاری بدور از هرگونه تنش جهت کاستن از فشار مالی و بهبود کیفیت خدمات رفاهی و همچنین در راستای تعالی و پیشرفت کشور که در گرو انجام رسالت دانشجویی این دانشجویان است، پیشگامی خود را با ایجاد فضای آرام برای ایفای نقش دانشجویان در این عرصه نشان دهید.
شایان ذکر است که مطالبه کنونی و ضروری ما تغییر در ماده 4 آئین نامه نحوه واگذرای اداره خوابگاه دانشجویی صندوق رفاه است که دانشجویان مقطع کارشناسی و دکتری به مدت 8 نیمسال و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته به مدت 4 نیمسال حق اسکان در خوابگاه و استفاده از دیگر خدمات رفاهی را دارند.
دانشجویان به ناچار و با توجه به مشکلات عدیده مالی، آموزشی، رفاهی و غیره وارد ترم سنوات میشوند. افزایش نامعقول نرخ تغذیه و اسکان سنوات از توان بسیاری از دانشجویان خارج است و به منظور کاستن از مشکلات دانشجویان سنواتی و در راستای سیاستهای کلان آموزش عالی مبنی بر پیشرفت کیفیت پژوهش در وزارت علوم، تقاضا داریم که ترم اول سنوات برای کلیه مقاطع تحصیلی از شمول قانون سنوات خارج شود. همچنین منبد ترم 10 در کاشناسی و دکتری، ترم 6 در مقطع کارشناسی ارشد، ترمهای نخست سنوات محسوب شود؛ و هزینه مازاد اخذ شده از دانشجویان ترم 10 کارشناسی و دکتری و ترم 6 کارشناسی ارشد به صورت اقساط دریافت شود.
با توجه به رویکرد چندسال اخیر وزارت علوم، امیدواریم که این مشکلات بهانهای نباشد تا دولت از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی کند و در نهایت به ارائه طرحهایی چون بومیگزینی – که عواقب ناگواری دارند – منجر شود.