به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، سید جواد شهابی امروز در اولین روز از دهه مبارک فجر، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دهه فجر سرآغاز رهایی ملت و شکوفایی و پیروزی بزرگترین انقلاب در تاریخ درخشان ما از صدر اسلام تا به امروز است، گفت: دهه مبارک فجر پاسداشت میراث ماندگار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تاکید بر ضروت برگزاری باشکوه برنامه های این دهه گفت: دهه فجر فرصتی است تا نگاه دوباره ای به آرمانها و دستاوردهای انقلاب داشته باشیم و شرایط موجود را با آرمانهای مقدس معمار کبیر انقلاب مقایسه کنیم.
مسئول علمی سازمان بسیج دانشجویی مازندران ادامه داد: انقلاب اسلامی مبتنی بر بینش عمیق توحیدی و الهام گرفته از نهضت سرخ حسینی(ع) بود، انقلابی که به واژگان سیاسی و انقلاب مفهوم داد و با تفسیر عینی آنها، ارزشها و آرمانها را آفرید و دهه مبارک فجر فرصت بازنگری در این ارزش ها و آرمانهاست.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، گفت: یکی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بالا رفتن علم و آگاهی مردم در همه زمینه ها بوده است.
شهابی با بیان اینکه علم و دانشی که سبب پیشرفت ایران اسلامی شده حیرت انگیز بوده است، تاکید کرد: امروز پیشرفت های علمی، ابتکارات و خلاقیت دانش آموزان و نسل جوان ایران اسلامی در دنیا چشم گیر است و از این رو ما باید خدا را شاکر باشیم که ملت بزرگ ایران در زمینه های مهم علمی از جمله نانو، هسته ای و پزشکی در سطح اول جهان حرفی برای گفتن دارد و همه اینها از برکات انقلاب اسلامی است.
مسئول علمی سازمان بسیج دانشجویی مازندران با اشاره به جهش های بزرگ انجام گرفته در حوزه علمی كشور در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آن را یكی از دستاوردهای مهم و ارزشمند این انقلاب در كنار سایر دستآوردها عنوان و خاطرنشان کرد: امام راحل و سایر بزرگان انقلاب، پیوسته بر این امر تاكید داشتند كه برای توسعه دستاوردهای انقلاب اسلامی راهی جز حركت بر مدار علم و فنآوری نداریم و این نقشه راهی كه ترسیم شد، برای ما یك پیام داشت كه در كنار بحث پیشرفت های اقتصادی، فرهنگی و اعتقادی باید به موضوعات علمی نیز توجهی ویژه شود.
شهابی با بیان اینکه از نمونه های بارز توجه به اهمیت علم و فنآوری بعد از انقلاب، شمار كثیر داوطلبان ورود به مراكز آموزش عالی و تحصیلات تكمیلی است، تصریح کرد: ما قبل از انقلاب به دلیل فقدان حضور متخصص در کشور، مجبور بودیم برای اینکه نیازهای خود را تامین کنیم، یا دانشجویان خود را برای گرفتن تخصص به خارج بفرستیم و یا اینکه از خارج متخصص وارد کنیم تا به کارهای ما برسند؛ اما به برکت انقلاب اسلامی و برنامه ریزی های گسترده برای توسعه علمی، امروز تقریبا در اکثر حوزه های علمی به خودکفایی رسیده ایم.
وی با اشاره به انجام پژوهش های علمی در كشور و دستاوردهای این حوزه علمی پس از پیروزی انقلاب گفت: تا پیش از انقلاب ، شمار مقالات علمی به چاپ رسیده از سوی استادان دانشگاهی ما حدود 150 مقاله بود؛ اما این رقم تنها در سال 2012 به بیش از 17 هزار عنوان مقاله علمی در مجلات معتبر علمی دنیا رسیده است.
شهابی با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش، ایران اسلامی امروز در ردیف كشورهای صاحب نام است و با توجه به رشدی كه داشته ایم، جزو كشورهای سرآمد هستیم، افزود: قبل از انقلاب، علم تنها در انحصار چند كشور دنیا بود و از نظر زیر ساخت ها نیز وضعیت ایران مطلوب نبود؛اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحولات خوبی در عرصه علمی در ایران صورت گرفت و دانشگاه های ما دستاوردهای مطلوبی در همه زمینه های علمی در این سال ها داشته اند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت مراکز آموزش عالی و تعداد دانشجو و استاد در کشور در قبل و بعد از انقلاب گفت: در دوران قبل از انقلاب اسلامی، تعداد 154 هزار دانشجو در تعداد محدودی دانشگاه یا مراکز آموزش عالی و آن هم در چند کلانشهر کشور تحصیل میکردند. اکنون تعداد 119 دانشگاه و مرکز آموزش عالی دولتی، 28 مرکز آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرایی، 295 دانشگاه غیرانتفاعی، 550 دانشگاه پیام نور، 385 دانشگاه آزاد اسلامی، 739 مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی، 274 مرکز آموزش فنی حرفهای و تربیت عملم در کشور فعال بوده و در این دانشگاهها و مراکز آموزشی، بیش از 4 میلیون دانشجو به تحصیل اشتغال دارند.
مسئول علمی سازمان بسیج دانشجویی مازندران با بیان اینکه در زمینه دانش پزشکی و هسته ای به پیشرفت های چشمگیری دست یافته ایم، تاکید کرد: دست یافتن به حوزههایی چون سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید داروهای راهبردی، شبیهسازی حیوانات در دانش پزشکی و دست یافتن به چرخه کامل سوخت هسته ای و همچنین پیوستن به باشگاه کشورهای فضایی جهان از جمله دستاوردهای انکار ناپذیر انقلاب اسلامی علیرغم همه تحریم هاست.
وی در پایان گفت: البته همه این موفقیت ها بدون حضور مردم انقلابی ایران اسلامی امکان پذیر نبود و نشان از پایمردی مردمی است که توانستند در مقابل قدرت های بزرگ جهانی بایستند و ما باید قدردان این مردم همیشه در صحنه باشیم.