کد خبر:۴۸۴۲۸۹
در دانشگاه علوم پزشکی قم اتفاق افتاد؛

یک ابتکار جالب برای درمان بیکاری

در آشفته بازار بیکاری دانشجوهای فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی قم با محوریت مرکز رشد دانشگاه اقدامات مناسبی برای اشتغال و کارآفرینی دانشجویان خود انجام داده که در صورت اجرایی شدن اثرات مبارکی برجا می‌گذارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو -قم، اگر در گذشته پدری قصد داشت فرزندش را نصیحت کند به او می‌گفت فرزندم! درس بخوان تا در آینده برای خودت کاره‌ای بشوی! اما بعید است فرزندانی که امروز به توصیه پدر درس خواندند و فارغ التحصیل شدند چنین پیشنهادی به فرزندان خود بدهند. شغل مهم‌ترین دغدغه دانشجویان پس از عبور از سد کنکور محسوب می‌شود. سدی که ممکن است برخی چند سالی از عمر خود را صرف آن کرده باشند تا صاحب صندلی در یکی از دانشگاههای معتبر کشور شوند. اما بیکاری معضلی است که صندلی و جایگاه افراد را نمی‌شناسد و برایش فرقی نمی‌کند در کدام دانشگاه درس خوانده باشی. درصد زیادی از فارغ التحصیلان کشور از بیکاری رنج می‌برند، نبود شغل متناسب با رشته‌های تحصیلی، عدم کسب درآمد کافی، نبود حمایت از ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه در دانشجویان از جمله مشکلاتی است که قشر دانشجو به خوبی با آن‌ها آشنا هستند. معضل بیکاری آنهم برای فارغ التحصیلان دانشگاهی موضوعی است که نمی‌توان از کنار آن به سادگی عبور کرد، البته گهگاه شاهد اقدامات و برنامه‌های کوتاه مدت توسط مسئولان بوده‌ایم اما این معضل همچنان پار بر جا است.

 

یک ابتکار جالب برای درمان بیکاری

در این بین دانشگاه علوم پزشکی قم اقدام مناسبی برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان خود انجام داده است و برنامه ریزی خوبی داشته که در صورت اجرایی شدن به صورت کامل می‌تواند راه نجاتی برای دانشجویان مستعد باشد.

 

محمد فهیمی نیا رئیس مرکز رشد و سرپرست اداره توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم، در خصوص برنامه‌هایی که در دانشگاه برای اشتغال دانشجویان انجام شده است می‌گوید: یکی از سیاستهای ما در اداره تحقیقات دانشجویی بحث کارآفرینی است و برنامه‌هایی برای این سیاست خود داریم.

وی ابراز می‌کند: در دانشگاه‌ها آموزش، پژوهش و کارآفرینی از اصول مهمی است که باید مورد توجه باشند اما بیشتر اقداماتی که در دانشگاه‌های ما انجام می‌شود معطوف به بحث آموزش بوده و برخی اقدامات هم در زمینه پژوهش انجام می‌شود اما موضوع کارآفرینی حلقه مفقود دانشگاه‌ها است. وی در خصوص لزوم توجه به کارآفرینی در دانشگاه‌ها می‌گوید: متاسفانه در بحث کار آفرینی کار کمی انجام شده اما از اولویت‌های وزارت بهداشت تبدیل دانشگاه‌ها به دانشگاه کار آفرین و هزاره سوم است در واقع دانشجو باید بتواند پس از فارغ التحصیلی به بازار کار وارد شود. به هر حال ورود دانشجو به بازارکار نیاز به مقدماتی دارد، برای این کار مجبوریم از دوره دانشجویی کار را آغاز کنیم تا آن‌ها بتوانند پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شوند.

 

فهیمی نیا ادامه می‌دهد: دانشجو‌ها باید اصول و مبانی فناوری را بشناسند تا بتوانند کسب و کاری برای خود راه بیندازند، ما در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزاری همایش فناوری و کارآفرینی دانشجویی را در سه بخش ایده بر‌تر، کسب و کار بر‌تر و پروپوزال فناورانه بر‌تر برنامه ریزی کرده‌ایم. رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی قم به حمایت دانشگاه از ایده‌های بر‌تر در این همایش تاکید دارد و می‌گویند: مرکز رشد دانشگاه از دانشجویان و ایده‌های کارآفرین آن‌ها حمایت می‌کند، هدف از برگزاری این همایش هم تشویق دانشجویان برای کار آفرینی است. وی با بیان اینکه می‌خواهیم این همایش را به صورت سالانه برگزار کنیم می‌افزاید: این همایش در واقع فرصتی برای دانشجویان ما است که بتوانند مقالات خودشان را ارائه کنند و ایده‌های جدید کار آفرینی مطرح شود.

 

با طرح چنین ایده‌ای می‌توان امیدوار بود دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم می‌توانند در آینده راهکاری برای ایجاد اشتغال خود و چه بسا سایر دانشجویان داشته باشند.

 

از سوی دیگر کمیته توسعه فناوری دانشجویی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی قم ایجاد شده است که به عنوان تحقیقات کاربردی می‌تواند به کسب و کار بیانجامد، همچنین شورای توسعه فناوری دانشگاه ایده‌های فناورانه را داوری می‌کند و منتخبان حمایت مالی می‌شوند.

 

مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی قم با حمایت از این ایده‌ها روش مناسبی برای توسعه کارآفرینی برگزیده است، از دانشجویان و ایده‌های آن‌ها استقبال می‌کند و به عنوان هسته علمی و شرکت دانش بنیان به آن‌ها جایگاه و تسهیلات می‌دهد. تسهیلاتی مانند معرفی به صندوق برای دریافت وام‌های کم بهره از جمله این طرح‌های حمایتی است. تاکنون ۷ تا ۸ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این دانشگاه مستقر شدند و مورد حمایت قرار گرفته‌اند که تعدادی از آن‌ها توسط دانشجویان و با ایده آن‌ها بنا شده است.

 

دانشگاه علوم پزشکی قم با این اقدام خود گام مهمی برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان برداشته است، دانشجویان با استعدادی که تنها به اهرمی محرک برای ابداع و کارآفرینی نیاز دارند که خوشبختانه اساتید و مسئولان این دانشگاه تا حدی به این نیاز پاسخ گفته‌اند.

 

از این رو اولین همایش فناوری و کارآفرینی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم در این راستا اسفندماه امسال برگزار می‌شود و دانشجویان باید در مهلت مقرر آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار