گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از گیلان، به طوركلی كلمه انتخابات گزینش اصلح فرد یا افرادی از جامعه از طرف مردم تلقی میشود، برای تحقق این امر باید امكانات و محیط مناسب و مساعد برای مردم، از سوی دستگاه های اجرایی و نظارتی مهیا شود.
سیاست گذاران امر انتخابات باید مردم را از چارچوب و ضوابط حاكم بر انتخابات آگاه سازند و چگونگی انتخاب اصلح را روشن کنند.
رأی دهندگان باید با اطلاع از وضعیت جامعه و كسانی كه میتوانند جامعه اسلامی ما را به سوی تعالی هدایت کنند، انتخاب اصلح خود را به انجام برسانند.
چارچوب نحوه برگزاری انتخابات را قانون انتخابات تعیین می كند كه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و همه افراد و گروه ها باید آن را محترم بشمارند و در مسیر آن حركت نمایند.
اگر ضوابط از سوی همه اقشار جامعه رعایت شود، ملت با اعتماد كامل به برگزار كنندگان، به طور گسترده در صحنه انتخابات حضور خواهند یافت و با هر سلیقه و فكری كه داشته باشند، اصلح را با تحقیق و تشخیص خود انتخاب خواهند نمود.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت گفتوگویی در این خصوص با فاطمه میرزاپور، جانشین خواهر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد رشت انجام داده است که به شرح زیر است.
جو انتخاباتی استان و کشور را چطور ارزیابی میکنید؟
مسئولان امر برگزاری انتخابات سعی بر این دارند که محیط انتخابات را از آلودگی ها پاك کنند و نگذارند افراد و یا گروه هایی از جامعه با ایجاد جو و فشار سیاسی، انتخابات سالم را تحت الشعاع خود قرار دهند و آن را از مسیر اصلی دور نمایند، به دور از فضای مجازی که جولانگاه هوچی گران شده است، جو انتخابات هم در استان گیلان و هم در کشور خوب ارزیابی میشود.
با وجود حضور طیف های مختلف به نظر شما چگونه میتوان فضای حاکم را تعدیل کرد و همگان را به آرامش دعوت کرد؟
بی شک این امر در مرحله اول بر میگردد به کاندیداها که خود را ملزم به رعایت اصول انقلاب اسلامی و احترام به شورای نگهبان بدانند و این متانت را به طرفدارانشان انتقال بدهند و منویات رهبری را سر لوحه خویش قرار دهند.
انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با ضوابط مندرج در قانون به عهده مردم است در این جا نیز مردم حق خود در مشورت امور با یكدیگر و سهم خود در تصمیم گیری و تعیین خط مشی اداره كشور را به نمایندگان خود تفویض می نماید.
نمایندگان نیز با توجه به رعایت اصول انتخابات و سرلوحه قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری باید مردم را ضمن دعوت به آرامش و به دور از هرگونه تخریب کسی برای شرکت در انتخابات راغب کنند.
برگزاری انتخابات امسال با سال های گذشته چه تفاوتی دارد؟
امسال بنا بر تحرکات بین المللی و خود نشان دادن ایران در سطح جهان، چشم شوم معاندین نظام به این انتخابات هست؛ چرا که انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابت نمایندگان مجلس شورای اسلامی همزمان انجام میشود، ما باید در امر آگاهی بخشی و بصیرت مانع از هرگونه نفوذ بشویم.
یک انتخابات خوب و مردمی چگونه است؟
یک انتخاب خوب به یک تحقیق آگاهانه و عاری از تعصبات بنا بر شاخصه های نظام جمهوری اسلامی برمیگردد.
اگر چه چارچوب اصلی وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان در قانون اساسی مشخص و تعیین شده است؛ لیكن چگونگی انجام این وظایف و رسیدن به اهداف تعیین شده، موضوع مهمی است كه باید در برنامه آنان برای ارایه به ملت وجود داشته باشد.
مردم در مقابل رأی خود توقع دارند مسئولین نظام انتخاباتی با تلاش خود مشكلات آنان را حل كنند و در راه شكوفایی كشور در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از هر گونه فعالیتی دریغ نورزند.
به هر حال در نتیجه آرای مردم، عده ای اكثریت در نظر گرفته شده در قانون را كسب و عهده دار مسئولیت خواهند شد.
آنها باید توقع معقول مردم را برآورده سازند و آن مواردی را كه در برنامه های خود عنوان نموده اند، در مدت عهده دار بودن مسئولیت پیاده کنند.
چگونه میتوان در انتخابت پیش رو از بروز فتنههایی مانند آنچه در گذشته بر سر کشور آمده و یا فتنهای موسوم به «فتنه اکبر» جلوگیری کرد؟
این امر فقط و فقط بیداری و بصیرت مسئولان و مردم را میطلبد و این که مسئولین و کاندیداها خود را بازیچه دست مستکبر نکنند؛ چرا که با وجود مقام معظم رهبری این فتنه ها خنثی میشود، چیزی جز رسوایی برای کسانی که بازیچه این رسوایی شده اند، ندارد.
مطرح کردن شورای رهبری نشان از نفوذ در نظام نیست؟
مطرح کردن شورای رهبری عاری از نفوذ نیست؛ اما حال که مطرح شده است باید به بهترین شکل و با تابع بودن شورای نگهبان نگذاریم بدنه شورای رهبری را افرادی به مانند موریانه ها تسخیر کنند.
فکر میکنید کدام طیف شانس بیشتری در تصاحب کرسی های مجلس دارند و چرا؟
طیفی که خالصانه و برای خدمت به مردم قدم بر این عرصه گذاشته است؛ چرا که این طیف زمانی که به ائتلاف برسند پایبند بوده و از چارچوب خارج نمیشوند و نیز مردم هوشیار، خود قدرت درک و تشخیص اصلح را از ناصالح را دارا هستند.
مردم و دانشگاهیان هر کدام چه سهمی در رعایت اخلاق انتخاباتی دارند؟
همگی باید آشنا به قوانین نظام باشند و جلوی جاسازی های بی اساس بایستند و گوش به زنگ منویات رهبری باشند.
دانشجویان نیز به عنوان افسران جنگ نرم با هوشیاری و بصیرت مانع ورود فتنه گران در دانشگاه و مانع نفوذ در بین دانشجویان شوند.
نقش رسانه ها چقدر در برگزاری انتخابات موثر است؟
قائدتا بیشترین نقش در آگاهی بخشی بر میگردد به رسانه و رسانه باید رسالت واقعی خودش را در این مرحله حساس به نحو احسن انجام دهد و بدون هیچ گونه طرفداری خاصی به آگاهی بخشی بپردازد.
دوره های قبلی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه استان را چطور تحلیل میکنید؟
دوره های قبلی نسبت به این دوره از چالش های کمتری برخوردار بود و میتوان گفت کاندیدها اگر از هر طیفی بودن خود را ملزم به تبعیت از فرامین شورای نگهبان کرده بودند؛ اما در حال حاضر متاسفانه شاهد برخی اعتراضات بی اساس هستیم که این خود چالش برانگيز هست.