آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۲۶۸۵
معاون وزیر علوم مطرح کرد:

فارغ‌التحصیلی سالانه ۱۵ هزار دانشجوی دکترا برای کار در مشاغل غیر مرتبط

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: سالانه حداقل ۱۵ هزار دانشجو در مقطع دکترا فارغ‌التحصیل می‌کنیم تا در جایی کار کنند که نیازی به چنین مدرکی نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از مشهد، مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم عصر دیروز در جلسه شورای اداری شهرستان گناباد که در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، گفت: در حالی که دانشگاه‌ها از نظر کمی و کیفی رشد خوبی داشته است، ولی متاسفانه از ارتباط منطقی بین اشتغال و تحصیل غفلت کرده‌ایم که نتیجه آن، بیکاری و در مواردی عدم تناسب شغل و مدرک تحصیلی در بین دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها است.

 

وی ادامه داد: متاسفانه در سال‌های گذشته تنها بر اساس یک سری شاخص‌های کلی مثل فضاها، امکانات و تجهیزات کافی و نیروی انسانی مورد نیاز، مجوز مراکز آموزش عالی و رشته‌های جدید صادر شد که این امر باعث عدم تناسب بین تحصیل دانش‌آموختگان و میزان نیاز واقعی بازار کار شده است.

 

شریعتی نیاسر بر ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تاکید و بیان کرد: مشکلی برای جذب دانشجو در دانشگاه‌ها وجود ندارد و با توجه به ظرفیت‌های موجود، امکان جذب بیش از میزان فعلی هم وجود دارد، ولی باید با توجه به نیاز جامعه این کار صورت گیرد.

 

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: به دلیل سیاست‌های نادرست سال‌های قبل مراکزی در کشور با کمتر از 100 دانشجو، بدون هیات علمی و کارمند ثابت ولی با مجوز دانشگاه از وزارت علوم فعالیت می کنند.

 

شریعتی نیاسر با بیان اینکه جذب و افزایش سهمیه دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تنها باید با مجوز شورای گسترش آموزش های عالی وزارت علوم انجام شود، تصریح کرد: مدارک رشته های تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که بدون مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم دایر شده اند، فاقد اعتبار است.

 

وی بر لزوم قانون‌گرایی در دانشگاه‌ها تاکید و بیان کرد: باید ملاک های قانونی و شاخصه‌های کیفی در ارائه خدمات آموزشی بر ضابطه غلبه کند.

 

شریعتی نیاسر به درصد بالای اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی در شغل‌های غیرمرتبط اشاره و عنوان کرد: سالانه حداقل 15 هزار دانشجو در مقطع دکترا فارغ‌التحصیل می‌کنیم، تا در جایی کار کنند که نیازی به چنین مدرکی نیست.

 

معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه باید فکری اساسی برای آینده کشور بکنیم، اظهار کرد: هم‌اکنون چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در بالغ بر 2500 مرکز دانشگاهی در سطح کشور مشغول تحصیل هستند.

 

شریعتی نیاسر افزود: از این تعداد 36درصد در دانشگاه آزاد اسلامی، 13درصد در دانشگاه‌های دولتی، 9درصد در دانشگاه‌های غیر دولتی و بقیه در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وابسته به سازمان‌ها و نهادهای مختلف مشغول به تحصیل هستند.

 

وی همچنین از اجرای طرح آمایش آموزش عالی کشور خبر داد و ساماندهی و گفت: ساماندهی مراکز دانشگاهی با دانشجوی کمتر از ۲۰۰۰ نفر، ماموریت‌گرایی و کیفیت‌بخشی در انجام ماموریت‌ها و وظایف وزارت علوم و دانشگاه‌ها، تمرکززدایی از فعالیت بخش دولتی و بسترسازی برای افزایش حضور بخش خصوصی در توسعه آموزش عالی از جمله اهداف اجرای این طرح است که در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.

 

معاون آموزشی وزیر علوم به نقش مهم بخش خصوصی در آموزش عالی کشور اشاره و بیان کرد: از مجموع چهار میلیون و 800 هزار دانشجو، تنها حدود 13 تا 15درصد دانشجویان به صورت رایگان تحصیل می‌کنند که این امر نشان‌دهنده سهم عمده بخش خصوصی در آموزش عالی کشور دارد.

 

شریعتی نیاسر به اهمیت حضور حداکثری و انتخاب اصلح در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: انتخابات صحنه خلق حماسه‌ای جدید است و باید آحاد مردم در این انتخابات حضوری فعال داشته باشند.

 

وی تاکید کرد: مردم باید علاوه بر حضور حداکثری، افراد شایسته‌ای را به عنوان یار نظام مقدس جمهوری اسلامی انتخاب کنند تا ضمن حرکت در جهت منویات مقام معظم رهبری، سایر قوا را نیز یاری کند، چراکه هماهنگی قوا موجب رشد و توسعه همه بخش‌ها می‌شود.

 

معاون آموزشی وزیر علوم با تبریک فرا رسیدن سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به پیشرفت‌های قابل توجه در تولید دانش اشاره کرد و افزود: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، میدان برای ورود همه افراد به ویژه زنان و دختران به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فراهم شد.

 

شریعتی نیاسر با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی جمعیت دانشجویی در ایران بیشتر از پنج برابر میانگین جهانی شده است، بیان داشت: طی 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، شمار دانشجویان در ایران از 170 هزار نفر به چهار میلیون و 800 هزار نفر افزایش یافته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار