به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی گزارش اعاده شده از سوی شورای نگهبان در خصوص تصویب مجلس در رابطه با انتقال محکومان میان ایران و قبرس، خلق چین و ترکمنستان تقاضای تغییر دستور لایحه تنظیم ارکان برنامه توسعه کشور را در دستور کار خود قرار دادند.
ایرج ندیمی در موافقت این طرح گفت: رویکرد ما رویکردی است که در جهت پیشرفت و پیشبرد اهداف نظام است و مسائلی که ما آن را تنظیم می کنیم می تواند بر سیاست های راهبردی کشور اثر داشته باشد و تا چه زمانی ما می توانیم مسائل و مصوبات را در چمبره زمان قرار دهیم اگر این کار را انجام دهیم دولت برای اجرای برنامه های خود چه اقداماتی می تواند انجام دهد و اگر این مسائل را در دستور کار قرار دهیم برای نظام برنامه تعریف کرده ایم و ما باید همیشه برنامه میان مدت و بلند مدت مان به گونه ای باشد که مردم بتوانند خود را با آن برنامه ها انطباق دهند تا چه زمانی سرمایه گذاران و تجار و دیگر ارکان نظام در اجرای برنامه ها معطل بماند و مجلس با تصویب این تقاضا برای مجلس آینده راهبرد طراحی می کند و به مجلس آینده بیان می کند که چه کارهایی را باید در اولویت کار خود قرار دهد.
وی در ادامه افزود: نمایندگان از ده ها فیلتر نیروی انتظامی، هیئت اجرایی، دستگاه قضائی و دستگاه های امنیتی اطلاعاتی، شورای نگهبان عبور کرده اند و هر چه سرعت به کار بدهند به نفع آنها است ما 500 روز در حوزه انتخابیه حضور داشتیم و شب و روز پیگیر مسائل حوزه انتخابیه بوده ایم اما امروز در فضای مجازی برچسب ناچسب به مجلس می زنند و مجلس را متهم می کنند که مجلس نمی خواهد کار انجام دهد این در حالی است که مجلس نهم در قضیه برجام کار بزرگی را انجام داد و حتی مقام معظم رهبری از این مجلس تقدیر کرده است.
ندیمی در ادامه خطاب به لاریجانی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت گفت: رئیس جلسه بهتر است که همچون تدابیر گذشته خود که به صلاح کشور تدابیرش را اجرایی می کند این بار نیز ورود کند و این تقاضا تصویب شود تا از برچسب های ناچسبی که در فضای مجازی به این نمایندگان و مجلس می زنند کاسته شود.
وی گفت: در فضای مجازی به مجلس برچسب می زنند که مجلس انگیزه کار را از دست داده است و نمی خواهد کار کند در حالی که مجلس خانه ملت و زبان گویای ملت است و در برهه های حساس اقدامات بسیاری انجام داده است و نمایندگان نیازی ندارند که از آنها تبلیغ شود چون آنها کار خود را انجام داده اند.
محمدرضا پورابراهیمی در مخالفت با تقاضای دستور لایحه تنظیم ارکان برنامه توسعه که امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم تقاضای آن را در صحن علنی مطرح کرده بود گفت: جنس احکام دائمی هیچ ارتباطی با برنامه ندارد و اگر دولت قرار است که برنامه احکام را جدا بدهد در تنظیم مالی سه سال گذشته مجلس آن را بررسی می کرد ارائه می کرد.
وی افزود: طبق برآوردهای ما دولت برنامه ششم را می خواهد خود تنظیم کند و این خلاف قوانین است و جنس برنامه دائمی احکام با روح برنامه ریزی مغایرت دارد و با توجه به اینکه نمایندگان بارها نسبت به این موضوع تذکر داده اند اما نمی دانم چرا این کار در مجلس صورت می گیرد و بررسی می شود.
نمایندگان مجلس طرح دو فوریتی را تقدیم هیئت رئیسه کردند که یک سال برنامه پنجم توسعه تمدید شود تا دولت برنامه جامع و کاملی را به مجلس ارائه کند. بهتر است که به این مسائل پرداخته شود و بررسی چنین طرح ها و تقاضاهایی باعث می شود که تصویب و بررسی برنامه ششم مغفول واقع شود.
از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی 94 نماینده به تقاضای دستور لایحه تنظیم ارکان برنامه توسعه رای موافق 29 نماینده رای مخالف و 14 نماینده رای ممتنع دادند که بدین صورت این این تقاضا در دستور کار قرار نگرفت.