مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: بنیاد حفظ نشر و آثار مسئله فرهنگ دفاع مقدس را به عنوان یکی از مسائل بنیادی در حوزه دفاع مقدس پیگیری می کند.
وی افزود: فرهنگ دفاع مقدس ریشه در فرهنگ عاشورایی دارد و دفاع مقدس و آن رشادت ها و ایثارهای که جوانان انقلابی در هشت سال جنگ تحمیلی به دنیا نشان دادند همه برگرفته از عاشورای حسینی است.
سردار علی پور بیان کرد: امام خمینی (ره) در قرن 20 که دنیای دوقطبی شرق و غرب بود و هر کس می خواست حرفی بزند، باید نسبت خود را با این معادله ها روشن می کرد با تأسی از مکتب اسلام محمدی انقلاب اسلامی را بنا کرد.
وی گفت: استکبار به خاطر ضعف و فساد دربارپهلوی ایران را به طورکامل به دست گرفته بود و ایران را به پادگان خود تبدیل ساخته بود و امام خمینی (ره) توانست ایران را از سلطه استکبار رهایی بخشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان با اشاره به فرهنگ غنی دفاع مقدس بیان کرد: غرب پس از استیصال در مقابل حضور عاشورایی مردم ایران صدام ملعون را تا بن و دندان تجهیز کردند و با ایران وارد جنگ کردند تا انقلاب را شکست دهد.
وی گفت: در جنگ تحمیلی مردم انقلابی ایران به تنهایی در برابر همه دنیا استقامت کرد و اجازه نداد ذره ای از خاک ایران در دست دشمنان باقی بماند.
سردار علی پور بیان کرد: پس از انقلاب نیز فرهنگ عاشورای و مردم انقلابی فتنه های بازرگان و نهضت ملی گرا ها را خواباند.
وی تصریح کرد: جنگ علیه انقلاب اسلامی هیچ گاه تمام نشده و تا زمانی که همین فرهنگ عاشورایی در کشور حاکم است جنگ علیه هویت انقلابی ایران از سوی پرورش یافتگان فرهنگ صهیونیستی ادامه دارد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان اظهار داشت: استکبار جهانی با ترفندهای فرهنگی و شبیخون فرهنگی دنبال به زانو در اوردن انقلاب اسلامی است که هیچ گاه این خواسته دشمن تحقق پیدا نمی کند.
وی با اشاره به جنگ نیابتی غرب در منطقه بیان کرد: غرب در منطقه غرب آُسیا برای اینکه ایران اسلامی و تفکر انقلاب اسلامی را محدود کند به شکل جنگ نیابتی در منطقه جنگ افروزی می کند و مردم مظلوم کشورهای منطقه را قتل و غارت می کند.
سردار علی پور گفت: امروز غرب در منطقه گرفتار شده است و در باتلاق افغانستان، عراق و سوریه گرفتار شده در حالی که سیطره فکری ایران روزبه روز درحال گسترش است.
وی درباره جنگ نیابتی اظهار داشت: ذات و ماهیت این جنگ یک حمله مذهبی است و آمریکا سعی می کند با گسترش اختلافات مذهبی در منطقه جهان اسلام را به جان هم بیاندازد تا امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کند که این هیچ گاه محقق نمی شود و تا چندسال آینده اثری از این غده سرطانی باقی نمی ماند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان افزود: اوباما چند سال پیش با قلدری تمام بیان کرد چند ماه دیگر بشار اسد نابود می شود؛ اما پس از چهار سال هنوز بشار اسد به دلیل حمایت و مقاومت مردم سوریه حضور دارد و آمریکا هیچ غلطی نکرده است.
وی تصریح کرد: بنیاد حفظ آثار دنبال تدوین و تنظیم فرهنگ مقاومت با بهره گیری از پژوهشگران برجسته دفاع مقدس است تا با ثبت این فرهنگ غنی و ارائه به دانشجویان و جوانان، آنان را در برابر هجمه و خدعه دشمنان مجهز و توانمند سازد.
سردار علی پور با اشاره به حمایت بنیاد از کار تحقیقاتی دانشگاهیان در حوزه دفاع مقدس بیان داشت: از پایان نامه ها و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در بخش فرهنگ و جغرافیای دفاع مقدس حمایت مادی و معنوی می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت جغرافیای دفاع مقدس گفت: جغرافیا و موقعیت های دفاع مقدس یکی از آثار برجسته جنگ هستند که نیاز به حفظ و تبیین دارند و دنیا و همه باید جغرافیای دفاع مقدس را بشناسند تا متوجه عظمت کار رزمندهای ایرانی شوند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان گفت: باید اروند خروشان ثبت شود تا دشمن بداند جوانان با غیرت ایرانی چگونه در دل شب با شجاعت تمام به دل اروند خروشان می زدند و دشمن را غافلگیر می کردند.
وی ادامه داد: یکی از بخش های پژوهشی که بنیاد در راستای حفظ آثار دفاع مقدس پیگیری می کند، بحث نیروها و رزمندگان دروان دفاع مقدس است که در طول هشت سال دفاع مقدس از میهن اسلامی دفاع کردند.
این فرمانده دوران جنگ گفت: با تدوین خاطرات شفاهی رزمندگان دوران دفاع مقدس و همچنین وصیت نامه های این شهدا یک فصل نورانی از فرهنگ غنی و منور دفاع مقدس را در حال جمع آوری هستیم.
وی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس رزمندگان در بخش های مختلفی از پزشکی و بیمارستان صحرایی تا مهندسی و سد سازی نقش آفرینی کردند و امروز بخشی از رشد های علمی ما مرهون همان تجارب جنگ است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان تصریح کرد: تفاهم نامه های پژوهشی با دانشگاه های خوزستان عقد شده است و این بیناد از دانشجویان ارشد و دکتری در بخش کتاب و پایان نامه حمایت می کند.
وی افزود: برای همین بیش از 2000 موضوع مرتبط با دفاع مقدس جمع آوری و در اختیار دانشگاه ها قرار داده شده است که دانشجویان می توانند برای اطلاع از آنها به گروه های آموزشی دانشگاه های خود مراجعه کنند.
سردار علی پور گفت: این بنیاد علاوه حمایت مالی پایان نامه های دانشجویان می تواند امکانات لازم برای حضور در مناطق جنگی و همچنین اسناد و مدارک مورد نیاز دانشجویان را در اختیار آنان قرار دهد.
وی اظهار داشت: تا کنون بیش از 45 پایان نامه در حوزه دفاع مقدس با حمایت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تدوین شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان درباره گروه های پژوهشی نیز بیان کرد: در این بنیاد بیش از20 تیم پژوهشی در حوزه دفاع مقدس کار تحقیقاتی انجام می دهند که تا کنون 15 کار پژوهشی به مرحله پایانی رسیده است.
وی در پایان با اشاره به بهره مندی بنیاد از امکان فضای مجازی برای نشر فرهنگ دفاع مقدس بیان داشت: گروه های پژوهشی بنیاد در حال تدوین نرم افزارهای و اپلکیشن های تلفن همراه و کامپیوتر هستند که فرهنگ جنگ را به راحتی و از طریق فضای مجازی و تلفن همراه به گوش مردم برساند و همچنین از همه محصول های فرهنگی در این حوزه حمایت می کنیم.