به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، تدقیق پیرامون مدل رفتار امام(ره) با بستگان و منسوبین خویش یکی از مواردی است که اگرچه طی سالهای اخیر کم و بیش مورد اشاره قرار گرفته اما به نظر می رسد بازخوانی نوع رفتار ایشان با نوه خود، سید حسین خمینی فرزند ارشد حاج آقا سید مصطفی خمینی حاوی نکات ظریفی است.
سید حسین خمینی کیست؟
سید حسین خمینی در ابتدای انقلاب اسلامی اگرچه بسیار جوان بود اما در عرصه سیاسی فعالیت محسوسی داشت، بهگونه ای که یکی از طرفداران شناخته شده جریان ابوالحسن بنی صدر و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به شمار می رفت و حتی پس از عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا توسط امام خمینی در خردادماه 1360 و همچنین رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت رییس جمهور چند روز بعد از آن، وی نه تنها حاضر به مرزبندی با بنی صدر و جریان منافقین نشد، بلکه بر حمایت خود از جریان مذکور اصرار كرد.
در سال 59 آقای سید حسین خمینی (فرزند آقا مصطفی) که نوه امام بود در زمانی که اختلافات بین بنی صدر و شهید رجایی تشدید شده بود، به مشهد می رود و به نفع بنی صدر سخنرانی می کند؛ مردم به او حمله می آورند و می خواستند سید حسین خمینی را بزنند و وی که مسلح بوده و سلاح کمری داشته، دست به سلاح کمری اش می برد، بچه های کمیته جلوی او را می گیرند می برندش در یک اتاق دیگر.
از همانجا مسئولین کمیته تماس می گیرند با دفتر امام. پیغام به امام داده می شود که آقای سید حسین خمینی نوه شما در مشهد از بنی صدر دفاع کرده مردم به او هجوم آوردند دست به اسلحه برده ما چه کار کنیم. امام به مرحوم آیت الله اشراقی می فرمایند که به مسئولین کمیته مشهد پیغام دهید که سید حسین خمینی تحت الحفظ به تهران اعزام شود و اگر دست به سلاحش برد او را با تیر بزنند.
بله امام می گوید اگر سید حسین خمینی دست به اسلحه برد بچه های کمیته با تیر بزنندش! آقای اشراقی به دفتر می آید و از طریق آقای رحمانی که بعدها نماینده امام در نیروی انتظامی شدند، از طریق ایشان به بچه های کمیته پیغام می دهند. ولی بخش دوم پیام امام را آقای اشراقی نمی دهد و فقط می گوید امام گفته آقای سید حسین خمینی تحت الحفظ به تهران اعزام شود. وقتی ایشان پیش امام بر می گردد امام می پرسد شما دستور من را ابلاغ کردی. ایشان می گوید بله. امام گفت آقای اشراقی کامل ابلاغ کردی؟ آقای اشراقی که نمی توانسته دروغ بگوید می گوید نه حضرت امام من قسمت دومش را نگفتم. امام به آقای اشراقی می فرمایند بر می گردی مجدد تلفن می زنی و هر دو قسمت پیام من را می دهید. سید حسین خمینی تحت الحفظ به تهران اعزام شود اگر دست به سلاحش زد با تیر بزنید.
(روزنامه جمهوري اسلامي 10/6/78 ؛ نقل از سيد حميد روحاني)
نامه تاریخی امام خمینی خطاب به نوه خویش
برخورد امام(ره) با سید حسین خمینی تنها به خاطره نقل شده در این زمینه محدود نمی شود. اگرچه پس از وفات حاج آقا سيد مصطفی، سید حسین به عنوان فرزند ایشان نزد امام جایگاه ویژه ای داشت و از محبوبیت خاصی برخوردار بود اما عدم مرزبندی وی با جریان بنی صدر و منافقین موجب شد تا امام راحل(ره) در نامه ای خطاب به او بنویسد:
«پسرم، حسین خمینی! جوانی برای همه خطرهایی دارد که پس از گذشت آنها انسان متوجه میشود . من میل دارم کسانی که به من مربوط هستند در این کورانهای سیاسی وارد نشوند، من امید دارم که شما با مجاهدت در تحصیل علوم اسلامی و با تعهد به اخلاق اسلامی و مهار کردن نفس اماره بالسوء، برای آتیه مورد استفاده واقع بشوی»
و در ادامه نیز با تاکید بر عدم ورود سید حسین به بازی های سیاسی به عنوان واجب شرعی تاکید می کنند: «من علاوه بر نصیحت پدری پیر، به شما امر شرعی میکنم که در این بازیهای سیاسی وارد نشوی و واجب شرعی است که از این برخوردها احتراز کنی؛ من به شما امر میکنم به حوزه علمیه قم برگرد و با کوشش، به تحصیل علوم اسلامی و انسانی بپرداز.»
(صحيفه نور، جلد 14، صفحه 345)
در مجموع به نظر می رسد تدقیق در باب مدل رفتار حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب با نزدیکان و منسوبین خویش همواره می تواند به عنوان الگویی جامع که از بطن سیره عملی ائمه اطهار(علیها سلام) نیز استخراج شده است، مورد استفاده قرار گیرد چرا که این موضوع پیش از این مورد تاکید مرحوم حاج سید احمد خمینی نیز قرار گرفته است:
«ما منسوبين حضرت امام (ره) بايد توجه داشته باشيم که فقط به علت نزديکي با ايشان است که با ما مصاحبه ميشود و يا به ما احترام ميشود ... بايد دقيقاً توجه کنيم که اگر امام نبودند هرگز کسي ما را بدان صورت نميشناخت تا با ما مصاحبه کند. پس من من نکنيم که هيچيم ... بايد توجه کنيم که از انتساب سوءاستفاده نکنيم که خلاف شرع مبين است» (نشست مطبوعاتی حاج سید احمد خمینی، 24 فروردین ماه 1360)
آیا با توجه به گذشت بیش از 34 سال و کسب درجه اجتهاد در علوم دینی ، این دو فرمایش امام که : مجاهدت در تحصیل علوم اسلامی و برای آتیه مورد استفاده واقع شدن باشد . در مورد نوه دیگر ایشان ( سید حسن آقا ) محقق نشده است ؟؟؟
امام عزیز در ابتداء تاکید داشتند که دوست ندارد منسوبین به ایشان در امور سیاسی دخالت کنند اما جناب حجت الاسلام سید حسن خمینی دخالت که چه عرض کنم شده اند مهره ای برای عده ای معلوم الحال که در حال نابود کردن راه امام و انقلاب هستند.
لذا بهتر است اگر به درجات اجتهاد رسیده اند!!!!! در همان راه بمانند تا خطرات راه سیاست دامان ایشان را نگیرد و یاد امام با کردارد منسوبین به امام مخدوش نگردد.
و الامر الیکم
مطمئنا نه،پس یه سوال،این خبر که گذاشتین چه هدفی رو دنبال میکنه؟
کاملا عجیبه ؟!؟!؟!؟!؟!؟
موندم این بعضیا اون نماز جمعه مختلط رو چطور میخوان ماست مالی کنن ؟؟؟؟؟؟
منظور؟
انشالله خداوند ریشه ظالمین را بخشکاند و جزای اعمال و نیات خیر و خوب همه را عنایت فرمایند انشالله.